Härligt Sverige!

åh va kul det är att se handbollsherrarna, de kämpar och sliter och lyckas faktiskt med mycket som de försöker. De senaste mästerskapen har det ju varit lite halvdant med sånt. De har haft svårt att sätta sina lägen, att ens skapa lägen osv. Men nu har de ju varit helt fantastiska, å det som nästan är härligast är att de har så många som kliver fram och lyfter hela laget. Tidigare mästerskap har de varit lite väl beroende av stjärnorna som dessutom inte klivit fram och gjort det de ska, men i år har alla kommit upp i sin nivå känns det som och i ena matchen blir doder matchhjälte, en annan Larholm, en annan Sjöstrand osv osv.

Det blev fler vinster idag. B-lagsmatchen vann vi, den blev väl lite onödigt jämn tycker jag. Vi var väl alla lite slitna från gårdagens match och det kändes ganska avslaget större delen av matchen. Kul var det ju iaf att vinna, vi är ju inte alltför bortskämda med det.

Även real madrid vann sin match. Det gick helt enkelt inte för mig att fokusera på den medan handbollsmatchen var igång, det är jobbigt när man måste sitta på helspänn med ögonen på två skärmar, som tur var var det ju bara början av fotbollsmatchen som var samtidigt. Tycker inte real gör någon direkt bra match. Saknade özil och tycker att det blev bättre när han kom in, även alonso känns för viktig för att sätta på bänken men jag förstår att dessa spelare måste vila sig också, det har varit en intensiv perid med många viktiga tuffa matcher. Skönt är det iaf att de får in ett mål så tre poäng säkrades.


Igår var det en sämre dag, både herrarna och vi förlorade mot vassunda. Irriterande när både vi och dom faktiskt började bäst och förde våra matcher, dessutom tycker jag domarna var under all kritik och både vi och herrarna åker på alldeles för billiga och tokiga utvisningar. Ska inte skylla allt på dem för jag tycker att vi skulle kunnat vinna ändå men det är klart man blir frustrerad. Jag åkte nog på mina två första utvisningar för säsongen, har säkert fått någon tidigare som jag inte kan komma ihåg nu men det har iaf inte varit särskilt många. Vi började riktigt bra, vi var taggade och hade fått igång kropparna bra under uppvärmningen, det i kombination med att vassunda inte alls var vakna i början gjorde att vi fick en ledning med sju bollar 1-8, har det hänt förut i år? Tyvärr så höll det goda spelet inte i sig särskilt länge, vi blev trötta och vassunda började spela bra handboll. De var duktiga på att hjälpa varandra bakåt och så fort man gjort sin spelare hade man massa andra över sig och vi lyckades inte få vidare bollen utan låstes fast som vanligt. Det märks ju att vi inte riktigt hittar varandra, i början fick vi lite flyt och satte våra lägen men det märks tydligt vilka brister vi har anfallsmässigt när de enkla skotten inte sitter. Vassunda hade tre spelare som gjorde precis allt egentligen. En lång tjej som spelade m9 och som stegade bra, hon fick dock gå igenom alldeles på tok för enkelt. jag skulle kunna köpa det om hon hade varit duktig på att gå åt båda hållen men hon gjorde nästan alltid en vanlig stegisättning och att hon får lyckas med det så många gånger känns inte okej. Vi hade även stora problem med deras v9, vilket jag vet att vi hade även förra matchen. Jag spelade h2:a korta stunder och är nöjd med min insats där, jag tappade henne någon gång förra matchen vet jag men nu tog jag henne, visserligen fick jag en tvåa en gång men den håller jag verkligen inte med om, tycker hon skulle få offensiv faul mot sig och annars max frikast med sig. Deras vänsterkant gjorde en hel del mål också vilket jag verkligen tycker är dåligt av oss för så bra var hon inte. Vi borde framförallt kunnat stoppa henne i försvaret.
Med det laget som vi hade med oss tycker jag ändå att vi får ge oss spelare godkänt. Alla kämpar och sliter och vill verkligen vinna. Tyvärr så saknade vi en del viktiga spelare. Jag anser dock att vi kunnat använda de spelare vi hade på ett bättre sätt. Det gäller ju att värdera spelarna och sätta rätt spelare mot spelare. Ytterligare en lösning som jag skulle tyckt varit bättre än det vi gjorde var att gå ut på två-punkt. Vi började ju punkta den långa spelaren men då fick v9:an för stora ytor och lyckades på tok för bra. Jag tycker att vi i slutet skulle tagit bort dem båda, tycker egentligen inte om att spela så, det är tråkigt försvarsspel tycker jag men ibland kan det vara värt det för att öka chansen att vinna. Tror visserligen att lasse tänkte göra det efter att jag föreslagit det men just då fick vi nån av våra skitutvisningar mot oss. Från första början tycker jag dock vi borde omorganiserat spelarna i försvaret, då tror jag vi hade kunnat stoppa dem bättre. Aja det var den matchen. Kul var det iaf att alla var så taggade, förutom sista 30 sekundrarna kanske... Kul var det också att jag spelade mycket och orkade mycket, dessutom kände jag knappt av låret. Tror bara jag satt på bänken under utvisningarna och vet inte om det beror på uppvärmningen eller min crosstrainer men lite stolt blev jag faktiskt :-) A visst ja, jag måste verkligen träna på kullager, det är så ofta som jag vill göra det men det kommer liksom inte naturligt å då går möjligheten förbi. 

Nu ska jag poppa lite popcorn och luta mig bakåt i soffan och bara njuta. Imorgon är det jobb igen som gäller och på kvällen tror jag vårt lilla husdjur kommer hem igen :-) Det har varit lite tomt här faktiskt vilket iof har varit rätt skönt men det ska bli kul att hon kommer hem igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0