Jaha

Det var ju en match i onsdags. En match som känns har varit alltför ofta på sista tiden och som alltför ofta slutar på samma tråkiga sätt. Jag tycker inte att Barcelona är bättre än Real som fotbollslag men inte heller det omvända, men det känns som om Barcelonas trivs ganska bra mot real madrid spelmässigt medan det absolut inte är så för real. Jag tycker Barcelona var det bättre laget sist, det är inte alltid så men de senaste åren har det iaf oftare varit så än omvänt. Jag tycker att Barcelona brukar vara det lag som vinner skådespeleriet men igår var det faktiskt en i real som skämde ut sig mer än alla andra och då var inte ens dimaria med. Pepe gjorde flera grejer som jag blev frustrerad och irriterad över. Jag tycker ju väldigt bra om honom även om han har gjort en del dumma grejer förrut så är han ju underbart bra och kämpar alltid helhjärtat och det sägs ju att kärlek är blind om man kan iaf lätt säga att jag har en del överseende med vissa av realspelarnas misstag samtidigt som jag letar fel hos barcelonaspelare. Nä riktigt så illa är det inte men lite så är det nog ändå även om jag inte är stolt över det. Det som stör mig mest från igår är när han filmar att han blir slagen i ansiktet. Jag avskyr filmningar och tycker inte att det finns mycket som är så pinsamt, osportsligt och oproffesionellt så det inte är sant. Det är inte okej, någonstans. Jag önskar verkligen att real någon gång i en snar framtid visar framfötterna och helt tar avstånd från sånt agerande. Sedan så stämplade han ju messi på handen, helt avsiktligt och självklart är det egentligen lika osportsligt och förbjudet. men av någon anledning kan jag inte störa mig riktigt lika mycket på det. Skulle det varit messi eller alves som stämplat säg ramos eller casillas hade jag säkerligen blivit asförbannad och jag blir verkligen irriterad över att inte pepe kan hålla huvudet kallt, det är så onödigt och så pinsamt men ändå så stör jag mig faktiskt mer på filmningarna.
Det utdelas en hel del tjuvnyp och onödiga knuffar i heta matcher och av någon anledning har jag större förståelse för det. Jag är emot våld och är verkligen inte någon våldsam människa, snarare raka motsatsen. Men av någon anledning lockar just barcelona fram mina värsta sidor. När vi satt på läktaren i el clasico var det en liten del i mig som bara ville hoppa på killen som satt framför och viftade nonstop med sin barca-halsduk. Han betedde sig inte ens särskilt illa utan hejjade mer bara och ändå så kände jag att jag var tvungen att koncentrera mig för att inte koka över. Jag kan bara tänka mig att det är hundra miljoner gånger värre för Pepe. Han är en spelare i real och med all deras historia mot ärkerivalen så blir man nog lite väl färgad ibland, och med all historia mellan just de här två lagen sedan pepe kom måste vara så fruktansvärt påfrestande för real och alla spelare och pepe i synnerhet. Hans röda kort i våras tog nog rätt hårt och jag kan tänka mig hur känsligt det är för honom. De senaste åren har real haft fruktansvärd otur mot barcelona. De har förlorat och blivit förnedrade spelmässigt, de har förlorat trots att de har ägt matcher, de har förlorat pga domslut, och de har knappt haft någon framgång mot dem alls. Jag försvarar inte pepe, det är inte okej att bete sig på det där sättet, jag hoppas att det är sista gången men tyvärr tror jag av någon anledning att det kanske inte är det.
Och som det realfan jag är kan jag inte låta bli att gnälla lite på motståndarna. De har i många lägen visat prov på uselt uppförande och barnslig tjurighet och jag har lite svårare att acceptera det för de har haft världens flyt med sig år ut och år in, visst jag säger inte att det inte är ett skickligt lag med fantastiska spelare - det är det verkligen. Men de har banne mig haft mycket medgång också, förtjänad sådan men även helt oförtjänad. Just nu ser jag inte fram emot returen över huvud taget. Jag såg visserligen inte fram emot den här matchen heller. Jag gissar på att barcelona vinner superstort mot ett stackars real som helt har tappat el clasico-självkänslan. Men för att inte vara allt för deprimerande och pessimistisk så skulle det ju också kunna lossna rejält nu. Det kanske inte kan bli så mycket värre och kanske släpper hjärnspökena då... kanske börjar barcelona känna sig oövervinnerliga precis som real säkert har kännt att de är oslagbara och då kan det egentligen gå hur som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0