Ny dag

Jag har tydligen för vana att vakna tidigt även fast klockan inte är ställd och jag egentligen kan sova hur länge som helst. Det är illa vad rutiner gör med en kropp ;-) Får se om jag håller det hela lovet eller inte, brukar ju förstöras lagom till rutinerna ska återinföras pga vardag. Nu var det helt omöjligt att somna om för jag var pigg och av någon irriterande anledning har min kära sambo börjat snarka rätt ordentligt. Det är något som kommit det senaste halvåret kan det bero på att han är över trettio för han har aldrig gjort det tidigare. Som tur är märker jag inte av det speciellt ofta för jag somnar nästan alltid före honom och är väldigt svårväckt för det mesta. Men någon morgon här och där när jag har velat somna om har han gjort det aningen problematiskt för mig. Som tur är tystnar han oftas ett tag när jag puffar lite på honom så är jag i behov av mer sömn skulle jag säkert hinna somna om, nu var jag tydligen för utsövd för det vilket jag tycker är lite konstigt då jag inte tror att jag sovit mer än max 6,5 timmar men men...
 
Det blev promenad igår men tyvärr var jag på tok för seg på att komma iväg så solen hann täckas av ganska mycket moln. Det var dock skönt ändå att komma ut lite. Å i spåret fick jag mina farhågor besannade, det är inte ens fläckvis is/snö-fritt där så det dröjer nog ett bra tag innan man kan springa säkert där särskilt med tanke på att det inte ska komma någon vårvärme på ett bra tag. Aja tänkte jag då har jag en anledning till att inte springa på ett tag iaf, illa att självdiciplinen inte är bättre än så. På vägen hem gick jag på lite påskrisjakt, och jag hoppas att jag inte stred mot allmänningen så pass att jag borde hamna i fängelse nu när jag fick med mig en knippe björkris hem. Det blev dock ytterligare en besvikelse för när vi åkte till centrum visade det sig att jag var på tok för sent ute när det gällde fjädrar, de var slut på både ica och coop. Jag tror faktiskt jag ska bege mig till arninge idag och hoppas på bättre lycka där.
Och så det värsta med hela promenaden då, jag kände redan på en gång att skorna tryckte lite på hälarna. tydligen är det inte helt bra att inte använda sina joggingskor på typ sju månader och ha på sig rätt tjocka strumpor som fick mig att överväga att det inte bara är magen på mig som växer utan också fötterna, en tanke som jag inte helt har släppt faktiskt. Jag fick stanna några gånger på vägen och trycka fram fötterna i skorna så långt jag kunde så ömmade det inte så mycket. När jag tog av mig strumporna fick jag nästa farhåga besannad. På båda mina hälar var det skavsår i enkronorsstorleken. Idag är de fyllda av vätska och jag funderar på om jag ska sticka hål på dem eller inte. Jag tänker inte gå ut på promenad idag iaf.
 
I övrigt var det en mysig dag igår. Jag fixade lite här hemma med tvätt och så vilket jag ska fortsätta med alldeles strax. Ett tips till alla som inte är överförtjusta i sådana sysslor kan förgylla tiden med att lyssna på en bra bok samtidigt som man plockar och fixar. Det kanske alla redan har förstått men för mig slog den tanken mig som en blixt från klar himmel för något år sedan och jag är superglad över det även om jag också är lite irriterad över att den inte kom tidigare. Man kan aldrig vara helt nöjd... Vi åt mat från valentina och köpte hem mat till middagen idag. Det blir tydligen inte påskmat vilket jag är överförtjust över, istället blir det grillat. Mums.
Tim kom förbi och spelade gamla nintendo spel med Kjell medan jag fortsatte med mina fotoprojekt. Jag tror jag är klar med utsållningen av bilder till 2012 albumet och jag tror faktiskt också att jag är klar med vilka bilder jag ska göra canvastavlor av. Först var jag inne på en långsmal tavla att hänga ovanför sängen men nu lutar det istället åt tre stycken som är 40*50. Jag hoppas att färgerna fungerar ihop och att de passar bra i sovrummet också såklart. 
När vi var på Ullared för hundra år sedan köpte jag flera tavlor som jag tänke ha ovanför byrån i sovrummet. Det blev ett för jobbigt projekt för mig som gärna gillar att påbörja saker men inte att fullfölja dem. Jag fastnade någonstans när jag inte kunde bestämma hur jag skulle hänga upp tjugo tavlor i fem olika storlekar på en yta som är ungefär 160*100 cm. Nu har jag tagit datorn till hjälp och skissat fram två förslag så jag tror faktiskt jag ska välja bilder till dem också. Sen så funderar jag på om vi inte ska sätta upp några naturbilder i köket, några tavlor i hallen och ytterligare i vardagsrummet. Men jag har väldigt svårt att bestämma vad som ska vara var. Naturbilderna får ändå vara i köket, typ träd och blommor och sånt, låter tråkigt kanske men jag gillar dem. Sen så funderar jag på att ha ett litet tema med bilder från resor och ytterligare ett med typ vänner och familj men jag har lite svårt att bestämma vad som ska vara var och att beställa till alla dessa platser på en gång känns lite övermäktigt samtidigt som att det skulle vara skönt att få det gjort samtidigt som vi kanske kommer resa i sommar och hoppas på många fina bilder då, det borde man kanske vänta på... Åhhh hatar beslutsångest! För sen återkommer vi till de här tjugo bilderna i sovrummet då, vilka som ska vara där är ju lite beroende av vilka jag har i resten av huset... För det känns ju lite overkill att ha samma foto på två ställen. Det är precis sånt här som gör att jag bara släpper projekt jag har, det blir för många beslut och jag är fruktansvärt dålig på att ta beslut. ibland önskar jag att jag var lite mer av en tuta och kör person som inte tänker efter och reflekterar kring ALLT. Men samtidigt tycker jag om just dem egenskaperna hos mig själv och så kan man ju faktiskt träna lite på det där. Jag har blivit bättre på att ibland bara bestämma något istället för att tveka, vela, tänka, ändra mig, fundera igen och igen och igen :-) Jag tror jag ska tuta och köra lite mer än jag brukar i det här fallet, blir det inte bra kan man ju alltid skriva ut nya bilder och ändra om. Dock kanske inte med tjugo skruvhål i väggen :-)
 
Idag är det äntligen dags igen, för real alltså. Jag brukade tycka att det var rätt kul när sverige spelade förrut och ville verkligen se dem matcherna. Nu brukar jag ju oftast kolla även om jag inte är lika ivrig som förr men framförallt är landslagsuppehållen faktiskt irriterande för det innebär ju uppehåll från att få se real spela. När man dessutom följer ett av världens allra bästa lag med världsspelare på nästan alla positioner så blir man inte så upphetsad av att se sverige spela tråkfotboll direkt. Nu tycker jag ju att med Hamrén till hjälp så spelar Sverige väldigt bra och rolig fotboll för åskådare. Mycket fart och många målchanser, när det går som bäst. Tyvärr är det typ max en fjärdedel av speltiden och ibland går det flera matcher innan man får uppleva deras högstanivå. Istället blir deras försvar svajigt och spelet vädligt osäkert men jag måste säga att jag ändå tror jag föredrar det framför lagerbäcks tråkfotboll som tyvärr gav bättre utdelning. Åter till real! Det känns som om det var en hel evighet sen de spelade sist och typiskt nog var den här middagen såklart bokad sedan länge. Jag hoppas att vi ätit färdigt lagom till matchstart och sen kommer tv:n stå på men jag ska försöka att inte vara allt för osocial. Truppen ser bra ut om man bortser från det uppenbara saknandet av Iker Casillas, som tydligen nästan är redo för match igen om man ska lita på källor på nätet. Åhh vad jag har saknat honom och åhhh vad jag hoppas att han kan komma tillbaka starkare än någonsin. Varane är inte heller med i truppen vilket jag tycker är tråkigt men kanske vilas han inför cl, hoppas och tror inte att han är skadad iaf. Drömelvan idag för min del är nog Lopez, Marcelo, Pepe, Ramos, Arbeloa, Alonso, Khedira, Özil, Kaka, Ronaldo och Higuain. Skulle kanske bli lite grötigt iof så eventuellt slänger jag in coentrao istället för Khedira eller higuain. Men nu är det ju faktiskt en superviktig match på onsdag, det bor tusen fjärilar i min mage redan nu även om hundra av dem nog är där pga matchen ikväll, och kanske borde man spara lite på vissa nyckelspelare. Spännande att se hur mister tänker. På onsdag kanske ramos kan vara högerback och pepe och varande mittbackar och hoppas hoppas marcelo som vänsterback. Åhhh jag kommer dö på onsdag med tanke på hur jag mår nu...
 
Nu ska jag rota fram något att äta och snart ta tag i dagen sysslor.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0