Blödig?

Just nu sitter jag med datorn i knät och tvn på i bakgrunden, som vanligt alltså... Just nu visas extreme home makeover och jag kan inte låta bli att gråta störtfloder. Det här är ett tvprogram som jag verkligen tycker är bra. Alltså inte bra och älskar att titta på det utan bra för att det verkligen gör skillnad för människorna som är med. Människor som är fantastiskt fina men har haft otroligt mycket otur i livet och verkligen förtjänar allt bra de kan få.


Igår var vi på Ikea, vi fick precis plats med allt, dyrt blev det men helt klart värt det. Nu ska jag bara sätta ihop möblerna så kan vi äntligen få in den stationära datorn i arbetsrummet. Kommer kännas konstigt utan den här i vardagsrummet tror jag, konstigt men skönt. Tur att vi har en htpc och en bärbar kvar då så vi inte blir uttråkade i vardagsrummet... När vi åkte ifrån barkaby sa både anna och jag att nu dröjer det ett bra tag innan vi åker dit igen. Men senare ringde min syster och hon hade tydligen en shopingdag inbokad på fredag med barkaby i sikte, tillsammans med mig. Vi får väl se hur det blir med det.
Efter ikea-besöket åkte vi hem till mig, vi träffade Lovi på coopi så vi fick hennes ljuvliga sällskap också. Hemma hos mig pratade vi lite nyår och så provbakade jag mockarutor. De blev inte alls så goda som jag hoppats på, men jag har några ideer om hur jag ska lyckas bättre nästa gång. Felet var att de inte alls blev luftiga och fluffiga utan istället väldigt kompakta och nästan degiga. Nästa gång ska jag nog ha i lite lite mindre mjöl. Jag ska vara noggrann och blanda bakpulver med mjöl, vaniljsocker och kakao på egen hand först, jag ska låta margarinet svalna lite mer innan jag blandar i det, jag ska låta kakan stå inne en minut längre (typ en minut eftersom jag inte riktigt vet hur länge den var inne nu), och så ska jag låta den svalna lite innan jag har på kletet uppepå och sätter in den i ugnen igen.
Glömde en detalj, jag ska vispa äggen och sockret lite mer. Med alla dessa korrigeringar tror jag det kan bli en klar förbättring. Trots att jag inte tyckte att de var superlyckade så har jag lyckats klämma i mig tre stycken, en igår och två till idag. Idag var de faktiskt lite godare när de hade svalnat och glasyren hade stelnat, den blev helt klart godare om man hade lite tålamod. Nu funderar jag på om jag ska slänga resten eller inte. Gör jag det inte är ju risken att jag äter upp allt och det vill jag nog inte...

Nu är klockan redan tolv och jag borde ha hunnit med massor redan men istället har jag inte gjort något viktigt alls. Jag vaknade vid åtta när Kjell skulle till ambulansen och jag var faktiskt ganska pigg men av någon dum anledning somnade jag om och vaknade igen först vid tio. Visserligen är det fortfarande inte så farligt, jag har varit väldigt duktig på att inte vända på dygnet. Det håller säkert i sig till de typ två sista nätterna eller nått sånt.
Jag har svårt att bestämma mig vad jag ska göra nu. Det jag väljer mellan är:

  • städa och tvätta
  • sätta upp lampor och sätta ihop möbler
  • Skriva på datauppgifterna
  • sortera mer bland mina papper
  • Läsa litteratur om matematikundervisning
  • Välja bort fler foton från mitt kommande album

Vet faktiskt inte vad som lockar mest eller minst så det kanske blir lite av varje istället för att göra något klart och ordentligt. Mitt liv i ett nötskal ungefär (skyller på min pappa). Jag ska försöka passa på nu iaf och vara lite duktig för senare kommer tinna och sen så spelar ju real också. Undra om jag ska laga middag till tinna och kjell kanske? Hm borde jag kanske. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0