Ska man ha kontroll?

Idag fick vi veta att det har blivit fel i ritningarna till vårt hus, positivt fel för oss visserligen men ändå känns det lite obehagligt. När vi valde att köpa tomt och hus tyckte vi att det var skönt att det var två stora och väl omtalade företag som skulle sköta allt åt oss. Men jag måste få säga att jag är lite missnöjd med hur de har skött den här affären. Det har iof inte varit till någon nackdel för oss än så länge förutom att det är några veckor försenat mot vad vi trodde från början. Men jag känner att förtroendet för vår kontaktman på husföretaget inte är det bästa. Och det är faktiskt inte så kul när det handlar om något så stort som vårt kommande hem, dessutom har vi själva så väldigt dålig koll på allt. Jag har inte studerat ritningarna in i minsta detalj vilket man kanske borde ha gjort, jag har bara läst igenom kontrakten ordentligt två gånger och självklart har jag säkert missat mängder av detaljer som är viktiga att ha koll och kontroll på. Jag är som tur är ingen person med överdrivet kontrollbehov utan jag är ganska bra på att slappna av och luta mig tillbaka medan någon annan driver på, men jag skulle vilja känna lite större tillit i detta läge kan jag känna. Men det kommer säkert bli bra och annars löser vi det också :-)
Nu har vi iaf fått ett ytterligare tillval värt 40000 bara sådär, fortsätter vi i den här takten kommer vi ha ett värdefullt hem att flytta in i såsmåningom.

Idag har vi varit och undersökt kakel och klinkermarknaden och jag är ganska besviken. Jag trodde priserna var lite lägre och utbudet något större. Inte ens sånt jag trodde var basic finns i rätt format och färg, men jag tror vi kommer bli nöjda tillslut ändå. Att utbudet inte är större kanske tillochmed är något positivt så vi inte kommer ha för mycket att välja på. Det som känns allra allra bäst är iaf att vi tycker så lika. I dagsläget har jag svårt att se att vi kommer få några som helst problem när det handlar om att ta gemensamma beslut som rör inredning.


Helgen som kommer bjuder på en riktigt riktigt härlig match. Jag kan knappt bärga mig, jag tror inte heller att jag kommer få världens utbrott om det nu skulle va så att Barcelona vinner för de har ju ändå hemmaplan och det tycker jag är rätt skönt, pressen ligger nog mest på dem eftersom de dessutom inför matchen har ett poäng mindre i ligan.
Önskesenariot skulle va att det blir en jämn och bra match (jämn i typ 60 minuter), att Real gör fyra mål (Raul, Ramos, Lass och Ronaldo). Då skulle de va helt okej om Zlatan gör ett mål också. Casillas får gärna visa vem som är bäst i världen och göra några makalösa räddningar, jag menar det är ett anfallsstarkt Barcelona som möter ett försvarssvagt Real så det lär ju finnas en hel del fina målchanser för de blåröda. Mm 1-4 låter inte alltför tråkigt. Det skulle iof va ännu roligare om Raul får göra tre mål men men man ska inte kräva för mycket, bara han inte skadar sig igen (hans knäskada som nog är den värst skadan han haft hände i ett el clasico).
Det mer troliga senariot är att Barcelona vinner med 4-1 med två mål på fasta situationer och att Messi står som minst tvåmålsskytt. Spännande ska det bli iaf, jag lär ju inte alls vara nervös...

Det finns ju en liten chans att jag kommer återkomma hit efter matchen.

Kommentarer
Postat av: anna

va har ni nu fått till huset? :)

2009-11-27 @ 23:53:57
Postat av: anna

kom ihåg att jag ska berätta en sak för dig..

2009-11-28 @ 00:00:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0