Fredagsmys

Jag har haft en härlig vecka. Mycket att göra och lite skippade träningar för att hinna andas mellan varven, och för att låta den överkörda kroppen vila lite, men annars tipp topp.
Mina elever har gjort första delen av uim:s matteprov (lite som nationella fast för tvåorna och inte lika allvarligt och stort) vilket gick bra och de är så bokintresserade nu så jag kan inte låta bli att gå runt med ett leende på läpparna för det mesta. Jag hämtar mycket inspiration från projektet en läsande klass och jag tycker att jag märker positiv skillnad sedan start. Det pratas mer om böcker, de tipsar varandra, de hittar andra böcker av samma författare och de läser mer. Jag har flera riktiga bokslukare i klassen. Vi lånar böcker i biblioteket en gång i veckan och trots att jag uppmuntrar dem att låna flera stycken och vi inte har supermycket tid till tyst läsning av "bänkbok" i skolan så hittar de några minutrar här och där då de kryper upp i sofforna med böckerna och vips någon dag senare är böckerna utlästa och de får låna av kompisar istället. Det härligaste av allt är ju att de verkar njuta av böckernas värld lika mycket som jag. De elever som har läsande förebilder i hemmet och uppmuntrande föräldrar har verkligen en stor fördel där.
Just nu sitter jag mest och skjuter upp träningen, borde ha hoppat upp på ct:n direkt när jag kom hem men datorn hade 0% batteri och eftersom den dog redan på skolan hade jag inte lyckats få upp veckobrevet och hamnade därför sittandes i soffan med datorn i laddaren och knät. Nu är den uppe i 70% så jag har nog suttit ett bra tag och borde verkligen få träningen avklarad. I morgon är det match mot jakobsberg vilket jag ser fram emot. Jag kommer inte ihåg alls hur de spelade när vi mötte dem sist, bara att vi inte var bra och att de var bättre än jag hade trott och hoppats på. Tinna ska vara med igen vilket gör att det blir ännu roligare.
Nä nu måste jag komma igång så jag har en lång och mysig kväll att se fram emot efter träningen. Kjell jobbar dygn så jag är helt ensam vilket är ganska skönt efter en intensiv vecka men samtidigt så har vi knappt träffats alls den här veckan, så illa att han till och med kom ner och tittade på träningen igår för att få se mig lite. Som tur är han ledig resten av helgen så då kommer vi hinna ses.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0