Slut på jullovet

Hur är det möjligt att det här är sista dagen jag är ledig från jobbet. På fredagarslutar jag kvart över två så det är lite mer än en timme kvar av lovet då alltså. Det har varit helt fantastiskt att slippa ställs klockan och jaga iväg till jobbet på morgonen. Ännu mer underbart har det varit att slippa lämna Isabella på förskolan. Inte för att det är känns så jobbigt kanske att göra vanligtvis men det underbara är ju att det innebär att man får massa tid med henne. Så sinnesjukt glad för att jag har loven att se fram emot med henne. Då känns det lite mer ok att jag faktiskt jobbar 100% redan nu (och sedan rätt lång tid tillbaka). Att vara med henne är som jag skrivit tidigare för det mesta väldigt avstressande. Men det är ju absolut inte detsamma som ledighet och vad lov inneburit tidigare i mitt liv. Det här lovet har vi dessutom haft en tydlig och ganska krävande plan. Numera har hon ju inte blöja, vilket kräver ytterligare lite fokus från min sida på henne. Första dagen väldigt mycket mer fokus och så kanske jag borde fortsatt för att få bättre resultat men det klarade jag faktiskt inte riktigt av utan sänkte kraven på mig själv lite. Vilket innebar att jag kunde ha en jvm-match på i bakgrunden när vi lekte eller så kunde jag plocka ur diskmaskinen och ägna mig åt lite hushållssysslor i korta stunder. Det ska bli intressant att se vad de säger på förskolan, jag gissar att de kanske tycker att det är skönare om hon har blöja där, för som det är nu händer det en del "olyckor". Ibland accepterar hon vårt förslag om att gå på pottan, ibland inte. Ibland säger hon till själv och går dit, ibland kommer det i byxorna. Tre av nätterna har hon kissat på sig en gång vardera men de andra har hon varit helt torr vilket jag varit väldigt glad, tacksam och lite förvånad över. Vet inte hur det skulle gå utan på förskolan. På sätt och vis tror jag det skulle kunna funka superbra för att det kanske är lättare att få in rutiner där. Att alla går på potta/toalett innan de ska gå ut, eller vila eller vilken tid det än är. Men samtidigt kanske det inte alls passar henne och då vet jag inte om hon följer grupptryck eller sin egen känsla. Hon är ju rätt bestämd den unga damen. I värsta fall skulle det innebära 2-3 klädbyten per dag oftare än så tror jag verkligen inte det skulle bli. Jag har ju jobbat själv på förskola och har även erfarenhet från "olyckor" i skolvärlden och vet att det inte alltid är optimalt men samtidigt är det lite en del av jobbet. Aja det är några dagar kvar och så får vi se hur de ställer sig helt enkelt. Jag känner att det är hundra procent upp till dem. Hon skulle absolut kunna förstå skillnaden på att när hon är på fsk är det blöja som gäller men inte annars. 
Vi var iväg på Disney on Ice igår eftersom snälla Tomas fixade gratisbiljetter till oss. Jag var lite sugen på att sätta på blöja för min skull men det var inget jag ens övervägde på riktigt faktiskt. Vi åkte hemifrån strax efter åtta och räknade med att inte komma hem förrän tidigast 2. Så jag visste ju att hon skulle behöva uträtta sina behov minst en gång, troligtvis nummer två då det hände senast på nyårsafton. Jag visste också att hon aldrig gjort det på en toalett då de gånger vi försökt inte riktigt varit så populärt från hennes håll. Här är jag glad över att jag är den jag är, att strunta i det finns liksom inte som alternativ - att ge upp eller göra något halvhjärtat är inget jag är van vid. Att må väldigt dåligt och oroa mig massor är ingen ide så det låter jag i stort sett bli att göra. Det värsta som kan hända är ju att det blir lite smutsigt och jobbigt en stund.
Vi åkte först till Johan och Charlie för att därifrån samåka, jag frågade om hon ville gå på deras potta och förklarade att vi inte skulle ha någon potta sen, men det ville hon såklart inte. Då var det ju mindre än en timme sedan hon kissat hemma så det var ju väntat. Vi kom dit en halvtimme innan det började ungefär och inte heller då nappade hon på att prova gå på toaletten. Vi åt lite kex som vi hade med och gick sedan runt lite för att röra på oss maximalt innan det drog igång. Då kom hon och sa (trodde jag) kiss vilket gjorde att jag fick med lite protester med henne in på toaletten. Hon satt i några sekunder men började sedan protestera bestämt. Hon har börjat hoppa med utsträckta armar och väldigt bestämt skrika JAG VILL INTE när det är något hon verkligen inte vill och känner att jag inte riktigt lyssnar på henne, så himla söt! Så jag fick lyssna på henne helt enkelt. När vi sen satt och skulle börja kolla började hon återigen enligt mig tjata om kiss, tills poletten trilla ner och jag insåg att hon sa kex. I pausen runt 11 frågade jag om vi skulle gå på toaletten men hon sa nej och så sprang hon och Edvin runt och lekte av sig, tills hon kissade på sig. Så vi fick gå till toaletten och byta byxor och tvätta lite. Skönt ändå att det bara var hon som blev blöt, vi behövde inte torka golv eller annat och tom skorna klarade sig rätt bra, det kom lite på utsidan av ena skon. 
Nu måste jag ta tag i den här dagen. Isabella är med Kjell så min tanke är att hinna förbereda lite inför söndagens stora grej. Bellas två-årskalas. Hon har tjatat sedan innan julafton om att hon fyller år och ska ha kalas. Igår bakade jag bullar och på lördag ska jag göra tårtor. Så idag borde jag baka kakor. Har inte bestämt exakt vilka men tror jag ska porva ett nytt recept på chockladkakor. Men borde köra något gammalt hederligt också, typ drömmar eller hallongrottor lär det få bli. Vet inte exakt hur många vi blir men minst 13 vuxna och 5 barn, max 18 vuxna och 9 barn. Så här i början av januari vill säkert många ha nyttiga alternativ egentligen så först var jag inne på att försöka få till det men jag pallar inte riktigt och hittar inte några riktigt lockande alternativ. Förra året gjorde jag en fruktsallad men den hade jag hur mycket som helst kvar av efteråt och fick slänga plus att jag slände en hel del av den fruktsallad Tina och Raffe hade med på julafton så det är jag inte alls sugen på att göra igen. 
Något jag faktiskt också borde göra är att avsätta tid till att jobba. Jag brukar alltid ha en tanke om jobb jag ska hinna göra på loven men i vanliga fall brukar jag direkt veta att det inte ska bli av och det brukar vara helt okej men nu är det faktiskt en bok jag verkligen hade tänkt hinna läsa. Jag vill komma igång med kooperativt lärande i högre utsträckning än vad jag har gjort tidigare så hade tänkt läsa på en hel del om det samt göra en plan. Men det har jag inte gjort och är lite ledsen över. För jag vet att jag inte kommer lyckas få till det när allt nu drar igång igen. Eftersom jag ska starta upp ledarskapscoachingprojektet nu snart kommer nog alla de minutrar jag hade över under hösten (tycker liksom inte det fanns några då ens egentligen) gå till det. Jag kommer säkert spendera 15-20 timmar mer i månaden i hallen iom projektet så det ska bli intressant hur jag ska få till det. Annika peppar mig lite inför TS3:an också och det blir jag sjukt sugen på men jag har nästan lovat mig själv att inte ta på mig något mer alls ett bra tag framöver. Så istället för att skriva och lägga tid som jag inte har här, så publicerar jag nu helt enkelt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0