Sluttampen

På detta härliga och avslappnande lov. En del av mig känner ett litet obehag inför att börja jobba. Det handlar främst om en känsla av besvikelse för att jag inte hunnit alls så mycket som jag tänkt när det gäller mina fotoalbum och mina förberedelser inför läsåret. Dessutom ser jag verkligen inte fram emot att behöva ställa klockan och passa så mycket tider framöver. Men samtidigt ser jag verkligen fram emot att börja jobba. Att få rutin och vardag på plats igen lockar faktiskt lite och jag längtar ihjäl mig efter mina små änglar som säkert har vuxit hur mycket som helst i sommar. Det ska bli så himla spännande och roligt att få ha en trea.
De sista dagarna som är kvar är rätt fullbokade. Det är bland annat begravning, kräftskiva, 30-årsfest, fotbollsmatcher och träning som gäller innan det är dags att börja jobba igen. Roligt men lite för uppbokat om jag tänker efter.

Vi har sex arbetsdagar innan eleverna kommer och det är så himla skönt och bra. Man är rätt nollställd i huvudet efter så här lång ledighet och behöver en liten mjukstart. Hinna prata ihop sig med alla kollegor och väcka hjärnan lite för när eleverna väl är på plats finns det inget annat läge än 100% närvaro (både fysiskt och psykiskt). För sin egen skull och för elevernas. Både fredagen och måndagen har jag massa utvecklingssamtal inbokade, vilket också är skönt. Det är bra göra dem på en gång och att slippa många sena kvällsmöten mitt i terminen som gör att man stressar ihjäl sig och inte hinner med planering och utvärdering av undervisningen de veckorna. Jag får en ny elev men resten känner jag sen tidigare och det är också otroligt skönt.

Jag kommer troligtvis åka ner till Skåne nästa helg. Kjells tre bästa kompisar med flickvänner ska ner på semester och han åker med dem på torsdagen. Jag vill verkligen vara med men blir lite kluven då det krockar med en fotbollsmatch. De har tjatat på mig och jag har inte lovat något men sagt att jag gärna kommer men får se hur sent det blir med jobbet och så. Jag vet att Kjell verkligen vill att jag ska komma vilket avgör det hela men än så länge har han inte uttryckligen bett mig om det eller frågat rakt ut så jag skjuter upp beslutet. Jag har lovat både honom men framförallt mig själv att sätta honom före fotbollen så jag måste åka känner jag. Det är galet att det ska vara så svårt bara. Jag är ju hellre där med dem än spelar matchen, mycket hellre faktiskt om jag ska vara ärlig. Men ändå så mår jag så dåligt över att missa matchen. Jag vet att jag gör andra besvikna och det är jobbigt, som lagspelare hatar jag att inte ställa upp 100% för mitt lag, det lindrar bara pyttelite att jag verkligen har varit tydlig med min prioritering från start. Jag försöker trösta mig själv med att jag ändå inte tillför så mycket på fotbollen och hoppas verkligen att det inte är någon annan som missar matchen.

Helgen därpå är det Falun och träningsläger, i.o.m. Skånetrippen lutar det kanske snarare åt att jag stannar hemma och spelar fotbollsmatchen men också där har jag världens ångest. För mig går match före träning men Falun är ändå ett helt träningsläger och det gör stor skillnad på hur bra det blir med antalet spelare och det är ju inte helt fel för lagsammanhållning och annat att vara delaktig när det är en hel helg borta såklart. Blä för saker som krockar.

Nä nu ska jag återgå till att välja bort bilder. Jag närmar mig framkallning, har lite till att sålla bort bara och så borde jag se efter med mina vänner om de har bilder från tillfällen jag saknar men som jag ändå vill ha med i albumen. Jag tänker främst på Kickis 30-årsfest då jag inte hade med kameran tydligen och spanska cup-finalen då jag använde mitt zoom-objektiv och tror att jag kanske vill låna någon bild av Tinna eller Lili som är lite mer övergripande än mina. Det är alltså bilder för 2012, 2013 och 2014 som jag har gått igenom om. Sen har jag även valt ut några för att komplettera vissa album som inte är helt klara. Med tanke på att jag ska hinna komma ikapp med albumen i år så har jag att göra :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0