Val 2010

Jag har nog aldrig läst på så lite som jag gjort inför det här valet, fast det har nog mycket att göra med att jag har en ganska bestämd åsikt om vilken sida jag står på och vad jag troligtvis kommer lägga min röst på. Jag tycker dock att det är viktigt att man gör sin röst hörd och röstar, blankt om man absolut inte vet. För jag tycker iaf om demokratins grundtankar. Igår gjorde jag några valtest här på nätet och resultatet speglade ganska bra det jag redan trodde, dock så fanns det några saker jag blev förånad över.

Först gjorde jag ett test som hette valkompassen
De två partier jag röstade på i förra valet fick högst i detta test men jag blev väldigt förvånad över att F! kom på tredje plats och ännu mer förvånad över och ganska arg över var att Sverige demokraterna kom på sjunde plats för mig i detta test. Nu har ju inte jag stenkoll på vad de tycker och anser om alla frågor inför valet men jag har argumenterat med folk om hur viktigt det är att vi röstar i detta val så inte SD kommer med i riksdagen, eftersom jag verkligen inte håller med i deras åsikter om invandring osv. Jag var iaf helt säker på att dem skulle komma sist (alltså tia i detta test).

Sedan gjorde jag partitestet på dn och där var varken F!, SD eller PP med men där var resultatet helt i enlighet med mina förväntningar.

Och slutligen gjorde jag ett test på tv4.se och då såg det ungefär ut som det på dn bortsett från att det parti som kom på femte plats i testet innan helt plötsligt kom etta.


Jag tycker att det var givande att göra testen, valkompassen tyckte jag bäst om för att man kunde läsa mer information om frågorna än på de andra samtidigt var det väldigt bra att man på dn:s test fick se vad alla partier tyckte om de olika frågorna. Sen så kommer jag ju inte följa testresultaten helt och hållet, det kan jag ju inte ens eftersom alla gav lite olika svar. Men de visade klart och tydligt vilken sida jag borde rösta på, fast det visste jag ju redan... Aja på söndag bär det av mot vallokalen iaf, hoppas alla andra går dit också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0