Jag blev arg!

Igår spelade ju real madrid och barcelona matcher som bekant, Jag kunde ju inte se någon av matcherna men jag läste uppdateringar på eurosport under matcherna. Båda lagen verkade börja sina matcher väldigt bra och vara helt överlägsna sina motståndare. Barcelona gjorde tidigt mål och utökade sedan ledningen till 0-3, Sevilla hade en man utvisad och verkade inte ha haft några chanser alls i matchen, men de kom igen och satte både 1-3 och 2-3. Efter det hade de minst en bra målchans enligt uppdateringarna på eurosport. De lyckades dock hålla tätt och knep därför tre väldigt viktiga poäng inför sista omgången. Iom det har de kommit klart närmare ett liga-guld eftersom de har en på pappret enkel hemmamatch kvar bara.

Real Madrid tog ledningen i sin match (genom Ronaldo precis som i min dröm, dock inte lika snyggt (antar jag) för det var på straff) De tilldömdes straff för att en A.B.-spelare hade tagit bollen med handen innanför straffområdet, han fick även rött kort vid situationen. Real Madrid fortsatte styra matchen enligt kommentarerna och spelade "briljant", rätt vad det var "från ingenstans" gjorde A.B. mål och skulle det resultatet stå sig matchen ut skulle Barcelona varit klara ligavinnare. Det stod fortfarande 1-1 vid halvlek och en bit in i andra. Kommentarerna om reals spel var inte lika positiva i andra halvlek och jag kan tänka mig att det var rätt spänt spel från hemmalaget. Efter ett tag gjorde dock higuain mål och sedan benzema, ramos och marcelo. Slutresultatet blev alltså 5-1

Resultaten i sig gör mig inte särskilt upprörd, snarare tvärtom. Jag hade inte förväntat mig att Barcelona skulle tappa poäng men är rätt glad över att sevilla lyckades hota dem så pass mycket som de verkar ha gjort trots att de verkar ha gjort en relativt dålig match. Självklar hade jag blivit överlycklig om Sevilla hade lyckats göra 3-3 även om det nog inte hade varit ett rättvist resultat.
Jag är glad över att Real vann och över att de gör det med så mycket, samt att de har fem olika målskyttar, det tycker jag tyder på styrka (barcelona hade tre olika och det är ju också bra). Lite extra glad är jag som vanligt över att ramos gjorde mål.

Det som gjorde mig arg är något helt annat än själva fotbollen. Media i allmänhet och sportbladet i synnerhet är anledningen. Jag surfade runt på aftonbladet.se idag och fick syn på rubriker angående matcherna.

Först:
Här kopplar Barca greppet om titeln

Jovisst det håller jag med om, är väl inget att bli upprörd över.

Sedan:
Real räddades - av slumpstuds


Åh jag blir arg nu igen, kanske borde jag läsa artiklarna och då förhoppningsvis få läsa en liten mer rättvis bild av vad som hände igår. För ser man de där två rubrikerna tycker jag att man får intrycket av att barca vann enkelt (kanske lite väl mycket tolkning, jag håller ju ändå med om att de kopplar ett stadigare grepp) men framförallt att real madrid var dåliga, knappt var värda att vinna, och gjorde det med ett slumpartat mål troligtvis i slutminuterna. Visst det var väl antagligen Higuains mål som var förlösande (det framgick av kommentarerna på eurosport också) men vinner ett lag med 5-1 så tycker jag inte att de räddas av en slumpstuds.

Efter att jag sett rubrikerna surfade jag vidare till svenskafans.se där jag istället blev tårögd av rördhet eller lycka eller nån liknande känsla. Varför förklaras om ett tag först ska jag bara läsa de där artiklarna...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0