Tisdagsmys

I år slutar jag tidigt på tisdagar, försöker iaf. Idag lyckades jag och var hemma strax efter tre efter att ha handlat och varit en snabb vända på biblioteket och cyklat hem. Det är så fantastiskt underbart! För jag får en så härligt lång eftermiddag/kväll eftersom jag inte går på tisdagsträningarna. Jag har sovit, städat, lagat ugnsbakad fläskfilé med soltorkade tomater och mozzarella och sitter nu och surfar lite medan vi kollar på sagan om konungens återkomst. Och klockan är nyss slagen åtta så jag måste inte gå och lägga mig än på ett tag, lyxigt.

Jag har fått min lärarlegitimation, alla har klagat så mycket över att det tagit sån extrem tid att få sin legitimation men tydligen ska man då göra som jag. Tänka att jag ska ansöka i några år innan det blir av och sedan efter mycket om och men skicka in den. Det är inte så länge sedan jag skickade iväg den, efter några veckor fick jag meddelande om att jag behövde komplettera den. Jag hade varit lite orolig att jag skulle få det för på lärarnas riksförbunds hemsida stod det att en skriftlig ansökan via postvägen skulle ha ett personbevis med i sin ansökan. Det stod ingenting om det på skolverkets sida och eftersom det är hos dem man ansöker om det och jag är lite för lat för att ordna fram något som jag inte är helt hundra på att jag behöver så chansade jag och skickade in allt annat. I meddelandet stod det bara att jag var tvungen att skicka in en komplettering och lite senare stod det att en skriftlig ansökan måste undertecknas av personen och att man då intygar att inlämnade uppgifter är sanna. Jag skrev min ansökan på datorn men skrev ut dokumentet och kommer ihåg att jag skrev under det så jag ringde skolverket för att höra vad som saknades och tydligen kommer jag ihåg helt fel och var klantigare än klantigast när jag skickade in det där och hade väl missat själva namnteckningen, så det skickade jag in för max två veckor sedan. Så jag tycker att de har varit väldigt snabba när det gäller mitt ärende iaf, för den 23/9 tog de ett beslut och skickade ut min lärarlegitimation och min förskollärarlegitimation. Det har ju varit väldigt oklart över hur mycket man skulle behövt läsa för att vara behörig i de olika ämnena så jag var osäker på hur min legitimation skulle se ut. Dessutom har jag två kollegor som gått samma inriktning som jag och typ identiska utbildningar men de hade inte alls fått samma behörighet så det verkar ju en aning rörigt.
Nu när jag fått se min svart på vitt vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Under min inriktning (matematik) var det ständiga diskussioner kring vilken åldersgrupp den riktade sig till för på vissa ställen stod det att vi blev F-3 lärare och på andra F-5. Lärarna försäkrade oss om och om igen att det var F-5 som gällde, på min legitimation står det såklart 1-3 (plus att jag är behörig för förskola, förskoleklass och fritidshem). Dock har jag blivit behörig i väldigt många ämnen (matematik, svenska, geografi, historia, samhällskunskap, religion, fysik, kemi, biologi, musik, bild och svenska som andraspråk). Just matematiken är väl den jag hade hoppats på få behörighet upp till år fem, fast jag vet inte om jag någonsin kommer vilja undervisa i den åldersgruppen men det skulle va kul att ha den möjligheten. Dock är det väl bara att utbilda sig lite mer, borde ju inte krävas alltför många poäng för att bli det. Jag har nog läst tre poäng (de gamla på min tid, vet inte hur många hp det motsvarar) musik och det räckte tydligen för F-3 ;-)
Aja, jag har tre veckor på mig om jag ska överklaga men dessvärre tror jag inte att det hjälper om jag nu skulle göra det. Och det är väl inte hela världen heller, jag vill ju vidareutbilda mig så småningom också så då får jag ju lite extra motivation till det helt enkelt :-)

Just nu funderar jag och planerar veckan som kommer. På lördag ska vi fira trettioettåringen i huset. Har dock ingen aning om vi blir fem eller tretton stycken men jag har fått en beställning på middag med skagen till förrätt, kött med potatiskroketter till varmrätt och hallongrottor, bullar, blåbärspaj och/eller morotskaka till efterrätt. Så det känns som om jag måste börja i tid. Det som krånglar till det hela är att killarna har match på lördag (skönt nog hemma) och jag gärna skulle vilja se lite av herrarnas match också men det kan nog bli svårt att hinna med. På söndag har vi seriepremiär med damerna, i alfta. På sätt och vis är jag faktiskt lite spelsugen men samtidigt är jag inte alls sugen på att åka ända dit och särskilt inte eftersom jag tror vi kommer få stortorsk, eller vet snarare.

Nä nu ska jag återgå lite mer helhjärtat till filmmyset :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0