Os-feber

För typ ett år sedan började jag se fram emot os men sen så tappade jag intresset en del och på sista tiden har jag tänkt att jag nog kommer se en del eftersom jag är ledig men inte så värst mycket för det är ju inte superkul och vi har ju inte riktigt några superlöften. Det är ju alltid mycket roligare att följa svenskar som har en bra chans att lyckas.
Jag hade tänkt att jag skulle köpa en os-bibel för att hålla lite koll som jag brukar men det har jag helt glömt bort varje gång jag varit och handlat. Igår var det ju strålande sol när jag vaknade och jag hade faktiskt knappt en tanke på att os börjat och funderade istället på vad jag skulle sysselsätta mig med. Jag tyckte att jag kanske borde göra något och inte bara sitta hemma men samtidigt var det faktiskt inget som verkligen lockade supermycket och så fick jag jobbig beslutsångest och så slutade det med att jag inte gjorde något alls. Så då satte jag på tv:n, å oj vad mycket roligare det är att kolla på os än jag har tänkt att det är. Jag satt som fängslad hela dagen i stort sett. Höjdpunkterna var ju fotbollen och handbollen. Det var ju också det jag på förhand ville följa men jag hade ju så bra koll att jag inte ens visste att de spelade förrän jag slog på tv:n. Fotbollsdamerna spelade mot japan som oväntat vann vm förra året. Första halvlek tycker jag Sverige var helt okej, de spelade utan att låta japan komma någon vart egentligen även om de själva inte skapade särskilt mycket hellre, men deras passningsspel var inte i närheten av godkänt enligt mig. Andra halvlek blev det värre, undra hur många felpassar laget skrapade ihop den här matchen? Då började dessutom Japan spela loss lite och hitta fram till straffområdet och kändes riktigt farliga. Jag vet inte men det känns som om det var en liten kombination av ett bättre japan men även ett sämre sverige. Det hade inte varit orättvist om japan satt något av sina superlägen men det känns även som om just det kan vara lite av deras svaghet, målen mot canada kändes som riktiga flippermål som likaväl kunde ha studsat ut, de har väl ingen riktig målstänkare i laget? Som tur var kämpade svenskarna på även om de fick slå ifrån sig och slå ifrån sig och ibland gav bort bollen i helt fel lägen. Men så började de helt plötsligt jobba sig in i matchen igen och täppte till lite bakåt och skapade lite framåt. 0-0 mot japan kan man väl vara hyfsat nöjda med men jag var förvånad efteråt på kommentatorerna, spelarna och förbundskaptenen över hur positiva och nöjda de var. Jag tycker att typ 70 felpassar och då tror jag inte ens jag överdriver känns lite väl dåligt faktiskt, särskilt med tanke på att många av dem var på typ två meters avstånd och framförallt med tanke på att vissa av dem var fruktansvärt idiotiska och nästan borde ha varit matchavgörande om japanerna bara gjort det de skulle.

Lite senare var det dags för handbollsdamerna. Tydligen lite av en måstematch (jag trodde nog Danmark var bättre men jag har ju verkligen ingen koll) som jag tycker Sverige inledde bra, framförallt bakåt såklart. För de gjorde ju inte särskilt mycket mål men jag tyckte faktiskt det såg lite bättre ut framåt än hur det ofta kan se ut. Bella var duktig som vanligt och jag tycker deras linjespelare Ågren? gjorde en del bra saker som man har saknat hos linjespelare i sverige på sista tiden, både på herrsidan och damsidan (faktiskt mest på herrsidan). De ledde med två i halvlek och här var det omvänt mot fotbollsmatchen, kommentatorerna var visserligen positiva (sverige ledde ju) men de var nästan mer kritiska än jag och det är faktiskt inte supervanligt. Jag tyckte de gjort en bra halvlek men var rädd att det inte skulle räcka till just eftersom man känner lite oro för vem som ska göra mål, även om vi har många duktiga spelare så är det ju sällan någon verkligen tar för sig och stänker in mål, om inte torstenson eller boson har en lyckodag. Vilket iaf inte den förstnämnda hade igår, det är verkligen jobbigt när inte hon kommer igång bättre. Å boson gjorde ju det hon kunde när hon väl fick ett läge precis som wiel friden? Jag tycker nog allt blev lite sämre i andra, anfallet, försvaret och målvaktsinsatsen. Framförallt anfallet där det kändes så där jobbigt krampaktigt titt som tätt. Med facit i hand kan man tycka att Linnea kanske spelade lite väl mycket men samtidigt tycker jag förbundskaptenen gjorde det ganska bra. Det är ju inte konstigt att man har stort förtroende för henne och väntar lite på att det ska lossna, hade det gjort det hade vi förmodligen vunnit matchen och det är ju bara nu efteråt som det är enkelt att säga att det inte blev så. Han tog ändå av henne och lät roberts komma in, hon gjorde det ju bra i första. Jag tycker inte att det är konstigt att linnea får chansen igen efter att ha fått lite nya direktiv och sitta och tagga lite och sen tog han ju ut henne ganska snabbt iaf och provade roberts igen men då fungerade det ju inte för henne heller egentligen. Han agerade iaf och försökte mer kan man inte begära. Vet inte riktigt om jag tycker Danmark var bättre och är värda vinsten speciellt mycket mer än Sverige om man ser till hela matchen men det som tippar över är väl att de får göra några lite enklare mål och så det här med räddningarna. Danskornas målvakt gjorde fler räddningar, sen vet inte jag om jag tycker att hon egentligen var mycket bättre än grubbström men kanske kan det vara att svenskarna sköt lite sämre också. Tråkigt eftersom det nu blir en ordentlig utmaning att ta sig vidare men det känns ju som om iaf bella var otroligt besviken efteråt och det kan ju betyda att de kommer supertaggade till kommande matcher förhoppningsvis.

Lite av en skräll (i stil med att spanien förlorade mot japan och att real fick stortorsk av benfica) var väl att Phelps blev utan medalj i gårdagens final. Han var ju ytterst nära på att missa finalen helt och hållet och även om man då såg att han tog det rätt lugnt så fick man ju ändå en bra indikation på att han inte är i sin bästa form direkt. Jag tycker om honom och visserligen har han ju os-medaljer så det räcker men samtidigt hoppas jag att han får några till så att han får avsluta sin osannolika karriär i närheten av den toppform han tidigare varit i.

Idag ser jag såklart mest fram emot handbollsherrarna, ska bli kul att se mer av Jörgen också, jag såg de tre första seten i hans andra match igår då han ju verkligen krossade motståndaren. Sara sjöströms final är ju givetvis även den en höjdpunkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0