HALA MADRID!

Åh blir det bättre än så här? Jo det är klart men segerruset kommer nog sitta i ett tag. Men det var en hel del tråkigheter också. Tror jag börjar med det tråkiga och går vidare till det positiva.

Pepe! vad är det som händer? Det är inte okej, verkligen inte okej inte ens på långa vägar. Jag som har lärt mig att tycka om och lita på denne suveräne mittback som dock har visat sig vara lite väl lättretlig tidigare men nu, usch jag skäms å hans vägnar. Hur kan man sparka en spelare som ligger ner. Fast jag blir faktiskt förbryllad för jag förstår inte var straffen kommer ifrån. Jag anser att getafe-spelaren lägger sig ner och borde ha kort för filmning men självklart ska Pepe ha rött kort och flera matchers avstängning för hans agerande i sekvenserna som följer men kan det alltså leda till straff, att man sparkar på en spelare som inte har bollen, aja tur att vi har Casillas i målet (även om straffräddningen inte var den bästa räddningen jag sett honom göra). Fortsättningen känns tung, mycket tung. Pepe har varit viktig i mittlåset, oerhört viktig. Att Gago får gå in som mittback i stort sett visar ju bristen på backar, nu kanske det var meningen att ha en extremt offensiv backlinje men hallå, stackars Pepe blev ju faktiskt helt ensam nästan när Cannavaro gick ut. Vad jag förstå är Higuain avstängd nästa match det är ett klart avbräck med, visst av det jag såg (ca 42 min av andra halvlek)var han inte superbra hela tiden, med en del missar men målet, åhh det var helt underbart.

Som jag ser det har Casillas, Ramos, Robben, Lass och Pepe varit de viktigaste spelarna den senaste tiden. Robben verkar ju vara skadad, annars hade han ju inte kommit in i halvlek och gått ut 20 min senare, dessutom tyckte jag inte han var sig själv den stunden han spelade. Lass vet jag inte varför han inte va med, det kanske var han som blev utbytt i halvlek? eller kanske avstängd? Jag hoppas iaf att han är tillbaka till nästa match. Jag tror tyvärr inte Real räcker till i år och framförallt beror det på Barcelonas stabilitet, men men man ska aldrig sluta hoppas, det om något bevisade mina hjältar idag.

Det allra bästa var inte att de vann utan hur de slet i slutet av matchen, det var länge sedan jag har sett spelarna visa så starka känslor vilket var positivt i alla fall förutom Pepe och möjligtvis någon knuff av Drenthe. Jag har aldrig sett Marcelo så upprörd, arg, glad, lycklig osv. Synd bara att de inte kämpar och sliter så mycket i hela matcher, alltid. Det är nog enda chansen för dem att vinna ligan, att kämpa lika mycket varje match som de gjorde i slutet av den här. Sen var ju spelet kaotiskt, efter Pepes utvisning hade de ju i stort sett inga backar, både Ramos och Marcelo var ofta långt uppe på Getafes planhalva. Det är synd att Ramos verkar ha slut på målflyt. Förut satte han nästan alla kvalificerade lägen han fick men nu har han ofta otur (räddningen idag på mållinjen tex) eller missar grovt på egen hand, han saknar den där känslan han hade förut, hoppas den kommer tillbaka snart för han är så duktig. Gago har verkligen vuxit tycker jag, han har blivit mycket mer stabil och glänser till bra mycket mer ofta numera än förut. Han förbättrar ständigt det defensiva arbetet också. Guti, ja vad ska man säga. Jag har lite svårt för hans attityd och hans förmåga att försvinna helt ur matcher och problemen som uppstår för att han antingen ska göra något för svårt eller för att han bestämmer sig för att falla utan att kämpa ens för att få billiga frisparkar. Men så gör han dessa underbara passar som man inte kan motstå att älska och frisparksmålet var det finaste frisparksmål jag sett på länge.

Aja nu ska jag njuta ett tag av segern, oj vad jobbigt det kändes ett tag och vad fantastiskt bra det kändes vid 3-2, dessutom tycker jag verkligen att de förtjänade det!

Hala Madrid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0