Händelserik helg

Jag brukar ta det väldigt lugnt på helgerna och njuter bara av ledigheten, gärna hemma utan några speciella planer. Men den här helgen har varit ovanligt händelserik och nästan allt har varit väldigt bra. Som bekant vann vi derbyt mot täby igår. Efter matchen var det snabba ryck vidare till en aningens försenad 25-års fest. Jag hade riktigt trevligt hos Tessan. Kul var det att träffa Jennie och Jerry som jag nog inte träffat på allvar sen gymnasiet (och visst det är inte så länge sen kan jag tänka men tyvärr är det ju faktiskt ganska länge sen nu...). Malin dök också upp, henne, Karin och Tessan träffar jag verkligen på tok för sällan. Det var kul att höra vad som hänt i allas liv och uppdatera sig om allt.
Idag åkte vi in till stan när vi vaknat och träffade delar av "västeråsgänget" för en härlig brunch på Mose Backe. Vi åt visserligen lite dyr men mycket god mat till stämningsfull jazz. Det är alltid trevligt att träffa Kjells pluggkompisar för de är så jordnära och härliga personer. Vi åkte direkt vidare till Villa och Hem mässan i Älvsjö för att bli lite inspirerade inför kommande val till huset. Tyvärr fanns det inte riktigt lika mycket tapeter och kakel som vi hade velat men det fanns en hel del annat som var kul att titta på. När vi var åter på plats i Vallentuna var det födelsedagsmiddag med Kjells familj, precis lika trevligt det och ännu mer god mat. Där kan man nog påstå att trevligheterna tog slut och helgen fick ett mindre bra avslut.
Real Madrid mötte ju Sevilla på bortaplan, vilket jag var väl förberedd på att det skulle vara en tuff uppgift. Det var en bra match som hade det mesta, tyvärr måste jag nog erkänna att Sevilla var det bättre laget ikväll. De skapade fler bra chanser, iof var det bra chanser som inte resulterade i mål pga en anledning, Iker Casillas och målvakten ska ju också räknas med i laget. Tack vare hans skicklighet kan Real Madrid vara med i matchen i stort sett till slutsekunden. Han var helt fantastisk och svarade bla för två helt makalösa räddningar, den då han slänger sig från ena stolpen till den andra och räddar ett givet mål är så underbar att se på så jag skulle kunna se den om och om igen. Där visar han verkligen varför han blev utnämnd till världens bästa målvakt.
Positivt ikväll utöver Casillas var passningsspelet, jag tycker att det såg bra ut för det mesta. Korta snabba passar som verkar fullt kontrollerade och i vissa tillfällen öppnar upp för lägen. Kul var det också att det gick att känna igen Ramos som den underbara fotbollsspelaren han är. Han sprang mycket, utmanade och dribblade framgångsrikt och var även stabil i defensiven. Jag blev också imponerad av M Diarra, det tog ganska lång tid för mig att tycka om honom och hans spelstil (före skadan alltså). Jag tyckte inte alls att han var lika stabil och viktig som experterna menade. Det var först de sista månaderna innan hans skada som jag tyckte att han faktiskt var väldigt bra. Hans ersättare däremot Lass Diarra tog genast en plats i mitt hjärta. Nu de senaste matcherna tycker jag inte Lass har varit lika förträfflig vilket jag hoppas och tror bara är en tillfällig kortvarig svacka (nu är han ju dessutom lätt skadad). M Diarra har ju däremot precis kommit tillbaka från skada och när jag såg att han började matchen blev jag lite osäker och kände viss tvivel måste jag erkänna. Jag tycker dock att han nog är näst bäst i Real Madrid idag. Han var stabil och var inblandad i spelet för det mesta.
Jag måste tyvärr ge lite personlig kritik också till en spelare i RM som verkligen inte lyckades idag. Marcelo hade det verkligen inte lätt, visserligen hade han kanske den svåraste uppgiften (Navas) men att om och om igen gå bort sig fungerar inte på den här nivån. Första målet är pinsamt, Marcelo står och väntar på bollen. Någon kanske borde varna honomom att Jesus Navas kommer rusande men han borde ta det säkra före det osäkre och va på tårna åtmindstonde. Andra målet är ett typiskt Real Madrid mål, bakåt alltså. De kan verkligen inte markera motståndarna, det är helt otroligt att någon kan få komma så fri i straffområdet faktiskt. Varje frispark och hörna på real madrids planhalva är en plåga för jag litar inte ett dugg på reals markeringsjobb. Aja det är nya tag som gäller, Real spelade bättre idag än vad de gjort vissa andra matcher och det var ju ändå på Sevillas hemmaplan.

Nu ska jag sova, känner mig lite krasslig faktiskt och ska försöka kurera kroppen med massa härlig sömn inatt för imorgon är det en ny arbetsvecka som börjar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0