Sommarlov

Yippie, känns helt fantastiskt skönt faktiskt. Nu tänker jag försöka släppa alla tankar på eleverna och läroplanen och plocka upp tråden i augusti igen. Jag ska väl iof använda lite tid till att förkovra mig i ämnet tror jag och fixa med lärarlegitimation och annat under lovet men framförallt ska jag faktiskt bara vara ledig och njuta.

Igår var det sista arbetsdagen före semestern och jag känner mig relativt redo för nästa läsår. Jag har hunnit med att fixa rätt bra i klassrummet och kommer förhoppningsvis ha lite tid till det också när vi kommer tillbaka i höst. Efter jobbet cyklade jag till centrum och handlade mat inför kvällens grillmiddag. När tinna slutade åkte vi hem och började laga mat. Anna och Lovi var snälla och fick hem min cykel och hjälpte till med maten. Senare kom även Märta, Emma och Filip. När vi ätit klart hann vi med en omgång av Mao vilket var väldigt kul. Sedan var det ju dags för Spanien att ta sig vidare från gruppspelet. Jag som på förhand varit väldigt säker på att spanien skulle ta sig vidare från gruppen fick genomlida en väldigt nervös fotbollsmatch där spanien verkligen inte spelade så bra som man vet att de kan. Kroatien försvarade sig bra mot ett lite lamslaget spanien. Italien gjorde mål och även om inte kroatien skapade några direkta målchanser så var man ju riktigt orolig att de ändå skulle få in ett mål tillslut. Så gjorde spanien ett mål när det var några minuter kvar och man kunde pusta ut, de blev med vinsten gruppsegrare vilket innebär att de spelar på lördag, vilket inte är optimalt för mig eftersom jag inte är så säker på att jag kommer kunna se den då, men men jag hoppas att de tar sig till semi helt enkelt (och final med såklart) så jag får se dem igen. Lite kluven blir man ju allt för det är ju flera spelare i spaniens lag som jag har väldigt svårt för och deras spel påminner ju ruskigt mycket om barcelonas spel vilket många matcher kan vara ett riktigt sömnpiller faktiskt men jag kan ju inte annat än hejja på dem eftersom ramos och casillas spelar där och dessutom alonso och torres.

Idag var väckarklockan sommarlovet till trots ställd, jag skulle åka hemifrån vid åtta ungefär och även om jag vaknade relativt pigg vid sex så ville jag ändå inte riktigt gå upp när det väl var dags och jag var superseg hela vägen in till stan. Kvartsfinal mot Rimbo väntade och jag och lovi gjorde verkligen vårt bästa för att peppa killarna som kändes lite avslagna precis som vanligt, de är nog mer taggade än de visar (väljer jag att tro iaf). Vi körde sprattelgubben och jag väljer att tro att killarna tycker att det är roligare än de vågar erkänna, de ser ju ut att tycka att det är ganska kul iaf. Planen var helt okej att spela på även om den såklart var lerig så var det ändå inte många gånger de halkade till så den måste ändå ha varit rätt torr. Vi började väldigt segt men lyckades som tur var hålla jämna steg de första fem när det kändes som om rimbo ville mer och kom till bättre lägen. Erik gjorde det bra och tog bla två straffar. Vi jobbade oss in i matchen och i halvlek stod det 4-4. Jag har väldigt svårt för Rimbo eftersom de känns gnälliga och jobbiga, de är otrevliga mot motståndare men även mot medspelare så det kändes riktigt skönt i andra när vi spelade bättre och bättre hela tiden och de inte kom någonvart alls. Vi krigade och slet riktigt bra i andra och även om det inte var något skönspel framåt så lyckades vi iaf få lite mer fart än tidigare i helgen och lyckades sätta våra kompisar i bra lägen som de faktiskt utnyttjade ganska bra. Matchen slutade 10-6 och det var underbart skönt.
Semifinalen spelades mot hammarby som vi mötte i söndagens lermatch och då förlorade med kanske 10-2. Jag är inte riktigt nöjd med matchen och vi blev fullständigt utspelade men samtidigt är de faktiskt på en helt annan nivå än vad vi är och fast det ganska tidigt i matchen kändes helt avgjort så fortsatte killarna att kämpa så gott det gick. Det jag är mest missnöjd med är att de stora delar av matchen blir så stillastående i försvar, även hemjobbet var ibland väldigt dåligt. Framåt gör vi det för svårt för oss själva, främst genom att inte komma i fart alls. Nästa år måste vi verkligen få in en medveten tanke bakom det vi gör, känns inte som om många tänker efter hur de ska agera på plan utan att de bara gör och dessutom gör ganska meningslösa satsningar. Men rätt vad det är kommer det en fin rörelse och passar i hyfsad fart och samstämmighet som gör att det ser så otroligt enkelt ut. Nu hoppas jag att de faktiskt tar sommarträningen på allvar och kommer tillbaka i höst taggade och i hyfsat bra kondition för jag är laddad för nästa år och nya moment att utveckla.

Jag hoppade av i täby på vägen hem, efter ganska mycket shopping på sista tiden så bestämde jag mig för att inte köpa något om jag inte verkligen hittade något jag ville ha, och det höll jag mig faktiskt till - till sista butiken. Vi åt lunch i täby och hälsade sedan på vår handikappade vän och hade med oss jordgubbar och vattenmelon till henne. Efter det åkte vi till arninge där Kjell fyndade på hm och vi kikade in på XXL för att titta på löparskor. Jag som länge tänkt köpa ett par nya löparskor men ändå skjutit upp det för att jag inte tycker att det är nå kul att lägga pengar på det kände mig lite illa tvungen nu när mina fortfarande är fuktiga innuti och dryper av lera utanpå sedan i lördags. Sen gick vi förbi stövlarna och jag som var helt säker på att jag hade ett par, sedan förskolan har ju inte lyckats hitta dem och kände att jag ju faktiskt behöver ett par om jag tex ska kunna klippe en blivande gräsmatta, så jag slog till på ett par röda gummistövlar. Nu får jag helt enkelt hålla plånboken hemma ett tag framöver tror jag.

Jag hoppade av i centrum på vägen hem och tittade in på biblioteket för att fylla på förrådet med ljudböcker inför sommaren. Jag hittade en hel del spännande, jag hoppas att deras utbud med mp3-böcker kommer öka för det är så smidigt när det bara är en skiva istället för typ 12. Snart har jag jobbat mig igenom deras fyra boxar med mp3-skivor. Jag kommer nog dock läsa lite riktiga böcker i sommar också för det är en viss känsla med det. Ljudböckerna är verkligen perfekt för cykelfärderna till och från jobbet och när man städar eller fixar med något som inte kräver så mycket hjärnverksamhet men där man ändå behöver kunna röra sig fritt och ha blicken fri. Det är ju även skönt när man ligger och solar såklart, men som imorgon (eller på torsdag) när jag ska åka till viskan med bil kan jag ju egentligen lika gärna läsa en riktig bok. Vi får se hur det blir, för jag lånade några böcker av mamma förrut när jag skulle till Thailand som jag aldrig läste.

Nu har jag tittat på Sverige samtidigt som jag skrivit och det bore ju skönt för äran om de fick vinna en match och inte åka hem helt söndermosade. Som det ser ut nu påverkar det ju heller inte hurvida frankrike går vidare eller inte. Men det är ju typ tio minuter kvar så mycket kan hända. Ouuuu, där var det nära på hörna. Det skulle varit riktigt jobbigt nu för nerverna om det fortfarande skulle vara chans för sverige att gå vidare. Men nu sitter jag väldigt lugnt och avslappnat och ser på med som sagt lite delad uppmärksamhet. Ska kanske ge slutet av matchen min odelade uppmärksamhet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0