Liten tillbakablick

1984
Var året jag föddes. Jag var en supersöt och snäll bebis, det är iaf vad jag tror :-) Jag vet att jag typ aldrig skrek för att jag var hungrig iaf. Och när jag blev matad kunde jag äta precis hur mycket som helst fast jag inte hade uttryckt någon hungerkänsla alls innan, känns det som jag?



1985
Misstänker att jag fortsatte vara en underbart snäll liten flicka. Och jag vet att jag hade världens bästa storasyster som tog hand om mig och var jättesnäll redan när jag var en liten unge. Är ganska säker på att hon aldrig visade någon som helst svartsjuka över att jag fanns och tog upp massa av våra föräldrars uppmärksamhet, låter det som helena?

1986
Vi bilade runt i Europa (juli-aug till spanien genom danmark, tyskland, schweiz, italien och frankrike). Alla avrådde, hånskrattade åt och tyckte att mina föräldrar var idioter som fick för sig att bila i några veckor med två små barn i baksätet, en två och en fyra. Men precis som de trott skötte vi oss exemplariskt och klagade inte, bråkade inte och utgjorde inget som helst problem (stolt? ja aningen faktiskt :-))









Kortet nedanför är från julafton (tror det är 86, kan väl inte vara 85?), jag sitter i knät på min favorit - min morfar :-)
1987
Jag fyllde tre år. På sommaren åkte vi till Jugoslavien, Dubrovnik.


Tror bilden nedanför kan vara från det här året, det är iaf från ett gymnastikpass, vi skulle klä ut oss och jag och Helena var troll.


Julbild. Markus, David, Helena och jag :-)



1988
Jag gick på kyrkis, vilket jag nästan inte minns något alls av. Tror att det var här mina föräldrar började bygga vårt hus på Furulundsvägen.

1989
Även här kyrkis. Vi firade min femårsdag på kanarieöarna. När vi kom fram till hotellet var det ett grattiskort till mig där från Anki. 



Jag fick veta att jag skulle få ett syskon och sprang och hoppade runt i hela huset medan jag skrek ut min lycka. Kan kanske vara året då jag och Karin träffades första gången.

1990
Jag blev storasyster till en ursöt lillebror. Jag var helt säker på att jag skulle få en lillasyster men blev snabbt överförtjust i min lillebror och tog hand om honom på allra bästa sätt.


På sommaren åkte vi till Åland och bodde i en stuga i några veckor. På hösten började jag på lekis. Och det är egentligen här jag har mina första ordentliga minnen. Jag trivdes bra, men en gång blev jag inspärrad av en kille på toaletten och började gråta. Några av mina lekiskompisar blev stuckna av jordgetingar och hamnade på sjukhus för att de var allergiska. Jag åkte taxi varje morgon för att det lekiset låg långt bort och det inte fanns någon plats på ett som var närmare hemmet.

1991
Här hade jag nog absolut börjat på fotboll tillsammans med Karin, kanske var det året innan förresten. Spanien igen, min farmor och farfar hade en lägenhet där som vi bodde i. Jag och Helena träffade två "granntjejer" där som också kom från Sverige som vi lekte och hade urkul med. En gång hittade vi en planta med spansk peppar på som dom smakade på, jag var inte lika dum ;-) jag kan ju säga att de tyckte att det brann i munnen rätt bra länge. På hösten började jag i skolan.


1992
Jag misstänker att det var här jag började på handboll, tillsammans med Ellinor från min klass. Senare började Tessan och Karin också. På sommaren åkte vi till Bohuslän, vi hyrde ett hus som var jättemysigt. Vi spelade monopol och kort på kvällarna. På hösten började vi i 2:an.

1993
Spelade handboll och fotboll. Trivdes bra i skolan och lekte massor med mina kompisar. På sommaren åkte min familj på husbilssemester till Gotland. Vi hyrde ett hus där. Vi var på sommar och vattenland i kneipbyn, var i underbara Visby, härliga lummelundagrottorna och jag och Helena fick prova att dreja små krukor. På hösten började jag i 3:an.

1994
I början av året dog min älskade morfar, det var konstigt att han inte längre fanns. På begravningen började min lillebror plötsligt vissla vilket han inte kunde innan och vi (jag och mina kusiner) kunde inte låta bli att fnissa. Det var en härlig känsla, jag var glad att jag kunde vara glad. Kort efter det berättade mina föräldrar att de skulle separera. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var kul att jag skulle få flytta närmare Emma, en tjej från handbollen och fotbollen som jag verkligen tyckte om. Men det innebar ju också att vi flyttade ifrån vårt älskade hem. Huset som mamma och pappa byggt. Som hade ett lekrum där pappa byggt ett fort med en hemlig tunnel och rutschelkana. Där vi hade ett bord med legoplattor på (som en stad med vägar och tomter fastspikade) som man kunde hissa upp i taket så vi kunde spara det vi byggde utan att det behövde vara stökigt. Jag älskade verkligen det huset.
Jag blev tillsammans med Kalle från min klass, så där härligt oskuldsfullt, ska vi bli ihop-aktigt.
På sommaren åkte vi till Gotland med mamma och en hennes kompis och barnen i den familjen. Vi bodde i Kneipbyn och hade en härlig semester.
Det var våra två familjer med nyskilda mammor och typ femhundra motorcykelfantaster på campingen, väldigt skoj faktiskt. Måste väl inte skriva det men självklart var vi uppe hela nätterna och kollade på fotboll. Vi åkte till Liseberg med pappa har jag för mig. På hösten började jag 4:an och cyklade till Karlbergsskolan från Haga. Pappa flyttade till Västergården, där trivdes jag aldrig riktigt hundra. Fast han hade en dator som jag spelade msröj på hela nätterna.

1995
Ungefär som alla år, mycket handboll och fotboll.

1996
På sommaren var jag och Karin ute och seglade tillsammans med hennes pappa och våra "killar" Kalle och Patrik. Med pappa åkte vi på husbilssemester till bland annat legoland. På hösten började jag i 6:an, Emma började i vår klass istället för att gå vidare på ormstaskolan. Jag blev lite av en jobbig fjortis som bara sa vem bryr sig med fruktansvärd attityd.

1997
Jag blev kär, och tyckte att jag och Kalle inte riktigt var tillsammans längre för att vi aldrig träffades eller pratade med varandra. Han var vettig och gjorde slut med mig, är ju kanske lite bättre och tydligare än att bara anta att den andra förstår det. Jag låg och pratade i telefon med en kille hela nätterna då mamma var på jobbet hela våren typ. På sommaren åkte vi med pappa till västkusten.
Jag tillbringade större delen av sommaren med familjen Carr, vi (Helena, Hanna, jag och Emma) tältade i urskogen, var i långby och hittade på bus osv osv.
I augusti spelade jag en fotbollsturnering i Västerås och träffade en italienare som envisades med att ringa i flera år efter det och jag vågade inte säga att jag inte gillade honom. På hösten började jag i Hjälmstaskolan, i en ny klass. Jag började gå på lite fester även om det såklart var fotbollen och handbollen som tog upp mestadelen av mitt liv. Jag blev "bjuden på lunchdate" i matsalen av en kille i nian och vågade återigen inte säga nej, tänk vad feg man kunde vara.

1998
Pingsthelgen tillbringade jag med pappa i Gnarp, det var första gången jag var där. Vi åkte på sommar-semester med mamma till Korfu. Det var underbart och jag tyckte att jag var så stor. En grek på hotellet bjöd ut mig på date, men det räckte med en date för det klickade inte direkt ;-).


En vecka spenderade jag och några vänner i Norrköping på sport camp, det var galet skoj.


I augusti åkte vi på fotbollsturnering i Uppsala och där träffade jag en kille som jag knappt lärde känna men som jag ändå var övertygad om var min drömprins ungefär. På hösten började jag 8:an och jag tycker nog att min fjortisperiod måste ha gått över här även om jag fortfarande var på tok för ytlig och rädd för vad andra skulle tycka om mig. Jag och kicki åkte tillbaka till uppsala för att träffa fotbollskillarna igen och jag får faktiskt fortfarande fjärilar i magen när jag tänker på det, haha lite löjligt kanske men det var en så härlig känsla då.

1999
Kan det varit här jag började som tränare för F90. Jag hade länge velat vara tränare och stormtrivdes på en gång. Tror att jag var sistaårs-B här och att det var då Magnus började träna oss lite smått, isf var det på hösten som vi gick ihop med 83:orna.  Jag och några härliga vänner var på Sport Camp, där jag träffade en kille från Skåne. Han kom och hälsade på under vattenfestivalen och det var en härlig kort intensiv fling skulle man kunna säga. På hösten började jag 9:an. Under hösten började jag bli intresserad av en kille men vågade inte riktigt göra något när det blev allvar. Intresset hängde dock kvar och som vanligt blev det inte bättre av att jag fick lite konkurrens. Varför fungerar vi så?

2000
Vi firade millenieskiftet med finfin middag hemma hos Tessan och sen åkte vi på fest i Rosendal tror jag det heter. Gemensamma kompisar till mig och min vän sa att jag skulle strunta i killen för hennes skull vilket jag försökte men hade svårt att göra. Några dagar senare blev vi tillsammans efter flera månaders flörtande.


Vi spelade turnering i Österssund med 83:orna. Vi spelade fotbollsturnering på Åland och sov på ett gammalt sjukhus. Pga dåligt väder var vi tvugna att stanna en extra natt men då fick vi sova på fint hotell och jag tror bestämt handbollsherrarna spelade en viktig final den kvällen. Jag började jobba extra på Coop Konsum kanske det hette då?
Vi gick på bal och min syster tog studenten. Jag slutade nian men först åkte vi "tjejligan" från klassen till finland med en stackars lärare och hennes väninna. På sommaren åkte vi norröver och besökte mormors "rötter". På hösten började jag i gymnasiet och tror att det var den här hösten som jag återigen besökte lägenheten i Spanien, den här gången med farmor, pappa, Helena och Daniel.

2001
Efter nyår hos Sleven var det dags för Östersund igen, med tjejerna den här gången och jag tror att vi (tränarna) kan ha spelat lite med 85:orna däruppe.
Tror att den här bilden är från det året?



Tror att det var sommaren 2001 som vi återigen åkte till underbara Gotland. På hösten började jag i tvåan.

2002
Jag fyllde 18, blev inte lika exhalterad över det som alla andra. Jag såg inte fram emot att gå ut på krogen, allt blev bara väldigt mycket dyrare och så blev det färre hemmafester. Tror att jag började på TS1:an i maj det här året. Jag, mamma och Daniel åkte och hälsade på Helena i Ronda, eller man kan väl säga att vi hämtade hem henne därifrån. Jag blev bestulen på min handväska med kort, pass och kamera osv på en busshållsplats när vi skulle åka vidare till Nerja, som tur var hann jag fixa ett tillfälligt pass innan det var dags att åka till Kreta några dagar senare. Det var första utomlandsresan utan familjen och jag åkte med ett tjejgäng som jag egentligen inte umgicks särskilt mycket med. Kicki och Karin såklart- de är ju kicki och karin lixom men ändå så är jag lite förvånad än idag att jag hängde med, man jag är verkligen glad över det.




Jag började trean, jobbade ganska mycket, var inte supermycket i skolan men gjorde mina skolarbeten relativt ambitiöst och bra iaf.

2003
Efter nyår var det återigen en tripp till Östersund, denna gång endast med tjejerna. Snart därpå tog mamma examen, så otroligt stolt över henne!


Jag tog studenten, fick strax över 18 i betygssnitt, började jobba heltid på coop som det säkert hette då, eller kan det ha varit coop extra förresten. På sommaren åkte syskonen pettersson till Göteborg på egen hand, självklart var Liseberg huvudmålet. I november blev jag lite hastigt och plötsligt ägare till en underbar lägenhet i centrum.

2004
Nyårsmiddag hos Karin och fest i Täby. Jag flyttade in i min lägenhet. Karin tog studenten. Jag, Anna och Kicki hängde en hel del.
Vi åkte till Italien där tjejerna spelade en handbollsturnering.


I början på augusti tog min kusin livet av sig, självklart blev jag ledsen men samtidigt kändes det som om det verkligen var det som hon ville så jag tröstade mig i att hon fann frid tillslut. Samma vecka gjorde Oskar slut med mig och helt plötsligt fanns personen som nog ändå stått mig närmast de senaste åren inte längre vid min sida. Veckan efter det började jag på Lärarhögskolan och det var faktiskt väldigt skönt. Det blev en nystart för mig. I december? åkte vi till Lysekil och tog oss vidare från steg tre till steg fyra med tjejerna i ica-cupen.

2005
Nyår tillbringades mestadels hemma hos anna tror jag, skumt nyår. Ica-cup steg fyra i farsta, gick väl inte superbra där men är stolt över att vi tog oss dit. Pluggade, jobbade extra, spelade handboll och gjorde inte så värst mycket annat, eller jo jag byggde ett stort pussel i några månader. Kicki och jag tog med en clown på rundtur i vallentuna också. Anna tog studenten.
Vi övernattade på eken första gången, usch vad det var kallt.


På sommaren blev det ett nytt besök på Liseberg, med mamma och syskonen. Vi firade midsommar i Gnarp där Jenny och Vincent gifte sig.

2006
Jag åkte buss till Tyskland med pumorna och träffade en viss person där (det var inte Torres, och tur var väl det ;-))
Strax efteråt bar det av till Italien där jag fick vara med om en finalförlust med tjejerna och ett italienskt vm-guld.
Vi firade juldagen på tegel för första gången.

2007
Kjell gjorde slut med mig, efter några veckor hittade vi som tur var tillbaka till varandra. Jag vikarierade en del på Vikskolan, framförallt på våren då jag tog lite studieuppehåll eftersom jag inte ville skriva c-uppsatsen utan väntade med den till hösten då min syster skulle komma hem från en av hennes många resor. Jag, Anna, Kicki och Alex åkte till London.
Det blev lite mer intensivt pluggande på hösten då jag läste 150%.

2008
Jag tog examen, Helena och jag gick upp med vår c-uppsats. Undra hur många systrar som skrivit c-uppsats tillsammans? Jag och Karin åkte till sydamerika där jag fick gå på samma mark som INKAS gått på flera tusen år tidigare, jag fick även uppleva ett riktigt maffigt vattenfall och annat skoj.


Ytterligare en resan som kändes ganska otippad, helt plötsligt bestämde vi oss bara för att åka iväg tillsammans, vilket jag är sjukt sjukt glad över.
Tinna tog studenten.
Jag vikarierade en del på Vikskolan och i augusti började jag på Åbygläntans förskola, kort därefter sa jag upp mig från coop, efter typ 7,5 år.

2009
Jag fick se mitt älskade Real live, andas santiago bernabeu-luft och framförallt se RAUL göra mål.


Vi köpte ett hus!!! Har nog fortfarande inte riktigt förstått hur det gick till :-) Kjell tog examen och vi flyttade ihop.


Daniel tog studenten.

2010
Jag sålde min lägenhet, flyttade in hos min svärfar. Vi flyttade in i vårt hus, vår magiska villa.


Lovisa och massa andra tog studenten


Jag var i Kroatien med härliga vänner.

2011
Å här är vi nu. Jag började på mitt nuvarande jobb, drömmen blev verklighet. Jag reste till Barcelona och Madrid tillsammans med Tinna, för att uppleva den häftigaste fotbollsmatchen jag varit med om.
Jag hade en underbar semester med min babe i Grekland.

Jag började träna P97 tillsammans med Lovi. Spännande att se vad framtiden har att erbjuda :-D

Kommentarer
Postat av: anna

vilket roligt inlägg å vilkaa söta små petterssonar :)

2011-10-26 @ 21:42:09
Postat av: Tinna

Åhh vad roligt och härligt. Ett ganska bra liv kanske? Och hur sjutton kommer du igåh när allt hände ?! =)

2011-10-30 @ 01:23:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0