Kroatien

Det var en gång fem goda vänner som åkte på en lång lång resa, ändå till landet vid det blåa havet och de kritvita steniga stränderna, landet som heter Kroatien. Resan började tidigt på morgonen och för att komma fram till slutmålet, en liten liten by i landet som låg så långt långt bort, fick vännerna åka bil, flyga flygplan, åka buss, åka färja och slutligen åka taxi.


Dagen började med lite kyla och regn men när vännerna klev av planet möttes dem av solsken och värme, helt underbart.
Efter en snabb visit i lägenheten som skulle gälla som husrum i den kommande veckan begav sig de fem vännerna ner till närmsta strand.




Sol, bad, lek, sol, bad, lek hela eftermiddagen.

Efter lite bekantande av trakterna och uppiffning var vännerna redo för första kvällen på byn. Cocktails och middag var målet, cocktailsarna uteblev men middag lyckades tjejerna få tag på. Första kvällen till ära hade två av vännerna på sig något värt att lida pin för... På restaurangen lyckades en av vännerna tigga till sig en av personalens egen tröja för att värma sig med. Varm och lycklig blev hon.



Nästkommande dag beslutade sig vännerna för att gå en liten promenad till en strand som låg längre bort. Där blev det mer sol, bad och lek. Liten promenad och fotografering blev det också.




Vännerna åt lunch på en ganska mysig uteservering, fast de fångade stackars fiskarna som de hade instängda i en liten kanal-pool eller vad man ska kalla det. Å så grillades de direkt, stackars fiskarna ryggade undan så fort någon rörde sig i närheten.



På kvällen åt de pizza på en restaurang i centrala sutivan, riktigt mysigt och trevligt.



Efter den sena middagen blev det spel i lägenheten. Antar att det blev lite asken som vännen jag brukar kalla mig själv antagligen förlorade.


Så här kul var det, en liten liten stund innan de fem väldigt tävlingsinriktade vännerna blev ovänner, nejdå ovänner ska man inte säga men stämningen var inte direkt på topp...

Dag nummer tre var de fem vännerna trötta på solen och badet... nej såklart de inte var! Så dagen spenderades på stenstranden, helt underbart.





På kvällen var det utgång som gällde. Vännerna gjorde sig iordning och tog färjan till Split.





De fem vännerna åt middag på en bra restaurang. De fick även sina efterlängtade cocktails även om de inte riktigt föll dem i smaken.

Sen blev det festande för hela slanten. Vännerna bestämde sig för att inte ta färjan som gick en minut i tolv och då var det femfärjan som gällde helt enkelt. Som tur var hade de så roligt så klockan tickade på riktigt fort.




Honky tonk och små grodorna verkar vara mycket uppskattat av folk som inte förstår ett ord svenska iaf.



Efter mycket galen dans och svettningar som man endast trodde förekom i en bastu, samt nattdopp för två av vännerna så var plötsligt klockan mycket och det var dags att tänka på refrängen.



Vännerna kom hem på morgonkvisten och då var det ju inte så värst stor idé att gå och lägga sig. Två av vännerna gick därför direkt till stranden. Det var dock lite mulet och duggregnade så folk som gick förbi och fick se de två tjejerna stå och smörja in sig i solskyddsfaktor blev lite förvånade minst sagt.
Vännerna tog det lugnt hela dagen och det blev vila, sol och bad som gällde. På kvällen åt dom pizza på en rätt härlig restaurang. Personalen var iaf väldigt trevlig. när vännerna kom hem fick de konstigt nog för sig att spela monopol igen och tydligen gick det inte bättre den här gången. De övade även sina frisörskills på varandra.


Dagen därpå var det dags för en utflykt till andra sidan ön. När vännerna kom fram möttes de av en annan turistkänsla än de fått i "sin" by och de såg snart en härlig sandstrand?! Nej det var visst en stenstrand men stenarna var så små att det ser ut som en sandstrand.









Dagen därpå kände sig vännerna redo för ett nytt besök till staden Split, dock på dagstid.



I staden fanns det många lockande stenmurar som skrek efter klättrare i högform. Självklart kände sig två av vännerna väldigt manade och ville bevisa att just dom var de bästa klättrerskorna i hela den vida världen.



Något oväntat (eller inte) gick dock detta upptåg på tok.



(Inga klättrerskor skadades under fotograferingen, eller fängslades för störande av stadslivet även om det är svårt att tro efter att ha bevittnat dessa bilder)









Eftersom det blev klart för alla att vännernas mål med resan bestod av helt skillda saker beslutade de att dela upp sig. Några vänner åt god glass, andra spenderade tiden för lite flitigare shopping.



Efter glassen var det dags för middag och de fem vännerna samlades återigen.



Dagen efter var det återigen dags för sol och bad såklart


Å det blev en sista kväll på byn.











Å så var det härliga äventyret för de fem vännerna slut och hemresan var ett faktum. Snipp snapp snut så var sagan slut!


Kommentarer
Postat av: en vän

bra jobbat :)

2011-01-02 @ 15:51:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0