Jonas Gardell

är en av mina favoriter. Jag älskade "en komikers uppväxt" när jag var liten och jag har alltid tyckt att han verkar väldigt klok och snäll samtidigt som han kan vara väldigt rolig. Nyss surfade jag in på något han skrivit på aftonbladet.se (istället för att laga mat eller pyssla...) å kan inte motstå att dela med mig av det:



Valtal för alliansen

Fick igår äran att hålla blå partiet - alliansens - valanförande i Parlamentet. Här är texten:

I morgon, söndag är det val.
Det här valet handlar ytterst om solidaritet. Ett slitet ord, jag vet det. Men liksom vi i det blå partiet är det nya arbetarpartiet är det också vi i Alliansen som är den nya solidaritetsrörelsen.

Det här valet handlar om solidaritet. Solidaritet med mig och den procent av befolkningen som är allra rikast och som genom Alliansen fått skattesänkningar på många hundra tusen kronor.

Ni tror kanske att det är enkelt och problemfritt att vara rik. Har ni en aning om vad det kostar att värma upp en swimmingpool? Det är inte gratis kan jag upplysa om.

Ja, kanske lilla Elin 4 år får trängas lite mer på dagis i större barngrupper, men Herregud, finns det hjärterum, finns det stjärterum och ju mer vi är tillsammans ju gladare vi bli.
Det är vad jag kallar – gemenskap.

Och ja ja, kanske tågtrafiken har varit ett enda kaos sista åren sedan avregleringen men man får ju vara lite kreativ. Gör som jag: Låt en taxi köra jämte tåget hela sträckan som back up så vet du att du alltid kommer fram.

Och till dig som blivit utfasad ur sjukförsäkringen bara för att du har cancer och tvingats sälja allt du äger och nu lever under existensminimum, till dig har jag bara en sak att säga, har du en aning om vad det kostar att värma upp en swimmingpool?

Nej det har du inte! Skulle jag inte gnälla så mycket om jag vore du. Jag säger som Martin Luther King: I have a dream. Jag har en dröm.
En dröm om att kunna höja värmen i min swimming pool till 32 grader, och om ni bara röstar på Alliansen, kan min dröm kanske en dag bli sann.

Kommentarer
Postat av: Tinna

Liiite överdrivet tycker jag faktiskt...

2010-09-19 @ 21:18:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0