Härliga semester

Nu har jag varit ledig i en och en halv vecka och det har varit hur härligt som helst. Jag tänker faktiskt inte alls mycket på jobbet på dagarna men jag drömmer om det nästan varje natt. Ibland är det mardrömmar och ibland härliga drömmar som nästan får mig att redan längta till hösten.
Den här sommaren ville jag verkligen inte planera så mycket inför, jag kände att jag helst av allt bara ville vara hemma och njuta av ledigheten och möjligtvis spontant hitta på något, nu när vädret inte har varit precis tipp topp får jag lite sug efter en sistaminutenresa men jag tror inte det blir av heller för jag har det faktiskt oförskämt bra här hemma, soligt eller regnigt likaså. Vi är lite sugna på valsafari i Norge eller Island men det verkar inte helt lätt att få ihop det heller för Kjell får dygnspass precis när vi har möjlighet att åka och han måste ju jobba en del såhär i början på ambulansen.
Vi var på ikea och köpte äntligen förvaring i form av byråer och klädskåp, med en skohylla ska vi även ordna upp garderoben i hallen också. Det blev en hel del annat smått och gott, bland annat en symaskin som jag nog ska ta tillfället i akt att sy upp gardiner med. Vi (inte så mycket jag) har fått ihop alla möbler och igår började jag rensa min sida av garderoben. Man kan ju verkligen inte klaga på vårt utrymme och jag tycker att vi redan har bra förvaringsmöjligheter men ändå känns det som om man inte får plats och att det blir väldigt rörigt. Byrån blev direkt full och jag ville inte rensa bort så mycket kläder men jag är ändå nöjd för det känns som om det kommer bli bättre ordning och reda iaf. Idag är det tippen på schemat. Vi hade tänkt att åka dit tidigare i veckan (samma dag som ikea) men kom på att efter montering av möblerna har vi ju en massa nytt skräp så det blir tippen idag istället. Vi har haft en hel del skräp i garaget och det ska bli skönt att bli av med det. Även en del elektronikavfall ryker, brödrost, lampor, kamera, dator. Sånt här skulle jag nog inte normalt vilja ägna min semester eftersom tiden då brukar vara så dyrbar, men nu när jag är lyxigt länge ledig så känns det verkligen som bra investerad tid.
Det här är första seriösa träningsveckan, förra veckan var jag ju borta halva veckan och så (det blev ju ändå två pass sist iaf). Nu framöver är det minst 3 pass, gärna 4 som gäller. Ett långdistans (för att vara mig, alltså minst 5 km), ett pass med korta intervaller på 2,6:an med ettan som uppvärmning, och ett träningspass med backintervaller där närmare maxpuls eftersträvas vid intervallerna. Självklart lite fys (blä, blä och trippelt blä) på det vilket hittills inte varit så bra men nu ska vi nog börja pressa oss själva lite när vi har börjat komma in i det ordentligt :-)
Jag har bestämt att det är max två onyttiga dagar i veckan också eftersom jag rör på mig så mycket sämre nu när jag är ledig. Det betyder inte att jag är speciellt noga med kosten och kaloriintaget de övriga dagarna men det blir iaf inget godis, chips, läsk och saft och sånt. Två dagar som är onyttiga är ju ganska mycket egentligen och borde verkligen inte vara något som helst problem att hålla på men jag är ju ledig konstant (stackars mig) och det är då jag blir som allra mest sugen på sötsaker och vill lyxa till det, baka och så + att jag har 24 timmar om dygnet då jag kan äta vad som helst. På jobbet har jag nästan inte möjligheten alls att äta något, förutom på onsdagsmötena då någon brukar bjuda på fika. Så då är det bara kvällarna och helgerna jag måste brottas med mitt sug. Den här veckan började kanske inte så bra med onyttig dag redan i tisdags men sedan dess har jag faktiskt varit väldigt duktig trots frestelse i form av supergod choklad. Lovisa var supersöt och köpte min favoritchoklad till matchen i onsdags och den lämnade hon kvar till min både lycka och förtret. Den har sett ovanligt smarrig ut och nästan skrikit på mig ibland men jag tycker att det är ett bra test för min karaktär och jag vet ju att så länge jag är bestämd så kan jag vara fruktansvärt envis och jag vet ju att jag får den så fort jag har min onyttiga dag :-) Kjell vågar inte ens röra den för han vet att jag väntar på den. Vilken dag som ska bli min sista onyttiga dag för den här veckan har jag inte bestämt än. Jag hade tänkt att skriva lite om em men det får bli en annan gång eftersom mina inlägg tenderar att bli på tok för långa :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0