Helgen i ord

Jag tittade på b-lagets match i lördags, iaf större delen av matchen. De vann och spelade rätt så bra, det blev väldigt slarvigt i slutet dock. Kicki var bra i målet, till allas förvåning :-)   Jag vet ju att hon kan va grym i mål men jag hade inte heller förväntat mig något fantastiskt i helgen eftersom det trots allt gått typ åtta år sedan hon hade sin treåriga deltidskarriär som målvakt...
Efter matchen åkte hon och jag till Tessan och åt god mat för att sedan bege oss mot Solna och Karins förfest. Där hade jag väldigt trevligt och fick träffa människor som jag inte träffat på väldigt länge. Vi spelade fyra omgångar av MAO och jag vann tre gånger, sista gången var superjämn och mitt lag kom tvåa. Det skulle va kul med nya ord för nu har jag ju spelat ett antal gånger iaf och börjar känna igen de flesta orden... Det fanns massa gott och onyttigt där, chips, dipp, ostbågar, kladdkaka och grädde. Det var inte helt lätt men jag höll mig faktiskt från att äta något som jag inte får så det är jag rätt nöjd med. Mitt nyårslöfte är ju att jag bara får äta riktigt onyttigt en dag i veckan och den dagen förbrukade jag i fredags. Jag åt morötter och dipp dock för enligt mig är det okej. Jag utsattes för ännu mer frestelser under helgen men stod faktiskt emot alla, inklusive Disas muffins som såg underbart goda ut. (Du är allt bra snäll Disa som fixar allt åt oss andra hela tiden, mer omtänksam tjej får man nog leta efter)
Vid elva var det dags för utgång, Kicki var en pärla och skjutsade mig och tessan till danderyd där min andra pärla kom och hämtade oss. Utgång var det inte tal om eftersom jag hade match på söndagen.

Under kvällen spelade ju Real Madrid match och vann med 3-0 mot Espanyol. Tack Lili för sms-rapporteringen, jag blev så otroligt glad när jag såg att ramos gjort mål. Kul att det är tre olika målskyttar också, skönt för kaká säkert att få göra mål. Nästa match tänker jag sitta bänkad framför :-)

Söndagen då, ja den började väl bra. Kicki var återigen en pärla och kom och hämtade mig på morgonen. Bussresan dit (till Hudiksvall) gick fort, ungefär så fort som jag hade trott men som tydligen inte busschaffören hade räknat med eftersom vi kom fram mer än en timme tidigare än vad vi hade bestämt. Vi lekte självklart Land och Stad på vägen dit. Som vanligt blir det en hel del diskussioner om vad som existerar och vad som inte gör det osv men det blev inte någon fientlig stämning, tycker inte jag iaf. Jag och Lovisa var rätt nöjda med att få poäng för Tandläkaren (filmkategorin) efter att helt enkelt ha hittat på det, eller en pytteliten känsla hade jag av att det faktiskt kunde vara en film. När någon sa tandläkaren lite frågande svarade ja bara att det var en skräckfilm och så var det slutdiskuterat. Nu när jag sökte på googel insåg jag att det faktiskt finns en film med det namnet och dessutom uppföljare till den. :-) Underjorden tror jag dock inte det finns någon film som heter... Surt var det att förlora mot kicki och anna med ett endaste poäng dessutom, kanske borde räknat deras poäng själv fast det insisterade  jag inte på eftersom det kändes som om de vann ganska klart medans vi spelade.
Vi kom fram, åt vår matsäck och underhöll oss med allt möjligt innan matchen. Vissa gick, andra sov och några tittade på en tråkig fotbollsträning som dock hade häpnadsväckande fokuserade och tysta små fotbollsspelare på planen. När det var dags för uppladdningspromenad gick vi i två olika grupper (eftersom några ville gå tidigare oh några senare). Min grupp laddade med funky chicken på gatorna (det var dock bara jag och Lovi som la oss ner på trotoaren och lekte kackerlackor), Huvud-axlar-knä-och-tå i operavariant, vi besteg ett berg, kanade och trillade nerför ett berg, hade snöbollskrig och mycket mer. Helt enkelt en superbra uppladdning. Det andra gänget var också på topphumör och verkade också hade en bra promenad. Jag var inte speciellt nervös konstigt nog (det var jag inte sist heller), lite nervös blev jag självklart just bara därför och undrade vad det var som var fel. Jag tyckte det kändes bra och ganska laddat inför matchen även om jag självklart hade samma negativa föraning som jag alltid har.
Vi började matchen och de gör nog mål i deras första anfall, enkelt och riktigt bra har jag för mig och då hann jag tänka aha, kul det här kommer bli. Men sedan tar vi tag i saken och efter åtta minuter (har tjuvläst på strands hemsida och någon hudiksvallstidnings sida) stod det 2-6. Jag tycker att vi spelar bra i första, framförallt framåt. Vi har en del bra samarbeten två-tre personer och vi kommer igenom ganska enkelt eftersom vi har bra fart och hittar varandra bra. Kan ha haft att göra med att de spelade dåligt i försvar också, iaf enligt strand. Det är dock ganska jämnt hela tiden. Det kändes bra i halvtidsvilan. Vi sa en hel del bra saker, pratade om lösningar på problem vi haft i första och på eventuella problem vi skulle kunna få. Vi la extra tonvikt vid att vi absolut inte fick vika ner oss en mm, vi pratade om att de aldrig ger upp och att vi inte får slappna av. Jag tycker nog att allt blir lite sämre i andra halvlek, men mycket beror det nog på att vi spelar med en man kort under stor del av halvleken. Jag tycker inte vi gör en speciellt bra match försvarsmässigt, inte i första halvlek och absolut inte i andra. De får för enkla mål. Vi har tur att Lovisa gjorde sin, enligt mig, bästa match för säsongen, men det räcker tyvärr inte. Jag har väldigt tudelade känslor inför min egen insats i matchen. Jag tycker nog att jag gör en hel del bra saker men det är mcyekt som jag tycker att jag borde gjort ännu bättre. Jag är nöjd när det gäller mina mål förutom vid ett tillfälle bakåt. Det kom in en ny tjej på v9 och hon tog fart framåt och jag avvaktade istället för att smälla på. Jag trodde nog inte att hon skulle skjuta utan trodde bara hon ville gå på genombrott av någon anledning och istället för att smälla på stod jag kvar, hoppade och täckte in skottet (det gick mellan benen på Lovisa efter touch från mig) Framåt tycker jag att jag verkligen satsade. Jag gjorde tre mål på genombrott (två av dem spärrade Maria fram värstinglucka till mig) Jag gjorde ytterligare två mål som domarna dock valde att döma bort, det ena för steg och det andra för övertramp tydligen men jag är mycket mycket tveksam till det (vi fick frikast istället). Jag är mycket missnöjd med att jag drar på mig en utvisning i slutet av matchen när den faktiskt är helt jämn (resultatmässigt, strand var helt klart hetare spelmässigt just då). Visserligen tycker jag inte att det är utvisning men ändå.
Det kändes så fruktansvärt surt att förlora matchen eftersom jag faktiskt tycker att vi var det bättre lageti kanske samanlagt 45 minuter av matchen.
Herrarna spelade ju efter oss och som tur var vann de sin match. Jag tycker att de var det bättre laget men det var lite samma tendens där. Trots att de egentligen borde vunnit enkelt och kontrollerat så blev det onödigt jämnt i slutet. Skillnaden var att de kunde bita ifrån och inte vek ner sig som vi gjorde. Jag tycker att Micke Jagerwall spelade grymt försvarsspel, det är så kul att se hur vissa verkligen kämpar och sliter för kung och fosterland. Det var tur att Vallentuna hade Filip i slutet av matchen när han kliver fram och sätter några superviktiga mål. Det var synd tycker jag att inte Oskar spelade mer, för de minuter han var på planen var han grym tycker jag. Snygga mål framåt och bra kämparglöd bakåt. Aja riktigt skönt att de vann iaf för annars hade det nog varit hemsk stämning på bussresan hem.
Även bussresan hem var bra. Vi tittade på baksmällan som jag velat och som var rätt rolig och bra, vi stannade och åt på Frasses, vilket väckte en del åhus-minnen. När filmen var slut var det dags för sista tävlingen för dagen och även där blev det en bitter förlust för damerna. Disa hade gjort en frågetävling och vi föll ganska tungt på geografidelen, tack Disa för att du hittar på så mycket skoj :-)

Efter bussresan var det Annas tur att vara en pärla, det är inte klokt va snälla vänner jag har som orkar skjutsa mig långt upp i skogen. Tack anna, tinna, kicki och Kjell. Undra om jag ska skita i att ta körkort, jag lär ju ha en hel del att ge tillbaka den dagen jag har körkort iaf ;-)

Nä nu är det nog dags för middag!

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Kajan det är ju nästan ett manus till en långfilm :P

men det var en bra ressum av helgen, tycker det var en rätt okej dag ändå.



JAg insåg dock att man ska ibland vara rätt nöjd med det man har och inte alltid törsta efter något/någon annan, mer om det på tisdag... ;)

2010-02-08 @ 21:57:24
Postat av: Disa

tack va söt du e Kajan!! <3 Men vem vill inte baka å hitta på roliga saker till ett sånt härligt gäng?! :) jag tycker ni spelade riktigt bra, aven fast ni inte riktigt orka hela vägen, men de e jättebra att du tar me dig allt bra, för de fanns mycket bra å ta me sig från matchen!! :D

2010-02-08 @ 22:45:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0