Långfredag och långledigt

Jag tänker då inte ha en äkta långfredag och ta på mig svarta kläder och plåga mig själv för att lida med den där Jesus som hängde på korset för en massa år sedan. Istället kommer jag njuta maximalt av att påsklovet är här. Jag är ledig i tio dagar och ska bara träffa familj, vänner och ha det underbart bra. Jag ska jobba lite, för min egen skull men det kommer nog inte bli mycket alls. Tror jag ska försöka beställa lite tavlor också under ledigheten men det räknar jag inte med.
Igår fick jag skattebeskedet och blev glad för jag fick en del tillbaka men glädjen var kortvarig för sen öppnade jag Kjells och han har typ dubbelt upp i skuld. Så mycket för att få ett litet skattebidrag till tomten. Vi har bestämt oss för att vi kör på. Det kommer kosta sjukt mycket pengar och skulle vi vänta i två år skulle vi kunna komma betydligt mycket billigare undan, iaf typ 80000 men vi orkar inte vänta utan vill ha det gjort. Vi skulle kunna spara järnet och nästan ha råd utan att höja bolånet men isf blir det nog ingen resa i sommar och det känns inte så roligt så istället ska vi till banken och låna kanske halva summan eller något. Vi amorterar 3000 i månaden och har ju gjort det i tre år. Det känns lite surt att vi kommer höja upp lånet till vad det var från början eller kanske tom lite mer men vi kommer även höja amorteringen och det är ju faktiskt en investering så det får nog bli så.

Ibland undrar jag vart pengarna tar vägen men tänker jag efter på förra året så är det kanske inte så konstigt att det inte känns som om vi ökade på sparkontot så mycket för vi hade en del stora utgifter.

Min bil
Thailand
Island Canada
Dränering och markjobb
Mitt körkort

Bara det är över 150000 kronor och ändå lyckades vi öka på sparkontot också. Visserligen visade det sig att man tjänar mer på ambulansen än på sjukhus och jobbar man dubbelt i några månader får man ännu lite till (även om det suger en del på skattebeskedet) men det tycker iaf jag är rätt bra jobbat.

Något jag verkligen ska få gjort under påsken är att göra min cykel redo för gatorna igen. Den har stått i garaget ända sen oktober och det har nog varit bra för den till skillnad från förra året då jag använde den dygnet runt året om. Tror den behöver lite extra omsorg nu dock för den har nog stelnat på sig lite, efter påsk ska jag nämligen försöka ta tag i mitt liv och leva aningen hälsosammare. Jag kanske inte kommer cykla till jobbet varje dag men iaf några gånger i veckan är det tänkt. Utöver det ska jag träna bättre och äta bättre. Hoppas det ger lite resultat iaf. Jag har mått dåligt över hur dåligt tränad jag varit sen jag blev seniorspelare typ. Innan det var jag i stort sett träningsnarkoman och även om jag inte tränade för konditions och styrke syften fick jag ju det lite på köpet eftersom jag körde både handboll och fotboll så mycket jag orkade och hann. När fotbollslaget lades ner blev det ju bara handboll och det var ju inte alls lika kul att spela i seniorlaget med bittra tanter till skillnad från mitt ungdomslag där jag i stort sett bara hade mina bästa vänner. Så det blev mer och mer oregelbundet även där. Det har ju blivit lite bättre eget ansvar från min sida de senaste åren och bra peppning från tinna så de två senaste åren har jag känt att fysiken varit katastrofal men åtminstone på väg åt rätt håll. Efter mina sjukveckor är det värre än katastrof, jag orkar inte röra mig överhuvudtaget. Och jag märker skillnad även på kroppen, sånt som jag är den sista att göra. Folk kan gå upp eller ner 20 kilo utan att jag märker det. När det gäller mig själv märker jag det nog innan tjugo kilo men det är ändå långt efter att jag borde märka det (om jag nu skulle va en sån där som lägger märke till sånt) och nu gör jag alltså det och det är inte direkt för att jag rasat i vikt. Så det är alltså dags att faktiskt rycka sig i kragen och iaf göra en halvdan ansträngning. Jag har inte bestämt om jag ska begränsa onyttigheterna till en dag i veckan eller inte alls typ fram till sommarlovet. Och träningen vet jag inte riktigt heller med. Jag kommer inte ta tag i det så ordentligt som jag borde med tuffa regelbundna träningar för både styrkan och konditionen. Istället kommer jag nog satsa på lite cykel, lite löpning, lite handboll och någon promenad här och där. Jag längtar till tinna kommer hem (och lovi och anna såklart med och ni får väldigt gärna också haka på i spåret) och kan va en härlig träningskompis. Förhoppningsvis kommer iaf träningssuget igång mer och mer även om jag mjukstartar för nu är det obefintligt i stort sett.

Imorgon är det påskafton och då vankas det påskmiddag här. Planen var från början att vi skulle till Amanda (Kjells kompis Jockes tjej) men efter några återbud från andra inbjudna blev det nu ändrat till att dem och två till kommer till oss. Jag har ingen aning om vad vi ska äta men kan tänka mig att det är ungefär samma sak som i julas (det var Jocke som drog tag i julmiddagen som vi hade här då). Har dock inte förberett något alls inför detta och tänker nog inte orka bry mig så mycket om att förbereda mat, det får Kjell och Jocke ta tag i så kan jag gladeligen hjälpa till att laga den imorgon. men tanken slog mig att det kanske vore trevligt med lite påskstämning så jag funderar på att ge mig ut på jakt efter lite påskris. Det har jag aldrig haft själv och hos mamma slutade vi nog med det för iaf över femton år sedan. Å nu misstänker jag att det är försent om man vill ha lite fina blad på sina grenar för det tar säkert flera dagar i husvärme att framkalla, särskilt när våren varit så sen som den varit nu, då kanske det tom är omöjligt... Men lite fjädrar kan jag ju åka och köpa... det blir middag här även på onsdag men då med min familj så påskriset kan ju vara ett trevligt inslag även då.

Nu har jag uppehåll från handbollen iaf en vecka, det blir nog två för jag kommer nog inte träna den 8/4 och igår hade vi ju ingen träning. juniorerna har tydligen kval till slutspel nästa helg så jag kan ju förstå att de vill/måste träna. Jag föreslog några veckors uppehåll för killarna eftersom de varit så skadade/sjuka och därför få på träningarna under hela våren och det iaf suger kraft från mig men det gick inte alls hem vilket såklart är positivt. Istället kommer vi köra på men med lite plojträningar mest ett tag innan det är dags att ta tag i försäsongen.

Nä nu tror jag det är dags att inta lite näring och sen ge mig ut i solen. Jag har bestämt att det blir en promenad till ip för att se om snön ligger kvar i spåren och sen tillbaka. det ser jag faktiskt fram emot med det är inte för att jag är sugen på att röra på mig utan snarare för att jag lyssnar på en bra bok om Islams grundares favoritfru och solen lockar också med en del D-vitamin.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha jag kommer i alla fall vara taggad när jag kommer hem för jag skulle ju inte vilja påstå att kilona rasar härborta :p

2013-03-29 @ 11:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0