Rättvist och orättvist

Vi spelade ju mot Alfta igår, och vann med ett mål bara. På bortaplan förlorade vi med ett så jag tycker att det var bra att det var vi som fick vinna denna jämna match. Vi spelade väl inte superbra men jag är inte heller missnöjd. Eller jag är nog lite nöjd med typ fyrtio minuter av matchen men väldigt missnöjd med typ tjugo minuter. Jag tycker att vi var för många, två linjer, tre kanter och sju niometerspelare. Nu hade jag tur och fick spela rätt så mycket men jag tycker synd om dom som satt mycket, inte för att det är tråkigt att sitta på bänken eller för att alla borde spela utan för att jag tycker själv att det är så svårt att komma in i en bra rytm om man får sitta 10-20 min på bänken. Jag tycker absolut att de som är bäst för dagen ska spela så givetvis blir det några som får sitta mer och ibland väldigt långa perioder, det är så det får bli på seniornivå tycker jag men att ta med sju spelare på tre positioner bäddar verkligen för att det är många som får sitta mycket och det blir inte rikigt något flyt i spelet. Det som gör det svårt med uttagningarna är väl att vi är så jämna allihopa i stort sett. Det är några få som är självklara ettor på sina positioner men alla andra är det typ dagsform och motstånd som avgör vilka som kommer spela bäst och det kan man ju inte veta när man tar ut laget så jag har ändå full förståelse för att det blir så här tokigt. Skönt var det iaf att vi vann, jag är ganska nöjd med min insats, tycker att jag gjorde flera bra saker även om jag också tycker att jag borde gjort ganska mycket bättre också. Det som jag är mest irriterad på är min pass rätt i händerna på motståndaren när vi körde saab. Precis när jag släppte bollen fick jag syn på spelaren som tidigare varit skymd av deras andra försvarare som var på väg upp för att skära passningsvägen, hade jag bara sett henne en halv sekund tidigare hade jag ju kunnat passa en helt fri kant istället. Det var dessutom i ett helt avgörande ögonblick av matchen men som tur var räddade lovisa och vi kunde istället ta hem matchen.

Real Madrid mötte deportivo och spelade 0-0, det tycker jag var ett orättvist resultat. Jag ska inte påstå att real gjorde en kanonmatch direkt. De spelade rätt tråkig fotboll utan några direkta superlägen, var inte helt inspirerande och energiska på plan men de sista tjugo vaknade de till ordentligt och radade upp härliga målchanser. Men man måste ju sätta bollen också och inte bara sätta den i stolpen hela tiden, fast måste tillägga att deportivos målvakt även gjorde flera riktigt bra räddningar och spelade väldigt stabilt. Det som känns riktigt irriterande såhär i efterhand är att det var reals andra oavgjorda match i rad och i båda matcherna har domarna missat solklara hands i straffområdet som skulle varit straffar. Det är två matcher som dessutom mycket väl avgör striderna om titeln, nu känns det väldigt tufft för real att kunna slå barca i ligan och i cl vet vi ju inte ännu vad 1-1 borta mot lyon kommer få för konsekvenser men det är ju solklart att 1-2 hade varit ett bra mycket bättre resultat inför hemmamatchen.
Jag borde kanske sänka mina förväntningar på real en aning för det blir så jobbigt varje gång de tappar poäng annars. Men de spelade ju så underbar fotboll ett tag i höstas så man vet ju att de kan å då är det ju svårt att inte hoppas och förvänta sig en del.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0