Helgen börjar ta slut...

Jag har haft en ganska bra helg, den har bara gått alldeles på tok för fort. Känns nästan inte som att jag har varit ledig alls. Men det har hänt en hel del roliga grejer i helgen iaf. Sen har det ju också hänt en del mindre roliga grejer. Som att vi tillexempel spelade en riktigt ordentligt dålig match mot Åkersberga och åkte på ordentligt med stryk. Det var lite extra jobbigt för att jag hade förväntat mig att vi iaf hade en möjlighet att spela jämnt med dem, men tydligen inte. Trots att de var betydligt sämre på i stort sett varje position i år jämfört med förra året så spelade vi typ mindre jämnt den här gången. Det som är skönt är att jag iaf är nöjd med min insats. Kanske är det på tok för kaxigt och egoistiskt att tänka och känna så men nu är det iaf så jag känner.
Jag jobbade hem bra hela matchen igenom, jag lyckades till och med bryta två av deras uppspel när de kom två mot en. Dessutom är jag nöjd med försvaret i helhet, jag tog alltid minst min spelare, även om jag kanske inte alltid hade svårast motstånd. Jag tror inte jag tänker ta på mig ansvaret för ett enda av målen bakåt faktiskt och då var det ändå 28 st. Framåt gick det inte lika bra såklart men det gör det ju typ aldrig. Dessutom fick jag mest spela högernia och där har jag verkligen problem att vara farlig och dra på mig två spelare. Jag gjorde dock ett genombrott och mål på Micha och några kantutspel som jag är nöjd med från h9. Den perioden jag spelade v9 är jag ganska nöjd med, framförallt de sista minuterna av matchen då jag fick spela brevid Anna. Efter matchen var jag dock så väligt förbannad att jag funderade på att bara skita i allt och sluta på en gång, men det är ju så kul att spela. Exakt varför jag var så arg kan jag inte riktigt förklara men det är ju saker som jag gått och irriterat mig på ett längre tag. Just den här matchen och den förra förresten också så blir jag så förbannat trött på att få ta skit för att andra inte kämpar eller jobbar hem och för att vi är för rädda för att peka ut dem som inte gör det. Varför ska det alltid heta alla och ingen hela tiden? Och varför ska nästintill alla inblandade i laget ha en helt annan syn på saken än vad jag har? Kanske är det jag som är helt dum i huvudet och inte kan analysera matcherna alls men det är löjligt när jag inte kan instämma i ens hälften av vad som sägs före eller efter för att inte tala om under matcherna. Jag tycker framförallt att det är pinsamt att vi inte kan få höra personlig kritik. Vi är ju ändå seniorer, iof är det säkert många som skulle ha svårt att höra det men vaddå bara för det kan vi inte strunta i att ta tag i problemen på allvar.
Kul var det iaf att herrarna lyckades vinna sitt derby även om det verkade sitta ganska långt inne. Tyvärr missade jag ju hela andra halvlek, vilket hade varit riktigt kul att få se.
På kvällen var det häng hos Kicki. Det var faktiskt riktigt riktigt trevligt tycker jag. Oturligt nog lyckades Barcelona vinna sin match. Fast det kanske var bra för den tillfälliga husfriden. Som tur tur tur var lyckades Real Madrid vinna sitt derby. I ärlighetens namn var mitt fokus välidgt tudelat eftersom vi spelade mao och mvg samtidigt men mitt intryck var att Real var det bättre laget och förvaltade chanserna bra vilket gav dem en komfortabel ledning, 0-3. Jag var dock ändå aningen nervös eftersom jag vet att det kan gå fort att göra några mål på Real. När Ramos blev utvisad (felaktigt iaf enligt mig och Lili) blev jag riktigt nervös och javisst inte dröjde det lång tid innan det stod 2-3. Jag visste att Forlan skulle göra mål på Real, känns som om han alltid gör det oavsett vilket lag han spelar i. Glad för att inte säga överlycklig är jag iaf över att inte Reyes gjorde något mål, jag kan inte se honom utan att bli irriterad. När han gjorde mål för Real fick jag alltid en väldigt tudelad känsla, var det avgörande för matchen var det klart jag blev glad även om jag hade hoppats att någon annan skulle få göra det men var det inte ens avgörande så blev jag nästan mer irriterad faktiskt. Det finns ingen idrottare i världen jag tycker mindre om än honom faktiskt.
Real har uppenbara problem bakåt, framförallt på fasta situationer. Vilket jag tycker är konstigt eftersom de har två så underbart bra backar, tror inte jag behöver nämna några namn. Dessutom tycker jag deras andra backar den här säsongen är helt okej faktiskt, vad det verkar. Om man bortser från Marcelos dåliga matcher. Men igår visades det så tydligt vilka problem de fick när Ramos blev utvisad, hur de ska klara nästa match när han är avstängd vet jag verkligen inte. Dessutom är det en stor sorg för mig att matchen krockar med min egen träning, de spelar kl 8 på tisdag. Kanske ska jag sluta på handboll ändå? :-)
Det blev utgång efter spelandet, måste förresten skryta lite till. Jag vann nämligen alla tre omgångar vi spelade i lördags. Varje omgång gjorde vi nya lag och eftersom jag var den enda som vann alla gånger borde ju det betyda att jag var bäst :-) Tror dock inte alla instämmer där, ganska rättfärdigat faktiskt för i mina lag var jag nog nästan sämst inom laget varje gång faktiskt. Jag skyller på matchen som snodde lite av mitt fokus. Utekvällen är nästan en historia försig. Vi åkte till ett nytt ställe Pilot, tror jag det hette. Först blev vi nekade men lite charm och en otroligt snäll och trevlig vakt gjorde att vi fick komma in. Jag, Anna och Kicki gick runt hörnet för att ta ut pengar. Jojje ringde och berättade att han träffat Timbuktu och att han var tvärs över vägen och spelade på Kulturhuset. Självklart var vi tvungna att gå dig eftersom Anna är lika Timbuktu-galen som jag är hmm, torresgalen tycker jag nog skulle kunna fungera, eller mittemellan tinnas och min torresgalenskap är nog ännu mer träffande. Det var helt sjukt på Kulturhuset. Det var en liten scen och en hyfsad publikskara. Det konstiga var att det var värsta tomrummet längst fram vid scenen, vi stod först lite avvaktande på sidan om för det kändes ohyfsat att komma mitt i och ställa sig framför massa människor men så kom jojje och drog med anna. Timbuktu sträcker sig då ner och hälsar på anna och tar henne i hand, det kändes mer än en aning overkligt faktiskt och jag tror aldrig jag har sett henne så glad. Kanske möjligtvis när Sverige gjorde mål i fotbollsvm i Tyskland. Efter ett litet tag kom även jag och Kicki dit och det var en så märklig känsla att stå inom räckhåll för honom. Jag är inte värsta Timbuktu-fanet men jag tycker han är bra och framförallt uppskattar jag honom live, han har så härlig scennärvaro och bjuder så mycket på sig själv. Åh i slutet när alla ropade på en bonuslåt så lyssnade han på den lyriska lilla anna som bad om babylonsjukan. Han sjöng lite på den och sa sen till henne att det var allt han kunde sjunga för henne just nu eller nått sånt, gissa om hon var i extas. Det enda som var lite tokigt och tråkigt var ju att de andra var inne på Pilots och typ väntade på oss, så vi skyndade dit efter att besökt bankomaten på nytt eftersom alla pengar gått till inträde på kulturhuset. Tiden bara flög iväg och när det började närma sig stängning var vi redo att dra vidare för vi hade så trevligt, hallå?!! vad är det för fel på mig? Jag brukar nästan längta till stängning när jag äntligen får en bra och ordentlig anledning till att bege mig hemåt, men de senaste gångerna jag varit ute har det inte alls varit så. Efter mycket om och men blev det ändå hemresa ganska snart därpå. Fast först fick jag äta en underbart god korv :-) Hemresan kan ha varit min sjukaste taxiresa hittills och definitivt den dyraste om man inte räknar per person. Kan kanske ha berott på att vi halvvägs hem gör ett stopp på en statoilmack och tar en godis-korv-kiss-paus i typ 15-20 minuter.
Jag hade en sjukt trevlig kväll iallafall av många olika anledningar. Främsta anledningen är som vanligt sällskapet, det kändes som om alla i stort sett var på härligt partyhumör.

Idag har jag vaknat lite för tidigt, kollat på en hel del handboll. Det var också härligt nästan som en hederlig gammal Tellusdag faktiskt (saknar den hallen ngt grymt faktiskt, särskilt idag när tiden spenderades oavbrutet på läktaren). Jag har också sett när Sverige blev förnedrade av Finland, sovit lite, ätit pizza och inte gjort mycket vettigt alls faktiskt. Sorry Lovisa, jag pallade verkligen inte med cirkelträningen idag. Nu har jag äntligen piggnat till en del och tyvärr är det väl snart läggdags eftersom en ny arbetsvecka börjar imorgon. En till sak jag gjort idag förresten är att jag har skrivit ett på tok för långt blogginlägg. Jag tror jag dedikerar detta till Oskar, som påpekade redan igår att jag skriver långa inlägg :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0