Julfirande

Sitter lagom slö i soffan. Har ätit på tok för mycket och rört på mig för lite de senaste dagarna men vad gör det om hundra år? Jag kommer fortsätta med mitt fruktansvärt onyttiga leverne iaf i några dagar till och sen får vi se.
I lördags hade vi första julmiddagen här. Vi slog på stort och gjorde egna köttbullar, janssons frestelse, tryfflar, ostkaka och griljerade skinka. Utöver det köpte vi prinskorvar, rödbetssallad, sill och lax. Man kan ju inte göra allt på en gång för första gången, dessutom skalade vi mandlar förhand med en potatisskalare eftersom vi inte hade lärt oss att man kan skålla dem ;-) Skyller på att jag aldrig dricker glögg. Nästa år blir det nog till att lägga in egen sill också för att laga maten var nästan trevligast av allt. Kan ju ha berott på det trevliga sällskapet men jag kan ju hoppas att kjell, jocke och tomas vill laga julmat tillsammans med mig nästa år också.
Lovisa och Anna anslöt till oss och jag hade iaf en väldigt trevlig kväll. Tomten hade lagt en julklapp under granen till mao, som vi fick anledning att använda redan på en gång. Skojsigt!

På söndagen träffade jag delar av släkten hos min morbror. Vi skippade julmaten eftersom han är riktigt trött på att ha rester i månader efter jul, vilket passade mig alldeles utmärkt (är ändå inte speciellt förtjust i julmaten...). Det blev massa tacos istället och mängder av godis såklart. Vi spelade När då då? (tror jag det heter) och tp på riktigt för en gångs skull. Vi brukar ha som tradition att få ett visst antal frågor per familj annars men nu spelade vi med bräde och pluppar för ovanlighetens skull och det tog låååång tid för det var verkligen inte lätta frågor. Det såg illa ut ett bra tag för min familj men rätt vad det var vaknade vi och spurtade förbi johan och natte och tog hem spelet.
På julafton blev det återigen firande på gustavslundsvägen. Mamma och helena kom och senare kjells pappa med Doris. Daniel stackarn var sjuk och låg hemma och sov.
Vi åt massor, tittade på kalle och även monsters inc som varken mamma eller helena sett. Helena sov över, henne kan inga löss skrämma :-) och vi hann se jönssonligan tidigare på dagen och tomten är far till alla barnen senare på kvällen och även en sista Lincoln Lawyer innan julafton var över för det här året.
Igår var det torslunda som gällde. Daniel mådde lite bättre så vi plockade upp honom och åkte till pappa där mer spel och mat väntade. Jag kom hem och såg en ny film innan jag somnade lite lagom julnöjd i soffan. Den tror jag hette dredd, helt okej men lite väl mycket slow motion och slaktscener.

Idag tänkte jag att jag kanske skulle ge mig ut på en liten tur men insåg att sveriges första match är idag och den kan jag ju inte missa. Jag tänker såklart på j-vm i hockey och även om jag inte har några större förväntningar på att sverige ska göra om bedriften från förra året eller ens komma i närheten av en final så vill jag ändå inte missa det. Vi får se vad som händer efter matchen...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0