Så var det söndag igen...

Helgen har precis som vanligt gått rysligt fort, det är tur att jag tycker om mitt jobb och faktiskt vill vara där för annars skulle jag nog bli deprimerad över att den lediga tiden svischar förbi.

Igår var det först match som gällde. Vi mötte spåret på bortaplan. Jag hade absolut ingen bra känsla innan matchen och den illavarslande känslan förstärktes ytterligare under uppvärmningen då det kändes helt oengagerat och trist. Självklart är man taggad för match och går in med en inställning om att göra sitt bästa och verkligen kämpa men det där lilla extra har verkligen saknats typ varje match den här säsongen. Anledningen till att det gick så bra förra året var att vi hade roligt, det har vi inte i år och därför förlorar vi match efter match vilket är en ganska ordentligt nedåtgående spiral som vi fastnat i.
Vi inledde matchen katastrofalt, det kändes oinspirerat och viljelöst men vi kämpade oss faktiskt in i matchen, tog tag i lite saker och försökte framåt vilket faktiskt resulterade i att vi hämtade upp ett (kanske) 6-målsunderläge. Vi hade dock alltför svårt för deras kontringar och deras spel 6-5, där fick de göra som de ville i stort sett och det var i dessa situationer de drog ifrån. Vi däremot får inga kontringsmål och hade inte många utvisningar med oss och så är vi dessutom alldeles för dåliga på att utnyttja dem. Jag tycker att försvarsspelet var rätt bra när vi var samlade och var sex på planen, visserligen rann det in en del bollar som kanske inte borde ha gjort det (skott från 9-m) men vi hade koll på det mesta tycker jag. Vi gjorde nog 14 mål i första halvlek och det var väl positivt eftersom vi verkligen har haft svårt att göra mål, ibland spelar vi ganska bra och enkelt men alltför ofta ska vi krångla till saker och det är alltför ofta vi gör tekniska fel.
De vinner slutligen med 27-23 och det kändes ganska rättvist faktiskt, jag tycker att de var det bättre laget och de förtjänade att vinna, i slutet av matchen var vi tvugna att satsa allt framåt för att ha en chans att kvittera och då rann det in några bollar i baken istället tyvärr vilket gjorde att de vann med fyra bollar precis som första matchen (20-24 tror jag).
När det gäller min egen insats är jag väldigt nöjd faktiskt. Jag tror att jag skrev det här i bloggen innan men är inte helt säker, jag bestämde mig iaf för att fokusera lite extra på försvarsspelet och att jag skulle våga gå mer på känsla vilket jag verkligen gjorde igår. Det fungerade hur bra som helst. Det var en gång som jag tappade in ett mål, när jag spelade v2:a och en duktig vänsterhänt tjej gjorde mål utifrån. Jag var ganska högt ute på henne och snuddade bollen men kom tyvärr lite sent så bollen gick i mål i mitt hörn. Men det var många gånger som jag klev upp högre och smällde på lite mer än vad jag brukar och det är jag väldigt nöjd med som sagt. Jag bröt även något/några av deras uppspel vilket jag visserligen egentligen tycker att de gjorde riktigt dåligt (de passade typ rakt på mig) men jag var ju iaf där och gjorde det så det är jag också nöjd med.
Framåt hände något helt otroligt, något som säkerligen aldrig har hänt förrut (även här tycker jag nog mest att de var dåliga men det var ju ändå också jag som tog för mig så...) Jag lyckades nämligen göra inte ett, inte två utan TRE mål på skott utifrån :-) Jag kan inte låta bli att bli lite imponerad av det, tihi. Nej faktiskt så tycker jag att målvakten står helt fel i målet vilket gör att jag får massor av mål att skjuta på och även fast jag inte skjuter så värst hårt hann hon inte täppa till. Jag tror två av skotten var från v9 och ett från h9 och undra om inte alla var i andra halvlek. jag skjöt nog tre skott till varav ett var i stolpen (och det lät som om det var rätt hårt faktiskt :-) måste va några specialstolpar som låter högt) ett läste målvakten och ett var tätt utanför stolpen och målvakten inte i närheten. Jag tror faktiskt inte jag har skjutit så många gånger någon match tidigare, kanske max tre skott eller nått i den stilen. Dessvärre var jag ju inte superbra på genombrotten istället men jag tycker ändå att det fungerade bra med satsningarna till och från. I vissa sekvenser av matchen fick vi bra flyt i anfallsspelet. Det var synd att vi inte var lite bättre och vann, hade vi haft lite roligare och mer energi före och under matchen tror jag vi hade vunnit. Men men det får helt enkelt va nya tag till nästa helg då vi möter enköping, då ska vi visa dem att vi inte är så dåliga som vi var sist.

Efter matchen var det dags för att fira tinna. Vi gjorde iordning oss i hallen och åkte och åt på McDonalds i hägernäs. Vi skyndade hem till mig där några fixade sitt hår och sedan var någon underbart snäll och körde oss ända till gården i Lindholmen där den stora festen var. Vi skyndade oss verkligen allt vad vi kunde och jag tycker faktiskt vi var rätt snabba. Det var mycket folk på festen och inte många välbekanta ansikten direkt. I början när vi kom dit satt alla ner och pratade i smågrupper men efter ett tag kom dansandet igång och då vart det riktigt trevligt och roligt, haha det låter inte som något jag skulle ha skrivit för fem år sedan direkt (inte två år sedan heller typ). Jag har nog blivit välidgt mycket säkrare i mig själv de senaste åren även om jag alltid har varit trygg och stabil. Jag hade väldigt kul och tycker att Tinna och hennes kompis Elina lyckades riktigt bra.

Gårdagens höjdpunkt var nog när vi (vårt gäng - märta och tinna) gick upp på scenen och gjorde en fluga för födelsedagsbarnen och sedan såg till att alla sjöng ja må dem leva. Det kändes bra för jag tror iaf att tinna blev glad och det var ju hela meningen med saken...
Eller så kanske höjdpunkten var när jag vann ett vad jag hade slagit med Oskar från Tysklande, jag tycker om att vinna :-)
Önskar att jag kunnat dela med mig av lite bilder från festen men jag hade tyvärr ingen kamera av flera olika anledningar. Tack så mycket Tinna för en mycket bra fest!


Dagens höjdpunkt så här långt var när jag hittade "mina" stövlar ytterligare nedsatta i priset. När jag var och shoppade i stan för någon vecka sedan var det ett par skor som jag tvekade på om jag skulle köpa eller inte, de var nedsatta i priset från 900 till 399 har jag för mig och tillslut bestämde jag mig för att köpa dem och då visade det sig att de inte kunde hitta dom så jag blev utan. Idag var vi i Täby och köpte flyttkartonger och jag passade då på att gå in och titta om mina skor fanns vilket de gjorde och nu kostade de bara 299 så jag slog till direkt :-D jag hoppas dock att detta ska övertriumferas av att Real Madrid vinner sin match ikväll men hur det blir med den saken får vi ju se. Snart ska jag träffa min syster som nyligen kommit hem från en tripp till Asien, det ska bli kul.

Kommentarer
Postat av: Tinna

Jaaa jag blev jättte glad :) !!

2010-01-11 @ 15:18:55
URL: http://katinna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0