Fy skam

Jag blir riktigt irriterad när folk hyllar filmningar eller andra felaktigheter. Jag älskar fotboll, jag älskar kampen, taktiken, glädjen och spelet. Men som med allt annat finns det baksidor, när det har med fotboll att göra finns det två grova sådana varav det ena kallas osportsligt uppträdande vilket tyvärr visas alltför ofta i filmningar. Det andra är ännu värre och kallas läktarbråk och sträcker sig långt utanför läktarna men det är ett ämne allför tragiskt för att jag ska orka gå in på det nu.

När det gäller filmningar är det så avskyvärt och pinsamt att jag har svårt att acceptera ett flertal spelare pga det. Alla kommer väl ihåg Rivaldos filmning vid hörnflaggan, Jag har sett spelare rulla in på planen låtsas ha skador för livet bara för att förstöra och sinka spelet. Det är en skam för fotbollen att filmningar ändå är så accepterade. Jag förstår inte varför inte spelare blir bötfällda mer i efterhand efter grova filmningar. Idag tjänar tyvärr många på att lägga sig ner, de lönar sig att fuska och det har jag svårt att tolerera. Visst har jag förståelse för alla stackars domare som på hundradels sekunder ska avgöra vad som hänt, det är inte lätt. Men för mig handlar det om vad vi gör efteråt. Vi kan banne mig inte hylla en spelare för en filmning (vilket en svensk reporter gör efter Italien-Sverige), vi kan inte på allvar mena att vi ska vara lika cyniska som våra motståndare. Jag skäms när jag läser det, mer än vad jag skäms när jag ser spelare uppenbart lägga sig ner. Det är inte konstigt att spelare väljer att filma när de för det första får många fördelar på planen av det och sedan dessutom blir hyllade för det i efterhand, usch och fy! Som tur är finns det även många som rasar mot filmningar vilket ger mig hopp om mänskligheten. Det finns tack och lov även spelare som spelar med högt huvud och inte tar till dessa tjyvknep även om de inte längre är så många.

Hoppas verkligen Sverige tar sig vidare nu, de har en bra chans mot Serbien, och hoppas verkligen att de gör det med äran i behåll på rent spel :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0