Jaha, det är redan söndag

Igår var det långresa till Ludvika för både oss och herrlaget. Bussresan dit gick väldigt fort tycker jag. Jag och Lovi pratade en del om en sak som jag blev väldigt väldigt sugen på. Oskar var dock lite skeptisk lät det som men det låter vi nog inte oss slås ned av. Framöver blir det lite efterforskningar och så får vi se om tanken fortfarande kittlar oss eller om vi lägger ner innan vi börjat. Efter ett tag var det dags för den traditionsenligaenliga omgången av land och stad. Tack vare fredrik som hade bra resurser i form av papper och pennor (även maria) var detta genomförbart. Det var kul att det var många som var med. Jag och Lovi körde ihop mot Maria och Lasse, Alex och Marcus, Sarah och Jennifer och Patrik och Emil. Gissa vilka som vann :-D tror vi stoppade de första fem omgångarna och vi var grymma. Vi vann trots att vi inte fick vara med på den sista omgångens då vi skrev på d och alla andra på b, ett enkelt misstag. Maria och Lasse kom tvåa tolv poäng bakom oss och sedan alex och marcus men de missade faktiskt en omgång kan man säga. De visste inte att man körde på tid så på första omgången satt de och klurade ut ett så "ovanligt" land som möjligt och kom helt enkelt inte längre än så :-)
Sen var det dags att äta och så var bussresan slut. Vi var där typ en och en halvtimme innan match och det var ganska skönt tycker jag. Vi behövde inte stressa alls och jag tycker om att bara umgås med mina lagkamrater, vem hade trott det för typ åtta år sedan när jag knappt stod ut med damlaget... Alla var ju inställda på att det skulle bli förlust men att vi skulle kämpa och göra vårt absolut bästa för att ge dem en match. Lovi ville inte stå i mål så det gjorde sarah istället så lovi kunde spela ute och vi fick en avbytare helt plötsligt. Vi värmde upp rätt bra även om vi inte toktaggade som vi gjort de senaste två a-lagsmatcherna. Kanske ska tillägga att vi varken hade tränare eller lagledare med oss men uppställningar och byten och sånt skötte ju sig självt kan man säga så det tycker inte jag gjorde något. De började med 3-2-1 vilket jag hade hoppats på eftersom vi är så ofantligt dåliga på att möta defensiva 6-0 försvar. Vi gjorde mål på den första saaben vi gjorde, även om det inte var riktigt där man på förhand hade trott att det skulle bli mål kändes det väldigt bra. Första halvlek var egnetligen helt jämn till vår förvåning. Vi hade bättre hemjobb än jag trott att vi skulle ha och de hade svårt att komma till när vi väl hade ställt upp vårt försvar. Vi hade kul på planen och alla kämpade och slet som det ska va alltså. Vi hade bestämt på förhand att ta time-outen efter tjugo minuter om vi orkade (och inte behövde ta den tidigare för att det gick katastrofalt dåligt) och det kunde vi faktiskt orka med i båda halvlekarna. Vi hade ju inte direkt något matchtempo utan försökte dra ner dem så mycket vi bara kunde i vårt tempo och det lyckades vi med i första, det var ju därför det var så jämnt. Efter ett tag gick de ner på 6-0 men även då tycker jag att vi lyckades hitta lite samspel i anfallet. Vi fick inte superbra flyt i vårt spel men det brukar vi ju typ aldrig få och Ludvika var bra på att låsa oss , även en bit utanför frikast och då är det ju inte helt lätt att få flyt i spelet. Men ibland lyckades vi faktiskt och jag tycker egentligen vi kan vara rätt nöjda med vårt spel, utifrån de förutsättningar vi hade.
I andra höjde dem tempot lite och vi gjorde några enkla misstag som gjorde att de fick en hel del kontringar och bra uppspelsmöjligheter mot oss och detta kunde vi inte riktigt stå emot eftersom vi var rätt trötta. Fast vi gjorde verkligen vårt bästa och vi lyckades stoppa en hel del av dessa försök också pga bra hemspring och bra samarbete. De hade några som var riktigt bra skyttar och några skoningslösa genombrottspelare som vi inte riktigt fick tag på alla gånger så tyvärr fick det ju rinna iväg ordentligt i andra halvlek. Matchen slutade 25-14, tycker dokc inte att det kändes speciellt rättvist. Vi borde visserligen satt flera av våra lägen. Det skulle vart roligt att se hur det hade gått om vi hade flera av våra a-lagsspelare med på matchen för då tror jag vi hade vunnit, men det är ju lätt att spåna om nu. Det kan inte ha varit lätt för dem att möta oss heller, det är ju alltid lätt att falla in i motståndarnas tempo och kanske hade de egentligen haft sju växlar till att lägga i om det hade krävts.

Idag är det bronsmatch för Sverige. Jag hoppas verkligen att de vinner även om jag är djupt imponerad över deras insats så här långt, jag trodde verkligen inte att de skulle ta sig vidare till semi så jag är redan stolt, men det skulle ju va så extra härligt med en medalj runt halsen på våra hjältar.

Det är även en viktig match för real, alla deras matcher är viktiga, och som vanligt har de oflyt med sina spelare. Nu saknas både pepe och marcelo i backlinjen, som tur är nog marcelo snart tillbaka för han har bara influensa, värre är det ju med pepe. Adebayor är med i truppen och det ska bli intressant om han ska få spela, jag gissar på att han får det men inte från start.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0