Ljuva söndag

Det här är första helt lediga dagen (förra helgen var jag ju visserligen ledig i falun men det är inte riktigt samma sak och igår hade killarna träning och lite kostinfo på kvarnis i 2-3 timmar) sen jag började jobba igen och jag uppskattar den så mycket. Det är fantastiskt lyxigt underbart och härligt att vara ledig sju veckor i streck men det är faktiskt också grymt härligt att vara ledig en helg efter en fullmatad och härlig arbetsvecka. På något sätt blir den mer värdefull. Jag har verkligen det optimala upplägget med ledighet. Den enda pyttelilla nackdelen är att man inte riktigt kan ta ledigt när man vill, jag har frågat om jag kan få ledigt 5-6 dagar i februari när vi är bjudna på bröllop i Australien och inväntar fortfarande svar. Det lät inte alltför positivt men inte heller helt omöjligt så jag får helt enkelt vänta och se. Denna nackdel tar jag dock eftersom jag verkligen uppskattar upplägget annars och jag har full förståelse för att man inte bara kan ta tjänstledigt hur som helst under terminerna.

Idag har jag sovit ut, hängt framför datorn en del, tränat, ätit havregrynsgröt med god hemlagad äppelmos, och suttit samt legat i solen i några timmar. Var ju lika bra att passa på med tanke på att det troligtvis är sista gången för i år. Tänk vilken fantastisk sommar det har varit i Sverige i år.

Igår var vi på fest hos Kjells pluggkompis Andreas inne i stan. Sist jag var där var på en nyårsfest för flera år sedan, tror det var 2010/2011. Han har fixat till lägenheten en hel del sen dess och precis nyligen fräschat upp balkongerna och därför bjudit in till en balkongfest. Måste säga att det var helt fantastiskt mysigt på den större balkongen och riktigt trevligt hade vi. Eftersom Kjell jobbar dygn nu och började 7.30 idag blev vi dock inte så långrandiga utan åkte hem strax före midnatt.

Imorgon börjar ju de vanliga träningstiderna och till min glädje slapp vi 21.15-22.30 tiden och börjar istället träna 19 och håller på till 20.30 imorgon. Direkt efter det tror jag att jag ska åka in till stan för ett biobesök, vi är ett gäng som bokat biljetter till Elysium som jag så gärna vill se, det blir dock lite stressigt för filmen börjar redan 21.10 men jag kanske kan smita några minuter tidigare. Det tar ju inte superlång tid att åka in men sen vet man ju aldrig riktigt var man hittar en parkeringsplats så det kan ju vara bra att ha några minuter till godo.

Såg förresten att de släppt matchbiljetter till fotbolls-vm. Det är ju dock bara Brasiliens matcher som man vet något av lagen som spelar men man kan ju köpa grisen i säcken om man vill. Dock väldigt dyra var dem, finalbiljetter fanns från 30000 kronor. Tror inte jag köper någon finalbiljett just nu ;-)

Nu ska jag varva lite serietittande med lite städning. Får motivera mig med ett avsnitt efter varje städad kvart eller något sådant så borde jag kunna få en del gjort men ändå njuta av ledigheten. Jag måste planera skoldagen imorgon och förbereda lite grann också men det ska jag nog hinna med.

Kommentarer
Postat av: Magnus

Det ska bli intressant att se vad du tyckte om Elysium för jag såg den förra veckan :-)

2013-08-26 @ 13:52:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0