På resande fot

Det känns som om vi har varit borta lääänge men det är bara lite mer än en halv vecka. Än så länge har vi inte gjort så väldigt mycket för vi har mest rest. 15 timmars flygande (med mellanlandning) och typ 25 timmars bilfärd.
Jag har inte så stort problem med att flyga, även om jag på senare år har blivit lite mer pirrig i magen vid start och landningar och turbulens, för jag tycker det finns mycket kul att göra när man flyger och har inget problem att sitta still. Tyckte dock inte om den här flygningen även om jag inte heller ska klaga för det var inga större problem. Jag tror helt enkelt jag hade för höga förväntningar och blev lite besviken. Vi skulle flyga i lite mer än sju timmar på första flyget och starta 21.30, jag trodde att jag skulle ha ganska lätt för att sova eftersom det var nattflygning och jag var helt klart inställd på att annars titta på massa filmer på sin egna skärm på stolen framför för det trodde jag verkligen alla lite längre flygningar hade, dumt av mig att anta det. Jag har aldrig varit på ett plan med så mycket barn, typ var fjärde resenär var under fem år och då var 90% av dem under ett år. Jag har heller aldrig hört ett barn kunna skrika på det sätt som barnet bakom oss kunde och då har jag faktiskt lite erfarenhet inom området sen förskolan. Som tur var gjorde han det inte hela tiden. Flygningen avslutades med att en stackars kille i raden brevid kräktes i flera omgångar, som tur var och duktigt nog i spypåsar. Stackars honom! Andra flygningen var ju kortare men den var bra mycket härligare också :-)
Dagen därpå var det en tolvtimmars bilresa som gällde. Men det var faktiskt tolv timmar då jag satt helt fängslad av det som hände utanför och mest bara njöt. Lite segare var det att göra samma resa fast omvänt igår, men det funkade bra det med. Särskilt eftersom vi hade en så härlig guide och hade bästa picknicken någonsin sittandes femtio meter från några zebror.

Nu har vi tagit den första och välbehövliga sovmorgonen på resan. Vi har tidigare behövt gå upp senast strax efter sex så idag ställde vi klockan på nio, men jag vaknade självmant vid åtta. Om några timmar ska vi åka till Ngamba, en ö utanför Entebbe (som var staden vi flög till, typ en timme från Kampala där vi är nu). Anledningen att vi vill dit är att de har schimpanser där som man får mata. Tydligen ska de ha en massa andra aktiviteter där med så vi får se hur dagen artar sig men bra blir det säkert!

Jag bifogar en bild på silverback-gorillan vi träffade i Bwindi. Den här bilden är såklart tagen med min mobilkamera så man kan knappt se honom. Jag kan ju säga att jag är SÅ himla nöjd med mitt objektivköp inför resan. Jag tyckte väldigt bra om det i Spanien men nu ÄLSKAR jag det verkligen!


Kommentarer
Postat av: Anna

Låter awesome kajan:) å va kul att objektivet funkar bra. Ska bli kul p se alla bilder sen:) hoppas resten av resn blir lika bra! Hälsa kjell!

2013-06-27 @ 21:02:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0