Nytt år

Det känns helt vansinnigt att det redan är 2015, jag tyckte jag började bli vuxen när det var dags för ett nytt millenium, vilket borde innebära att jag är lastgammal nu när jag levt nästan lika många år till.

Starten på det nya året har varit riktigt lugn och mysig. Både jag och Kjell har varit lediga länge nu och har definitivt kommit in i ett härligt semesterlunk. Vi har vänt på dygnet totalt. Jag somnar någon gång mellan 4 och 6 på morgonen och har inte gått upp före 12 särskilt många dagar det här lovet. Ska nog börja jobba på att vända tillbaka det snart så det inte blir allt för jobbigt att få in rutinerna igen.

Jag brukar inte ha nyårslöften men det blir rätt naturligt att man blickar tillbaka på året som varit när det gamla närmar sig slutet samt funderar över nästkommande år när det närmar sig. Vad gäller förra året så är jag väldigt nöjd med hur mycket jag har tränat, visserligen inte helt nöjd med graden av ansträngning på träningen men kvantiteten är jag definitivt mer än nöjd med, det här året hoppas jag att jag kommer köra på lika bra men dessutom öka på kvaliteten en hel del. Jag är även nöjd med hur jag skött kost och sånt. Visserligen har jag haft perioder då jag släpper efter galet mycket men större delen av året har jag varit precis så hälsosam som jag vill vara. Målet för 2015 är att jag fortsätter ungefär likadant i år men möjligtvis att jag har lite mindre djupa dippar eller vad jag ska kalla det. Bara för att jag får äta vad jag vill behöver jag ju inte vräka i mig kanske... När det gäller hemmet har vi inte fått supermycket gjort men det är ändå en hel del som jag är riktigt glad över. Dels så har jag odlat lite i år och planterat tre träd, visserligen är jag tyvärr rädd att ett av äppelträden inte överlever, dels pga djur som kalasat på det men även hård blåst som gjorde att trädet hamnade på fel sida av stödpinnen vilket jag upptäckte först några dagar senare men ändå. Jag är även väldigt nöjd och glad över att vi fått upp några fotografier på väggarna, flera år senare än jag tänkt men jag är riktigt nöjd med de tre tavlorna i hallen så det var värt väntan. Kommande år är målet ännu fler tavlor, isolering av garage och eventuellt en häck på tomten. Det hade vi tänkt fixa i år men som sagt har inte så mycket blivit av.
Ser jag tillbaka på mitt arbetsår så är jag överlag mycket nöjd där också faktiskt. Det blir lite snett eftersom jag där lever efter läsåret och för min del har det varit väldigt stor skillnad på 2014:s två terminer. Båda var dock väldigt givande på olika sätt. Det jag tycker att jag utvecklat mest hos mig som lärare är nog större säkerhet när det gäller läsförståelse och arbete kring det, mycket tack vare en läsande klass där man fått mycket stöd och inspiration. När det gäller 2015 så ska jag utveckla mitt system för att synliggöra mål och syfte med lektionerna mer för eleverna och även förbättra mitt sätt att kontinuerligt dokumentera min bedömning av eleverna formativt. Jag har ju aldrig haft så här gamla elever som jag kommer ha nu vilket ska bli väldigt roligt och spännande.

Åh det pirrar i magen när jag tänker på det nya året och dess utmaningar och möjligheter. Jag kan knappt bärga mig för att kasta mig ut och pröva mina vingar. Jag ska verkligen försöka utmana mig själv så mycket jag bara kan, se till att vårda mina relationer mer än jag gjort i år och även försöka skapa nya. Men först ska jag njuta av några till dagars ledighet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0