Längtan

Just nu är jag inne i en otrolig längtan-period. Kanske inte alltför konstigt eftersom jag känner hur Dagen med stort D närmar sig. Jag skulle kunna uppskatta mitt tänkande på den dagen till säkert 20% av min vakna tid. Och då är det ändå massa annat som rör sig i huvudet också.
Vi var på Ikea förra helgen och tittade/planerade och det gjorde att längtan tog nya höjder. Jag börjar inse verkligheten i det som ska ske :-) Nu är det ungefär 2,5 månader kvar till inflytt och det känns som en hel evighet samtidigt som tiden ju faktiskt bara flyger iväg och vi närmar oss med stormsteg. Vi har faktiskt bott här i två månader nu och det känns det ju verkligen inte som.
Att det känns som om våren närmar sig gör ju att vardagen blir ännu ljusare och härligare. Igår var första gången jag gick fram till huset utan att kliva på drivor med snö. Visserligen var underlaget nu lervälling men det kändes konstigt nog bara underbart.

Det har gått över ett år nu sedan vi började drömma, ett år av planer och beslut och jag är djupt imponerad över att vi hittills inte varit oense om ett enda beslut faktiskt. Vi har i stort sett tyckt precis lika om allt, kakel, tapeter, möbler som vi tittar på osv. Det är faktiskt väldigt skönt. Att slippa bråka och argumentera för att få det som man själv vill ha det. Att få höra förslag som man bara älskar direkt.
En annan sak jag är mäkta imponerad över är vårt sparande. Vi är duktiga på att hålla oss till planen och till och med lyxa till det och ändå ha mer sparpengar på kontot än vi satt som minsta gräns. Det känns otroligt lyxigt och bra att kunna ha en buffert när vi flyttar in. En buffert till oförutsedda utgifter och en pott som vi kan spendera på inredning.


Förutom längtan till huset så finns det andra saker inom den närmsta framtiden som jag längtar till.
Jag har ju redan nämnt våren och det längtar jag verkligen till. Jag har tyckt att vintern har varit helt underbar och det är ju fantastiskt att vi kunnat ha snön liggande så länge, vi har helt sluppit slask och grå/svarta vinterdagar. Men nu är jag mer än redo att möta en barbackad miljö, med små blommor här och var. Jag längtar ut i skogen, det var SÅ länge sedan jag var där med barnen, och skogen är verkligen underbar att tillbringa dagarna i. Framförallt på jobbet tillsammans med barnen.

Påsken är snart här, påsken i sig är väl inte superspeciell för mig men det blir två lediga dagar att bara unna sig med. Det blir mysigt påskpyssel på jobbet och kanske lite påskkärringar här och där som skapar lite magi i vardagen.

Jag fyller 26, trots att jag inte tycker att den siffran passar till mig så ser jag faktiskt fram emot det. Kanske mest för att jag vill äta tårta och att min kära mamma kommer bjuda mig på min favoritmat.

El Clasico! På sätt och vis längtar jag verkligen till den här matchen, men samtidigt absolut inte för jag vet hur nervös jag kommer vara och hur dåligt jag kommer må. Men det är ju den härligaste, största, viktigaste matchen på hela året så självklart längtar jag till den. Skulle det finnas någon rättvisa i fotbollens värld så skulle ju real så här på förhand vinna, för de förlorade en helt jämn match i höstas. Det finns ju dock inte någon sån sorts rättvisa i idrottens värld, vilket är bra tur för annars skulle det ju inte vara något roligt alls med sport. Eftersom Messi är i en sån sagolik form tror jag tyvärr att det blir svårt för real att vinna, för casillas har haft stabilare säsonger och flera viktiga spelare är skadade och andra småskavanker. Jag missade deras match i torsdags då ronaldo och higuain gjorde två mål vardera, serman till statisktiken är ju dom två i en sannslös form dom med men jag tycker inte riktigt det om jag tänker tillbaka på det jag sett. Ronaldo har ju visserligen varit bra för det mesta men han kan inte vinna matcher helt på egen hand som messi verkar kunna (även om han ligger bakom det allra mesta positiva anfallsmässigt). Higuain har gjort en hel del mål men jag tycker också han har visat svaghet i många lägen, svagheter som inte alls visas då han är som bäst. Aja spännande och förhoppningsvis roligt ska det bli iaf. Är ganska avundsjuk på men otroligt glad för dem i min närhet osm ska dit och se matchen live, hoppas jag kommer göra det någon gång i framtiden.

Lovisas studentskiva, det ska bli kul eftersom jag tycker så mycket om mina vänner som jag ska dela det med. Troligtvis blir det ett av mina absolut sista besök på studentskivor vilket känns väldigt bra.

Listan skulle kunna göras ännu längre men det får räcka för tillfället. Kul är det iaf att ha mycket härliga saker att se fram emot.


Kommentarer
Postat av: Disa

nää inte sista, för du ska väl komma på våran också?! :) räknar iaf me att du har köpt biljett! :D

2010-03-29 @ 15:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0