Viskan

Hemma igen, från en tripp till min pappas favoritställe för tillfället. Han äger en väldigt annorlunda fastighet i ett litet litet samhälle i Medelpad som heter Viskan. Byggnaden kallas långhuset i Viskan och namnet skvallrar om husets utseende. Det är verkligen ett långt hus, det ligger precis intill/längsmed en väg (tror det tidigare var E14) och på andra sidan vägen går järnvägen. På baksidan av huset är det bara några meter till Ljungan så jag kan förstå pappas tjusning. Han hyr ut flera lägenheter i huset och några står tomma, dessa har jag inte sett invändigt men de ska tydligen vara rätt okej på insidan. Utvändigt är huset allt annat än snyggt, det skulle verkligen kunna piffas upp med lite färg på väggarna för det har nog inte blivit målat på åtmindstonde 40 år. De delar av huset jag har sett invändigt är nog i ännu större behov av renovering, vilket passar min kära far alldeles utmärkt, där kommer han ha att göra resten av livet kan jag tro. När han är där uppe bor han i den delen som varit ett hotell, på nedervåningen är det kanske 5-6 rum inkl kök, på övervåningen ungefär detsamma och alla är i STORT behov av renovering, men det är iaf väldigt charmigt och skulle säkerligen kunna bli riktigt fint. Källarplanet har även det stor potential och pappa har en hel del planer och drömmar för huset. Hoppas jag får se dessa planer gå i lås för det är kanske inte det normala när min far är i farten. Han har en förmåga att starta upp många fantastiska projekt men det är inte alltför ofta han slutför dem, hm kan tycka att någon annan jag känner gör likadant (fast inte med lika storslagna projekt).

     

Jag var däruppe i bara några dagar och det var ganska lagom den här gången, jag läste massor, solade lite, tittade på film och umgicks med delar av min familj. Vi hann dessutom med ett besök på BODA BORG i Torpshammar, vilket jag älskar och verkligen rekomenderar för alla, särskilt de som är tävlingsinriktade och tycker om utmaningar. (Det finns flera BODA BORG i Sverige, bla ett inte alltför långt från Stockholm tror jag)

Nu är det lite mer än en vecka kvar av semestern och det känns ganska bra faktiskt. Det kommer gå fort och visst är det underbart att vara ledig men jag saknar mina små änglar så mycket så det ska bli kul att få träffa alla igen och se hur mycket de har vuxit under sommaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0