allt mellan himmel och jord...

I natt drömde jag att jag spelade någon konstig handbollsmatch, ofta när jag drömmer att jag spelar handboll har jag alltid svårt att hålla ordentligt i bollen och få iväg ordentliga passar, ofta tappar jag bollen och håller på och fumlar, skumt och irriterande. Den känslan hade jag inatt också det var en storlek för stor boll men det jag kommer ihåg allra starkast från drömmen är den där underbara kämparviljan. Att man ger precis allt och mycket mer och vägrar ge något gratis. När jag var yngre och spelade fotboll och handboll på ungdomsnivå kom den känslan helt gratis och fanns konstant där. Det fanns inget annat och jag var helt och hållet fokuserad varenda sekund på en match, märkte aldrig när publiken lät eller vad som pågick runtomkring för allt mitt fokus var på matchen. Jag är fortfarande en spelare som kämpar väldigt mycket och ger allt på plan men faktiskt inte allt och massa till som när jag var yngre och framförallt måste jag nu jobba för att hitta det rätta fokuset. Jag måste ställa in min hjärna på match och kämparglöd det kommer inte alltid gratis längre. Det stör mig! Just nu är det någon mindre bra fotbollsfilm på trean och jag kan inte låta bli att längta tillbaka till mina fotbollsdagar. Jag hade verkligen en underbar uppväxt med två helt fantastiska lag att vara delaktig i. Jag tror att jag har fått uppleva det mest fantastiska i ungdomsidrotten och haft turen att dessutom vinna ganska mycket. Jag längtar tillbaka men jag är framförallt väldigt tacksam över att jag har fått uppleva det. 

Jag har nyligen lyssnat klart på Fågelbovägen 32 av Sara Kadefors. En himla irriterande och jobbig bok på många sätt och jag tänkte hela tiden att den inte varit särskilt bra. Men jag tror den har fått mig att tänka och känna en hel del och det är väl kanske ett kvitto på att det faktiskt har varit en bra bok eller iaf meningsfull lyssnande. Det var framförallt ett citat som fick mig att helt omvärdera boken. Det var i slutet av boken och antagligen säger citatet någon annan som inte är djupt insatt i historien och sammanhanget men ur den aspekten som sammanhanget i historien gav den tror jag många människor skulle må bättre av att leva efter den filosofin, släppa pristigen och alla höga krav på sig själva och sitt liv.
"Inte tänka hela tiden hur det ska vara, hur andra gör, du är som du är och om du slutar tänka på hur det ska va kanske nånting kan hända."

Jag har ätit resterna av en kladdkaka till frukost och överväger seriöst att poppa lite popcorn bara för att jag är så sugen på det. Ibland tror jag att jag är vuxen och att jag rent av håller på att bli gammal och sen rätt vad det är inser jag hur fruktansvärt omogen och oansvarsfull jag är :-) Jag intalar mig själv att jag har rätt att göra precis vad jag själv känner för och det kan vara väldigt skönt när man har många skyldigheter och plikter här i livet.

Jobbet då. Nu börjar jag få allvarlig panikkänsla över att terminen håller på att ta slut. En vecka går så fruktansvärt fort och seriöst så är det bara en enda hel skolvecka kvar. Det är 11 skoldagar kvar, en handledardag (den sista dagen innan skolavslutningen, då vi inte har några lektioner alls utan bara rensar och har kul tillsammans), skolavslutningen och sen några planeringsdagar. Av de här elva skoldagarna kommer en tillbringas på skansen och kanske en på kvarnbadet. Det här året har varit tufft, händelserikt, nyttigt, roligt, lärorikt och helt underbart på många sätt och även om jag verkligen ser fram emot sommarlovet och ledigheten så vill jag inte att ettan ska ta slut.

Imorgon blir det paintball för hela slanten och det ska bli grymt kul. Jag har bara kört paintball en gång tidigare, det hade pappa hyrt utrustning och vi var i skogarna där han bor. Nu är jag lite orolig eftersom det är galna tonårskillar man kör med men det kommer säkert gå bra ändå. Funderar på vad jag ska ha på mig dock, för jag tror det kommer bli riktigt svettigt. Det enda som var tråkigt med paintballen var att jag knappt kunde se något alls med den där masken man har över huvudet. Jag svettas rätt mycket och jag immade igen den där masken efter tre sekunder sist, och jag tror det kommer bli bra mycket varmare imorgon. Hoppas jag inte får problem med sikten... Kul ska det bli iaf.

Nä nu lite warcraft...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0