Inte bra

Jag har fått en vana att sova bort hela dagarna. Och det hade känts mer okej om jag då var vaken hela nätterna men det är inte varje natt jag är det. Som igår tror jag att jag somnade vid ett kanske och gick inte upp förrän halv 12. Jag vaknar tidigare men somnar om. Imorgon lär jag ju ha en tid att passa vilket nog bara är bra men sen undrar jag om jag inte måste börja ställa klockan helt enkelt.

Igår var jag hemma hos Karin och åteupplevde barndomsdagar på allra bästa sätt. Karin och jag som var oskiljaktiga vänner särskilt i låg- och delar av mellanstadiet brukade väldigt ofta spela monopol. Hon var den enda som ville det lika mycket som jag. Ibland spelade jag med familjen och så men de tröttnade alltid efter en omgång och så ville de inte spela mer på några månader, jag skulle seriöst kunnat spela hur många gånger som helst efter varandra. Och det har egentligen inte förändrats så mycket. Jag älskar verkligen att spela spel!
Igår var vi sex stycken och delades in i lag. Som vanligt med monopol blir det riktigt heta känslor men för mitt lag såg det (efter en urdålig start med fängelse på första varvet och första gatan när de andra hade roffat åt sig det mesta redan) rätt bra ut så jag blev inte så tjurig. Efter många timmar så slutade det med att Karin och jag satt där ensamma. Jag hade hotell på Norrmalmstorg och Ringvägen och Karin på Valhallavägen (där vi var förövrigt) samt alla stationer. Vi bytte pengar då och då och bådas hög växte rejält eftersom vi gick rätt många varv. Ett tag såg det ut som att vi skulle få hålla på i en evighet men ungefär i samma stund som pengarna i banken tog slut så började faktiskt Karins pengahög ta slut.
När vi var små hann vi nästan aldrig spela klart trots att vi kom på massor av sätt att snabba på spelet men alltid var det någon middag och vardagsbestyr som väntade. Men hon brukade nästan alltid vinna eller vara i en bra ledning. Så jag är rätt glad för gårdagens omgång.

Jag har bestämt att det får vara slut med de glada semesterdagarna nu och strama åt energiintaget lite igen. Så nästa vecka kör jag igång med det min mamma tipsade mig om i våras, periodisk fasta. Jag gör det främst av tre olika anledningar, ett - det ska bli kul att prova och se hur jag klarar det, två - det ska vara riktigt hälsosamt och bra för kroppen av många anledningar och de som motiverat mig extra är att det verkar vara bra för att motverka demenssjukdomar och alzheimer vilket jag tror att jag har superanlag för att få, tre - det skulle inte göra något om jag minskade ytterligare i midjemått.

Så det här blir sista helgen i sötsugets paradis. Det är väl lika bra att passa på att unna mig något särskilt. Igår blev det pizza och jag måste nästan slå till med pannkaka för det har jag inte ätit (hemmalagad) sen före påsk och lär väl nästan inte kunna äta nu framöver, iaf inte på rätt sätt vilket är att lyxa till det med mycket grädde och sylt. Jag får se om jag kommer förbi affären.

Nä nu ska jag se om jag får tag på Tinna för vi måste ju planera lite inför morgondagens äventyr. Det ska bli så skoj, sjukt härligt att äntligen få se real igen. Jag är dock väldigt ledsen för att jag har förstått att Ramos, Casillas och Marcelo troligtvis fortfarande är lediga och ansluter till truppen på söndag. Men som tur är finns det ju många andra duktiga spelare att titta på.

Och på söndag är det em-final som gäller. Hur sjukt hade det inte varit om Danmark gått vidare igår. Inlottade igen efter gruppspelet och inte vunnit en enda match efter 90 min. Jag är glad att det var Norge som tog platsen och hejjar nog på dem på söndag. Endast baserat på hatet mot tyskland (hatet mot att de ALLTID vinner viktiga och jämna matcher mot våra stackars gråtande damer) och två norska spelare som gjorde ett bra intryck i korta intervjuer som jag såg efter Sveriges semi.

Nä som sagt, ska försöka nå Tinna :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0