Segerns sötma är underbar

Jag somnade med ett brett leende på läpparna och vaknade med ett lika stort. Matchen gick verkligen så bra som den kunde i stort sett igår. Det finns inga matcher som jag mår så illa inför som matcherna mot Barcelona men det finns heller inga matcher som det är så underbart att vinna som mot just dom. (nu pratar vi om fotbollsmatcher och inte mina egna eller killarnas handbollsmatcher). När det är en viktig match, semifinal och allt verkligen ställs på sin spets ja då blir det ju lite extra jobbigt och en hel del extra härligt när det går vägen. Jag tyckte att de två första minuterna kändes hemska. Det kändes som om real nästan var där i alla situationer men kom lite lite fel och då vart jag riktigt orolig för hur kvällen skulle sluta. Men snart såg det bra ut, riktigt taggat och bra. Just när jag började få den där jobbiga känslan igen, den jobbiga barcelona-känslan att de rullar tråkboll hur länge som helst men rätt vad det är kommer hitta en sjuk passning och göra mål så fick jag ett meddelande som jag knappt vågade tro på. Jag tror det stod Jaaa sätt den nu då! Hos mig hade Barca fortfarande bollen på offensiv planhalva och jag tänkte att det låter ju som om vi har fått en straff men kan vi verkligen det? Eller kan vi ha fått en kontring och lili hinner skriva det där innan den är över, nej det är ju omöjligt för vid en kontring sitter man ju som klistrad med ögonen på skärmen. Just då snodde vi bollen och kontrade. Ronaldo in i straffområdet med hög fart, blir fälld, straff!!! Jag hatar straffar. Det är så jobbigt att vänta och vänta och vänta. Så igår var det underbart när jag fick ett Jaaaaaaaaa långt innan han ens han lägga den hos mig :-)
0-1 innebar ju att Real var vidare men att Barca bara behövde göra ett mål så skulle det bli förlängning. Min puls var konstant hög under matchen och jag är sjukt glad över att Barca inte skapade så många målchanser för när de väl gjorde det höll jag på att dö. De hade många situationer då de ville ha straff. Jag tycker ingen av dem skulle va straff men jag är faktiskt lite chockad över att ingen blev det, det är ju ändå barca och real vi pratar om. Pedro söker det så sjukt mycket hela tiden. Han skulle haft solkart kort för filmning i början av matchen tycker jag gångerna efter var det ju faktiskt kontakt men då har han ju i förväg kastat sig framför realspelaren för att få en knuff. Bra av domaren att stå på sig trots tryck från alla håll och kanter. Messi hade väl två lägen som kan diskuteras. I ena läget får han frispark vilket jag tycker är helt rätt. Han är på väg ut från straffområdet, har kanske en halv fot kvar inne i straffområdet, bollen är utanför och dimaria som ger honom en knuff är utanför hela han. Det är klart att det inte ska va straff då. Vid det andra tillfället är han typ omringad av tre spelare och faller väldigt lätt.
Andra målet var ungefär en repris av första för mig. Det kändes lite extra jobbigt. Barca började få lite bättre tryck kändes det som och så fick jag ett underbart sms. Strax därefter snor vi bollen och kontrar och gör mål. Helt underbart och det känns faktiskt extra skönt att ronaldo får göra två mål och messi går därifrån mållös. Nu var ju förlängning helt plötsligt inte ett alternativ längre och Barca skulle behöva göra tre mål, vilket kändes underbart skönt. Men det var lång tid kvar och vi vet ju att de har messi om inte annat och att vad som helst kan hända. Men istället gör Varan mål, underbart snyggt på hörna. Han har verkligen imponerat på mig i de här två cupmatcherna mot Barcelona. Han var kung i första mötet och om inte annat prins i gårdagens match. Tycker han har varit rätt bra annars också men fantastisk mot barca, hoppas han är det på lördag med.
Nu krävdes det fyra av Barcelona och även om det var rätt lång tid kvar började jag lite smått tro på att vi kunde vinna. Dessutom tror jag det var en längre period här som Barcelona kändes ganska tama och oinspirerade vilket såklart var superskönt för mig :-)
De fick ju ett tröstmål i slutet men som tur var kom det så sent så det inte hann bli superjobbigt och nervöst.
På lördag är det ju ligamatch och alla är ju överens om att Barcelona redan har vunnit ligan. Jag är ju den personen som skulle varit säker på att real skulle tappa ett övertag på 16 poäng ända tills det bara skulle vara fem matcher kvar men eftersom det är barca som leder så är jag nästan lika säker som alla andra på att ligan redan är avgjord även om jag vill tillägga att allt kan hända... Och det är klart ska real ha en mikroskopisk chans att gå om måste de ju vinna nu på lördag men då är det fortfarande 13 poäng och ganska kört så därför var den här matchen mycket viktigare känns det som. Jag vill ju såklart vinna på lördag och jag kommer ju såklart bli sjukt nervös också men jag kommer inte gråta blod om vi förlorar.
 
Jag fick rapportera målen till min syster och vid 0-3 frågade hon mig om det var rättvist. För mig kan det inte vara mer rättvist med tanke på historien de senaste åren men jag försökte hålla mig lite objektiv och tänka på enbart den här matchen och tyckte väl att 0-3 möjligtvis var lite i överkant. Real hade varit det bättre laget. De kändes säkrare och tuffare bakåt och vann tack vare sina snabba omställningar. Det är ju inte ofta man hör en kommentator vara kritisk mot något i Barcelona och överlag tycker jag de blev rätt hyllade även igår men det var faktiskt vid flera tillfällen som de sa just att ibland kan man sakna att de inte ställer om lite snabbare eller faktiskt försöker trycka lite när de har chansen. Ibland tänkte jag och småflinade lite för jag tycker man saknar det för det mesta. Visst jag säger inget om att de inte varit framgångsrika och är fantastiskt duktiga på det de gör. Men det är sååååå många passar i sidled och bollrullande som inte leder någonvart eller ens har anspråket att leda någon vart. Att man inte tråkar ihjäl sig av att se dem spela är ju just för att de är så duktiga att de ändå lyckas förtrolla åskådaren när det väl händer något, för då är det skickligt och precist gjort. Igår hade de inte den där precisionen, mycket för att real gjorde ett fantastiskt försvarsarbete. Kom ifrån ämnet lite kanske men slutklämmen får väl bli att 1-3 kändes mycket rättvist. Real var bäst och förtjänade att vinna!
  

Kommentarer
Postat av: Lili

Jag håller helt och hållet med dig Såklart!

2013-02-28 @ 23:03:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0