Jag pensionerar mitt pass

Det känns lite sorgligt faktiskt. Mitt pass har varit med mig under så många härliga moment i mitt liv, larvigt jag vet men samtidigt tycker jag om känslan jag får av att hålla i det. Med eller utan passet har jag ju såklart alla moment och alla resor kvar inom mig men det känns på något sätt rätt mäktigt när jag på något sätt kanaliserar alla känslorna och minnena till det lilla häftet.
 
En snabb återblick av mitt liv med mitt pass...
 
2004
 
Italien
Första gången som jag åkte utomlands på cup om man möjligtvis inte räknar finland och fotboll. Förutom rolig handboll med riktigt bra kämparinsatser av tjejerna så var det lite sol och bad, äcklig mat, trevligt ressällskap och en härlig dag i Rom.
 
2006
Tyskland
En väldigt speciell resa. Det är nog den resa jag sett fram emot längst och haft inplanerad längst tid innan jag åkte. Ett tag trodde jag dock inte att det skulle bli av för att både Anna och Kicki började tveka ett tag. Tänk vad annorlunda mitt liv sett ut om det inte blivit av. Jag hade så höga förväntningar på resan och trodde jag visste ungefär vad som väntade men jag hade aldrig trott att jag skulle träffa min själsfrände där. Han var ännu närmare på att inte åka men det blev tillslut så och det är jag överlycklig för.
Jag vet att vi ibland hade tråkiga stunder och var iriiterade och så men nu när jag ser tillbaka på resan så är hela den i något slags rosa skimmer av ständigt lyckorus. Det var så jäkla häftigt att vara i matchstäderna, stämningen var helt fantastisk och adrenalinkicken jag fick när vi kom in på matcharenan för att se första matchen har jag aldrig varit med om förr eller senare. Jag gick in som Ivan och hade bara fått höra hur noga de var med passkontroll. Visserligen var den matchen lite av en besvikelse och ett tag trodde jag att man skulle va besviken och sur hela resan men det gick verkligen över på en halvtimme.
 
 
 
Italien
Repris på resan 2004 fast ändå verkligen inte. Jämför jag så såg jag inte alls lika mycket fram emot den här. Hade ju precis träffat min drömprins och ville stanna hemma hos honom på sätt och vis, och det är ju klart att det var mer spännande första gången. Dessutom hade jag inte lika stor och trevlig tränarstab med mig. Men såklart ville jag åka också. Det var bra mycket mer drama och känslor med tjejerna att lyssna på och reda ut. Det var bra mycket mer känslor och åsikter av föräldrarna att försöka ignorera och inte bry sig om. En sak, eller nej två kanske för jag tror maten var aningen bättre, var klart bättre och det var ju resultatmässigt. Vi gick ju till final vilket jag trott var omöjligt på förhand. Visserligen tycker jag vi hade klart mycket bättre motstånd första gången vi var där men det var ju kul att komma långt och få spela finalen. Kom på en till sak som var bättre, Italien gick ju och vann fotbollsvm och det var rätt häftigt att vara där på plats då.
 
 
 
2007
London
En rolig och rätt spontan resa. Otippat gäng som reste tillsammans men det gör det såhär i efterhand bara ännu roligare.
 
 
2008
Sydamerika
Min examenspresent till mig själv. Den tycker jag att jag var värd efter tre och ett halvt år på lhs utan vidare mycket resor däremellan. jag åkte med underbara Karin och sen så åkte ju vi med ett intressant gäng genom Argentina, Uruguay och brasilien. Det bästa på resan var nog precis i början då vi tog del av inka-riket. Cuzco var häftigt och macchu picchu oslagbart. Argentina blev jag inte stormförtjust i men det kan ju bero på att jag i stort sett bara såg Buenos Aires, inte var helt frisk de första dagarna och inte är världens partypingla som älskar att dansa heller. Bäst där var Boca iaf. Iguazufallen var ju väldigt mäktigt såklart och sen så var ju Ihla Grande och Rio väldigt härligt.
 
 
 
 
 
 
 
2009
 
Madrid
Första gången som jag satte min fot på bernabeu och det kändes helt magiskt och fantastiskt för att inte tala om när Raul gjorde mål :-D Det var en mysig första utomlandsresa som vi åkte på tillsammans och Madrid var en ovanligt härlig storstad tycker jag.
 
 
 
2010
Kroatien
En underbar kompisresa som hade det mesta av både det positiva och negativa. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fantastiska vänner :-)
 
 
 
 
2011
Spanien
Andra real-resan och denna gång med en annan fantastisk reskamrat. Vi passade på att få se en del av Barcelona också och njöt ordentligt i den härliga vårvärmen. El clasico var ju såklart höjdpunkten på en härlig långhelg.
 
 
 
 
 
 
 
Grekland
En helt underbar resa, mestadels pga sällskapet men också det vackra landskapet, de häftiga triperna vi gjorde och det underbara vädret.
 
 
 
 
 
 
 
2012
Thailand
En med tanke på förutsättningarna förvånandsvärt klockren resa. Thailand imponerade kanske inte supermycket på mig men det är ju helt klart ett härligt land att semestra i.
 
 
 
 
 
 
Island
Jag är galet nöjd med min present till Kjell. Det var så härligt att överraska honom med något som han blev väldigt glad över. Trots att det inte var så många timmar fick vi ut massor av det.
 
 
 
 
Canada
 
Även här ett fåtal timmar men det kändes som om vi hann se och vara med om hur mycket som helst. Jag tyckte verkligen om Canada, kändes som hemma men ändå inte.
 
 
 
 
2013
Madrid, spanska cupen
Tredje real-resan och även den en kul resa även om resultatet inte blev det vi hoppades på.
 
 
 
 
 
Afrika
Drömresan som levde upp till alla skyhöga förväntningar. Galet häftiga upplevelser som jag aldrig kommer glömma.
 
 
 
 
 
 
 
 
Utöver alla resor har ju passet fått agera som enda legitimation i massa år mellan mitt id-kort och körkortet. Det är helt klart välanvänt vilket också syns väldigt tydligt. Det är nästan ett under att jag inte förlorat det någonstans vilket hade kunnat bli väldigt jobbigt, får va glad för det :-)
 
Jag är sjukt nöjd med mina senaste tio år i livet. Utöver alla resor har jag bott ensam i min lägenhet, sålt den, köpt ett hus, tagit körkort, tagit lärarexamen, jobbat tre år på förskola och 2,5 år på skola och mycket annat skoj. Inte illa. Jag och mitt nya pass får jobba hårt för att slå detta, men vi ska göra vårt bästa ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tinna

Ååå vilken rolig tillbakablick =)
Jag pensionerade ju mitt redan förra året (dumma 5års regel ;) ) Vore kul att göra nått sånt här.. Får se om jag hinner ;) :P

Svar: Det vore väldigt kul att läsa så jag hoppas du hinner ;-)
Katarina Pettersson

2013-12-02 @ 12:02:28
Postat av: Tinna

Ååå vilken rolig tillbakablick =)
Jag pensionerade ju mitt redan förra året (dumma 5års regel ;) ) Vore kul att göra nått sånt här.. Får se om jag hinner ;) :P

2013-12-02 @ 12:02:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0