1 januari 2012

Jag blir faktiskt lite rädd över hur fort tiden går. Jag njuter för fullt av livet och faktiskt de flesta dagarna. Jag har varit med om helt fantastiska och underbara saker och även om jag är nöjd med allt såhär långt finns det ju också såklart flera tusen saker som jag vill uppleva någon gång framöver. Det finns oändligt många möjligheter och utmaningar som jag vill ta mig an. Därför vill jag inte att livet bara ska flyga förbi. Visserligen föredrar jag nog människans tidsålder i jämförelse med tex alvernas eller Aragorns (jag har tittat på två sagan om ringen filmer idag), jag tror nästan man skulle tröttna lite om man skulle leva väldigt mycket längre än man faktiskt gör som vanlig dödlig. Framförallt skulle jag inte vilja ha det ödet om alla andra inte hade det, vad hemskt det skulle vara om alla nära och kära skulle försvinna en efter en, det finns nog en gräns för hur många förluster man klarar av...

Gårdagen, nyårsafton. Vi städade och innan gästerna kom var det nog finare här än någon gång tidigare om man räknar sen vi flyttade in alltså... Synd bara att det varar i ungefär fem minuter ;-) Som vanligt var jag tidsoptimist ett bra tag för att sedan övergå till stressade lilla fröken som undrar vart tiden tog vägen. Men på något sätt brukar det lösa sig och de som ville/kunde/var snälla nog fick hjälpa till. Först var det middag, gott och trevligt. Jag lämnade lite rum för efterrätten men den hann vi tyvärr inte riktigt med. Tur att Kicki var här och hämtade kladdkakan tidigare idag för annars vet jag någon som hade vispat grädde vid det här laget och smällt i sig allt själv. Man kan ju tycka att det räcker med att ha stoppat i sig chips, nötter, läsk, munk, godis och annat som blev över. Efter middagen hade vi svårt att enas om vad vi skulle göra så tillslut delade vi upp oss, killarna i vardagsrummet och tjejerna (i stort) i köket. Tråkigt kan man tycka men jag är nöjd med det för det kändes som om flest fick ut positiva saker av den uppdelningen. Och så lite senare började det trilla in folk, jag och tinna spelade beer-pong. Det var jättekul i några minuter, jag satte de två första direkt men sen gick det trögre. Det var iof kul ändå ända tills vi förlorade, å jag vill inte riktigt gå med på att det var en rättvis förlust eftersom de blåste upp en boll utan att vi visste om att man fick göra det :-) å vips var det dags att springa ut och skåla för det nya året. Utanför stötte vi ihop med vår trevliga granne som var ovanligt glad i hatten. Festen fortsatte efter tolvslaget och jag tycker att det var väldigt trevligt. Det känns ju konstigt att ha en fest och vara "värdinna" (även om inte jag anser att det var bara "min fest", men vi var ju ändå hemma hos oss) när man inte känner ens hälften av personerna men jag tycker faktiskt det var väldigt lyckat ändå för alla som kom var väldigt glada, trevliga och skötsamma. Strax efter två började jag bli lite seg och strax före tre började jag och Kjell städa lite smått. Stora delar av sällskapet gick vid tre och resten en halvtimme senare. Eftersom det var en halvtimme kvar till hockeyn då så passade vi på att städa vidare, vi blev inte helt klara men det kändes ändå väldigt skönt att slippa det värsta idag.
Hockeyn började på sämsta tänkbara sätt, två mål i baken direkt. Sverige spelade sig in i matchen och spelade riktigt bra ibland men det räckte inte kändes det som och målen uteblev. Sen fick ryssland göra 3-0 efter ett misstag av en svens back i pp, alla tre målen var egentligen missar av svenskarna. Jag blev sjukt trött och kände att det inte var värt att se vidare så jag gav upp efter första perioden. Kjell tittade vidare till i början av tredje då det fortfarande stod 0-3 och gick och la sig. När vi vaknade fick vi veta att sverige vände och vann matchen i förlängningen. Lite surt att ha missat den bragden men jag är faktiskt bara glad över att de vann. Nu väntar semi på tisdag, då det förövrigt äntligen är dags för real att spela igen.
Vi sov rätt länge, kanske till tolv och efter det har vi bara degat i sofforna hela dagen. Tinna i den ena och jag och Kjell i den andra. Vi har sett på De två tornen och Konungens återkomst, mysigt! 




Det nya året då, känns roligt och spännande. För tillfället ser jag nog mest fram emot vår thailandsresa som jag typ inte har förstått att vi ska åka på.
Det ska även bli kul att träffa alla elever igen, det hinner hända en hel del på två veckor som man inte skulle märkt om man skulle haft daglig kontakt med dem som man brukar. Jag hoppas det blir en toppentermin och att jag utvecklas i min pedagogroll.
När det gäller handbollen ser jag inte fram emot mitt eget spelande så jättemycket, det känns som om det kommer bli en otroligt tuff vår. Jag är iof ganska spelsugen för tillfället men det kommer nog avta efter bara en match. Nu kör jag allt jag har den här säsongen och så får jag se vad som händer, jag tror inte jag har energin riktigt för att fortsätta om det inte blir mer motiverande att gå på träningarna. Visserligen tror jag inte heller att jag bara skulle kunna sluta, skulle bli jättekonstigt och jag vet att jag skulle sakna det väldigt mycket också. Det jag främst ville förmedla var att jag verkligen kämpar på nu och tränar, är positiv och försöker peppa och hjälpa resten av laget så vi tar oss igenom säsongen. 
Något som jag däremot verkligen ser fram emot när det gäller handbollen är alla matcher med P97. Det ska bli kul att möta lag som jag har sett förut och även se hur vi står upp mot dem nu. Jag blev lite förvånad när jag gick igenom alla resultat från usm steg tre för Ystad som vi mötte och som jag tycker är det bästa lag som vi mött gick inte vidare till steg 4, västerås/Irsta, Alingsås och skogås gick vidare av de lag som vi har mött. Skogås hade väl en drömlottning (Vassunda, Rimbo och Nyköping - den ordningen blev det och då kan man komma ihåg att vi vunnit mot rimbo som alltså kom trea i gruppen i steg tre) kan jag tänka mig för jag tror egentligen inte de platsar i steg fyra. Västerås och Alingsås gör väl det kanske precis men om man ser till det lilla jag har sett av de här lagen är de två lagen iaf snäppet bättre än skogås. Ska bli kul att se vilka som tar sig ända till finalsteget, täby och silwing ser ju rätt heta ut iaf...
Å när det gäller fotbollen då, jag ser fram emot en spännande vår med förhoppningsvis glada killar, rolig fotboll och många vinster. Jag hoppas att det här är Reals år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0