Fasta

Idag är första dagen jag fastar och det är lite dubbla känslor jag har. Jag var nog ganska kaxig inför det och trodde att jag skulle klara det lätt som en plätt. Men lite jobbigare än jag trodde har det nog varit, fast verkligen inte alls jobbigt egentligen. Jag vaknade redan före åtta men låg de första timmarna i sängen och tittade på gossip girl så jag gjorde nog inte direkt av med mycket energi. Jag var lite småhungrig ibland men det var en känsla som gick över på några sekunder och alltså inte alls jobbig. De första lite mer påtagliga hungerkänslorna kom närmare ett på dagen men inte heller då var det särskilt jobbigt. Däremot så tänker jag ju nästan konstant på mat och lägger helt klart märke till mat på ett helt annat sätt eftersom jag vet att jag inte "får" äta idag. Jag är övertygad om att de brukar äta lika mycket på gg och att det läggs upp lika många matbilder på bloggar jag läser och så annars men plötsligt känns det som om det är helt tiden och allt ser väldigt gott ut :-)
Vid två-tre hade jag fortfarande inte varit superhungrig men däremot började jag må lite lätt illa så där som jag kan göra om jag inte ätit ordentligt. Då ångrade jag faktiskt mitt val av middag igår. För det första åt jag nog rätt tidigt och för det andra var det egentligen inte speciellt mättande. Till lunch åt jag lite grillad kyckling, potatissallad och en avokado och till middag före sex åt jag lite morotssoppa och två skivor vitlöksbröd. Det var första gången jag lagade morotssoppa och även om den var ätlig kan jag inte direkt påstå att jag blev nöjd med den och jag åt inte speciellt mycket. Sen gav jag mig faktiskt ut på lite joggning och promenad eftersom Anna ställde upp som sällskap. Jag somnade rätt tidigt till Gudfadern men kände mig faktiskt smått hungrig innan jag somnade.
Jag inbillar mig att jag hade klarat fastan ännu bättre idag om jag hade ätit lite mer mättande middag igår och kanske lite senare. Jag åt dock ganska precis mitt antal med kalorier igår vilket jag tycker är oroväckande eftersom jag åt rätt bra mat, visserligen rinner ju kalorierna lätt iväg när man stoppar i sig potatissallad och vitlöksbröd men ändå.
Aja åter till dagen. Jag bestämde mig iaf för att äta en banan strax efter tre och det var ganska härligt att äta och tillfälligt mättande. Jag kan fortfarande inte påstå att jag haft extrema hungerkänslor men däremot till och från ett lätt illamående. Nu ångrar jag valet av föda, jag är inte överdrivet förtjust i banan egentligen och visserligen är den rätt mättande men det är ju också en hel del kalorier. Tänk vad jag lär mig efter bara första dagen av fasta. Kjell jobbar sitt långpass idag och skulle komma hem strax efter sju. Jag vet ju att han kommer vara hungrig och skulle bli väldigt glad om jag hade lagad mat förberedd till dess men jag har inte bestämt hur jag ska göra med mina kvarvarande 380 kalorier och det tar emot lite att laga mat om jag själv inte får äta. Men det blir nog ett kycklingbröst och sallad för min del så vi båda blir nöjda.

Mamma var här för att inspektera gräsmattan och hjälpa mig besluta kring vattning och klippning. Det var faktiskt helt och hållet på hennes initiativ och jag tycker att det är rätt fascinerande och rart hur hon hela tiden funderar och bryr sig om gräset. Jag blev dock inte så mycket klokare av hennes besök för hon hade också svårt att bestämma vad som var bäst, slutligen bestämde vi att jag skulle vattna vissa delar som är lite torrare än andra. Vi började även prata om min diet och då blev jag bara ännu mer förvirrad än jag var tidigare. Tyckte jag hade planen rätt klar men plötsligt blev jag tveksam då hon tyckte att jag skulle äta ikväll då det gått 24 timmar utan föda. Jag har verkligen tänkt köra dagsvis och inte bry mig om att det blir mer än 24 timmars fastande. Så när hon åkte satte jag mig och läste lite mer om periodisk fasta i allmänhet och 5/2-metoden i synnerhet men kom fram till att jag kör som jag har tänkt. När jag var klar och skulle ge mig ut för att vattna ringde hon och upplyste mig om att det regnade och att jag nog skulle skippa vattningen helt och hållet och troligtvis bör vänta med klippningen till torsdag. Så nu slapp jag göra det :-) Det här är väl den torraste sommaren på flera årtionden men jag väljer att tro att det inte har med det faktum att vi precis fixat vårt gräs att göra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0