Sommarvärme

Jag satt ute på förstukvisten ett i säkert en timme och bara njöt. Det är ju ett fantastisk läge där och det går ju inte att klaga på det lä som är där. Jag gick ut i min fula rutiga hemmaklänning och det var precis lagom. Ibland var det nästan för varmt men för det mesta precis lagom. Jag älskar vårsolen på det sättet för den värmer helt underbart men man behöver inte dö av värmeslag för att få känna de stekande strålarna. Luften är så frisk och härlig.

Jag lyssnade klart på medinas juvel. Det är helt klart en bok som väckt mitt intresse och fått mig att funderar, reflektera och fascineras. Jag brukar mixa intetsägande kiosklitteratur med spännande deckare och historier med historiska aspekter så vi får se vad som står på tur nu. Tydligen så finns det, eller är det en uppföljare till den här boken på väg. Tror jag vill ta del av den men samtidigt suktar jag efter en connelly-deckare.

Om man bortser från att real inte vann sin match igår så var det en toppendag. Dessvärre kan jag inte ha gott samvete över min insats igår. Jag åt mat hela första halvlek och poppade därför inte mina turpopcorn i halvlek :-( det misstaget kommer jag ju inte gör om på onsdag direkt. Stackars Ramos fick inte fira sin födelsedag med en vinst.
På dagen tog vi det rätt lugnt och plockade en del här hemma. Jag åkte till arninge på jakt efter fjädrar till mitt ris. Först stannade jag på k-rauta men där fanns det inga. Dock blev det nya krokar till badrummet eftersom de andra lossnat och även en hängare till toalettpappret. Sen åkte jag till rusta men även där gick jag bet, men jag hittade ngt annat bredvid, den nya chilli-affären. Jag var såklart tvungen att gå in och kika lite och kunde ju hoppas på fjädrar även om det inte var så sannolikt, det fanns inga fjädrar så istället köpte jag två plädar som jag länge funderat på. In på Willys där jag frågade efter fjädrar och blev glad av att höra att det fanns i nedre hörnet av butiken. Jag gick dit men inte fanns det fjädrar inte, hittade alla påskservetter och annat men inga fjädrar. Jag började misströsta men åkte till coop och klart dem levererade. Coop är ju ändå coop :-)

Så glad i hågen åkte jag hem igen och gjorde huset ännu finare med ett färgglatt ris. Så småningom kom våra gäster med massa mat. Jag hade marinerat kött och gjort tzatziki men det hade inte varit nödvändigt för Jocke hade stora ambitioner angående middagen. Det blev ugnsrostade morötter, palsternacka, sötpotatis, lök, zucchini och svamp. Det blev grillat nötkött, kyckling och fläskkött i olika marinader. En vanlig sallad och en coleslaw. Tre olika sorters såser och såklart majskolvar. Det var väldigt gott och väldigt trevligt.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0