Tre nya poäng!

Får väl återkomma med lite fler tankar om matchen...
Första halvlek var ju inte rolig alls att se. Jag skulle vilja säga att real var det sämre laget, det var tenerife som hade mest bollkontroll, på reals hemmaplan ska poängteras. Det var inte nått vidare tempo och det var knappt några målchanser alls. Pelligrini verkade inte alls nöjd som tur är (jag menar nån som lagerbäck hade säkert hittat mest positiva aspekter) och gjorde därför nödvändiga förändringar. Granero ut och Kaká in, Ramos ut och Guti in. Jag tycker Granero hade varit sådär, han hade mycket boll i jämförelse med sina lagkamrater men lyckades inte åstakomma något fantastiskt trots mycket bollkontakt. Tycker ändå han ska ha lite cred för kämparglöd. Ramos gick inte att känna igen :-( Han spelade osäkert, han brukar ju vara säkerheten själv. Visst ibland brukar han tappa bakåt för att han satsar så bra framåt men nu lyckades han inte alls ens offensivt och ändå tappade han en del bakåt. Det var ett flertal tillfällen jag dessutom tyckte att han segade sig hemåt, fy! Hoppas nästan att det var något fysiskt problem, han kanske kände av sin  gamla skada eller så, jag vill inte tro att det har med inställning att göra för det är ju det jag älskat mest hos denna vanligtvis så underbar spelare. Jag tycker att det var rätt spelare som kom in, men jag är ändå osäker på om det var rätt spelare som gick ut. Jag tycker nog ändå att Drenthe var färdig för ett byte efter första halvlek men det hade kanske inte fungerat så bra med omplaceringar på planen då, sen så kan jag nog tycka att Lass inte ska spela högerback. Han är så mycket bättre som defensiv mittfältare, han gjorde dock inte heller någon bra match vilket vi har varit väldigt bortskämda med, iaf om man ser till förra säsongen. Han hade en helt sagolik pass och ganska bra slit och spring men han missade mycket mycket mer än han brukar. Aja andra halvlek blev ju direkt mycket roligare att se. Tur att min mamma och bror som kom på besök bara såg den delen. (min mamma är ganska bra på att hitta fel hos mitt älskade real och diskussionerna kan bli rätt heta så hade hon sett första halvlek hade det definitivt kommit en lång harang med negativa åsikter om reals miljardbygge) kaká förde in fart och fläkt. Sista matchen jag såg (förra helgen) så tycker jag att han var rätt dålig faktiskt men igår visade han sitt förhoppningsvis rätta jag. Guti har ju inlett säsongen väldigt bra faktiskt, mm jag är en aning förvånad över detta faktum. Igår kanske han inte låg bakom lika mycket eller så gjorde han det utan att jag lyckades se det. Ytterligar besviken blev jag över en miss raul hade, eller det var väl en målvaktsräddning men jag är van vid kyligare fötter från den störste. Även Casillas har haft stabilare dagar på jobbet. Tycker att han såg lite tveksam ut vid två-tre situationer men men han gjorde någon härlig reflexräddning också.
Karim Benzema satt jag och var lite irriterad på i första halvlek, tyckte att kanske higuain skulle fått spela istället. Men som tur var är det ju inte jag som bestämmer och med sina två mål i andra halvlek och ett skott precis utanför stolpen så antar jag att han ändå var rätt val. Kul förresten att Kaká fick göra mål igen :-)

Mindre kul var det att Barcelona också vann sin match. Jag kan inte bestämma mig om jag tyckte att det var bra eller dåligt att Zlatan gjorde mål. Jag tycker inte riktigt om den här Zlatanhysterin och den lär ju inte avta nu för igår var första gången han faktiskt imponerade på mig. Direkt när han kom in blev det farligt.  Ännu tråkigare var det att jag tycker att Barcelona vann på ett mer övertygande sätt än Real. Snacka om att det kommer bli glödheta el classicon iaf. Måste nog föra in matcherna i kalendern redan nu :-)


Tack Tinna, jodå du kan ju tillföra mycket i diskussioner, du kan ju så mycket mer fotboll än mig. Jag tänkte faktiskt nämna Lili i det förra inlägget för det är riktigt kul att prata fotboll i allmänhet och Real i synnerhet med henne.


För att helt byta ämne så vill jag bara skriva att det var kul att se att Vallentunas herrar iaf lyckas vinna nu när damerna inledde med förluster.

Kommentarer
Postat av: Tinna

Va inte så säker på det, men lite kan jag allt :) Dock inte så mkt om Real.. bara att jag gillar Ramos :)

2009-09-28 @ 22:46:41
URL: http://katinna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0