Hemma

Borta bra men hema bäst, det stämmer verkligen. Iaf när man stormtrivs hemma som jag gör. Vi har haft en helt makalös och fantastisk resa men det är ju ändå så otroligt skönt att komma hem. Jag har saknat min säng, min toalett, min soffa och min dator. Fast inte supermycket faktiskt, hemlängtan kom krypande de typ 3-4 sista dagarna och var väl bara en fönimmelse först men sista dagen längtade jag hem rätt mycket, å det är ju helt perfekt egentligen för man vill ju inte känna att man absolut inte vill åka hem.

Det här var vår första ordentliga utomlandsresa tillsammans, konstigt kanske med tanke på att vi varit tillsammans i 5 år. Fast kanske inte lika konstigt när man tänker efter och inser att av dessa så pluggade jag 1,5 år och Kjell har pluggat 3 (plus i våras). Dessutom har vi ju varit på en fotbollsresa tillsammans till madrid och så har vi ju köpt ett hus och det påverkar faktiskt ekonomin en aning iaf.

Slogs av tanken precis innan vi skulle åka att vi kanske inte passade perfekt som resekamater. Jag såg framför mig att ligga och sola en del och kom på att det kanske inte Kjell har tålamod till alls. Och att jag och han inte ritkigt har samma dygnsrytm osv. Men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. En och en halv vecka isolerad med bara en person man känner skulle ju faktiskt kunna vara påfrestande. Även om man triv smed varandras sällskap och även om man bor tillsammans så är iaf inte vi med varandra dygnet runt. Vi jobbar lite oregelbundna tider, jag har en hel del handboll och han sina egna intressen, vi har olika kompisar som vi umgås med tillsammans men främst på var sitt håll och allt det där tycker jag fungerar optimalt för oss även om det i våras gick lite långt eftersom han pluggade på heltid också. Jag är lite av en ensamvarg och trivs väldigt bra om jag iblan får vara helt för mig själv och visst hade vi kunnat dela på oss i grekland men det fanns verkligen ingen anledning till det för vi var väldigt överens om hur vi skulle tillbringa dagarna och bara njöt av varandras umgänge faktiskt. Vi hade ju inte så mycket inplanerat i förväg utan hade några ideer om vad vi ville göra och dessa genomförde vi och ungefär tusen saker till. Det blev inte så mycket sol och bad men det är jag faktiskt väldigt nöjd med så här efteråt även om det hade varit trevligt att ha fått lite mer färg. Alla dagar förutom dem vi reste vidare på (fyra-fem) så låg vi iaf vid poolen i 1-2 timmar minst och det var ganska lagom faktiskt. Första dagen vid poolen så doppade vi oss och gick upp för att lägga oss på solstolarna, jag la mig tillrätta och öppnade genast min bok, jag tror faktiskt inte jag hann läsa en enda sida innan Kjell föreslog att vi skulle gå på promenad, då blev jag lite orolig över hur olika vi skulle vilja göra men han vande sig och blev mycket bättre på att sola faktiskt, han har typ aldrig gjort det knappt. Skulle man fråga honom så hade han velat att vi skulle bada mer av våra 1-2 timmar i poolen men jag var faktiskt snäll och höll honom sällskap minst 20-30 minuter i taget. Jag tycker om att bada men inte riktigt lika mycket som honom, och jag längtar framförallt upp till solstolen och boken mer än vad han gör. Men som sagt så fungerade det verkligen toppenbra ändå.

Vi kom hem igår vid tre, min snälla syster kom och hämtade oss och när vi kom hem var mamma och daniel hos oss och hade en tacomiddag klar, helt underbart. Vi hade planerat att stanna på mc-donalds på vägen hem för jag kände verkligen inte för att komma hem och laga mat det första jag gjorde och vi hade varit sugna på hamburgare så länge. Men jag behövde bara se på helena för att ana mig till överraskningen - så bra är vi på att ha pokerfejs eller hemligheter för varandra. De bjöd även på blåbärspaj till efterätt när stackarna fick plågas igenom lite mer än tusen fotografier :-) Många av dessa foton kan man rensa bort, vi tog flera som såg likadana ut men vågade inte se i den lilla kameraskärmen vilken som var finast och vilken som ska bort, så det lär vi väl sätta oss med dagarna framöver. Kanske delar jag även mde mig ett smakprov av bilderna här eller på facebook, man vet aldrig ;-)

Idag är det löpning som står överst på schemat, jag har ju tränat rätt bra i några veckor, men det blev ju helt spolierat av den här semestern så nu måste jag hinna med minst ett pass innan handbollen börjar nästa vecka. Betala räkningar kan ju vara rätt bra också. Vi ska handla för vi har typ ingen mat hemma och så ska vi tvätta. Men förövrigt blir det nog en väldigt lugn och avslappnande dag, det kan vi behöva ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0